Det här med fisk kan vara lite svårt ibland, åtminstone här hemma. Många gånger varvas samma rätter om och om igen. Men det här alternativet till lasagne hittade sin plats hos oss direkt, och att den innehåller fisk gör det bara så mycket bättre!

Du behöver:
500 g fryst hackad grönkål
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 msk rivet citronskal
2 krm peppar
1 tsk salt
150 g fetaost
300 g lasagneplattor

500 g lax
1 msk färskpressad citronsaft
2 krm salt
1 krm peppar

Krama ur vätskan ur den tinade grönkålen. Fräs kål och vitlök i snöt under några minuter, pudra över vetemjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning och låt koka upp. Smaksätt med citronskal och kryddor. Smula fetaosten och blanda i hälften i grönkålsröran.

Skär laxen i tärningar och krydda dessa med citronsaft, salt och peppar. Varva lasagneplattor, lax och grönkålsröra i en ugnssäker form. Börja och avsluta med grönkål. Smula resten av fetaosten överst och tillaga i ugn i cirka 35 - 40 minuter. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229