​Jag har alltid älskat böcker. När jag var liten önskade jag mig "måna (många) bokar", något som min mormor tycker om att påminna mig om och min favoritbok kunde jag så pass bra utantill att jag rättade mina föräldrar om de försökte hoppa över ord eller sidor när de läste. När jag sedan kunde läsa själv höll jag ofta igång 5 - 6 böcker samtidigt för att de inte skulle ta slut för snabbt. 

Ett av mina favoritminnen är just att min pappa läser de första Harry Potter böckerna för mig och min bror. Kommer riktigt ihåg hur jag satt och fantiserade om Snapes stripiga svarta hår, Dumbledores halvmånsformade glasögon och sliverskägg, för var kapitel vi kom igenom. 

Nu är det min tur att läsa för mitt eget barn. William var inte många dagar gammal första gången vi läste för honom och försöker läsa lite för honom varje dag. Just nu läser vi ett par sidor ur Boken om Pippi Långstrump som William fick i doppresent av mina morföräldrar. Han ligger oftast tyst och lyssnar, suger lite på fingrarna och ser sådär härligt eftertänksam ut. Även om han inte förstår ett ord vi läser för honom, det är en himla mysig stund och jag tror av hela mitt hjärta att det aldrig är förtidigt att läsa för sina barn. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229