Från ingenstans igår fick jag massor av energi, trots att jag var helt slut tidigare under dagen! Plötsligt hade jag dragit igång världens städning här hemma, samtidigt som jag bakade mjuk pepparkaka - ett recept som har fladdrat förbi mitt flöde flera gånger den här veckan som jag bara var tvungen att prova!

​Du behöver:
125 g smör
2 tsk kanel
1 tsk ingefära​
1/2 tsk kardemumma
1 tsk kryddnejlika
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3/4 dl filmjölk
1/2 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

OBS! Kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika kan ersättas med 1 msk pepparkakskrydda.

Gör så här: Starta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och rör ner kryddorna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, mjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop till en slät smet. Häll upp smeten i en smord och bröad limpform eller sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ungefär 40 - 45 minuter. Låt den svalna helt i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229