Jag älskar podcasts! Vare sig jag är hemma och städar eller ute och går så har jag oftast någon av dessa i öronen. Dessa ovan är några av mina favoriter.

Mordpodden. En podd som drivs av två tjejer som först började som ett skolprojekt. De delar upp varje fall i berättelsedelar och diskuterar och/eller förtydligar saker mellan, exempelvis vad olika domar innebär eller hur polisen arbetar. I var säsong utgår dem ifrån ett eller flera landskap och just nu är dem i Skåne!

P3 Dokumentär. Allt från mord som har berört hela världen till naturkatastrofer och terrordåd går att hitta här. Väldigt informativ och intressant lyssning erbjuds för den som vill lyssna. Klipp och intervjuer från drabbade och gärningsmän gör det så spännande.

Serial. Påminner lite om mordpodden fast den här har sitt ursprung i USA. Jag fastnade direkt för första säsongen som handlade om Adnan som påstår sig blivit dömd för ett mord han inte har begått. Serial håller sig till en story per säsong och har ofta med intervjuer med anhöriga, gärningsmän och tv-klipp.

Kära barn. En frågepodd om allt som har att göra med barn upp till och med 18år. I var avsnitt läses lyssnarnas frågor upp och besvaras av Louise Hallin, leg barnmorska och psykoterapeut med special inrikting barn och ungdom.

Pampers Barnvagnspromenader. Även denna en frågepodd med Louise Hallin, som dock inte kommer ut lika ofta som ovanstående. Mycket lärorik och väldigt intressant, även om man inte har egna barn!

​Fredagspodden. ​Jag missar inte ett avsnitt av den här podden. Hannah och Amanda pratar om allt mellan himmel och jord. Ångest är något som oftast tas upp och diskuteras väldigt odramatiskt. Vi får följa med i vardags händelser, tillbaka blickar till deras barndom och in i deras olika projekt och företag. 

Gillar

Kommentarer

lisaochjulian
,
Åh bra tips, ska genast kika in mordpodden:)
Kika gärna in i min blogg, tipsar idag på varma kläder till bebis:)
nouw.com/lisaochjulian
jonnasofieh
,
Tack! Spännande, ska genast in och titta! 😊nouw.com/jonnasofieh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229