Tystnaden har ekat här inne de senaste dagarna, men all kraft och energi har gått till inskolningen som började denna veckostart. Hur har det gått då? Över alla förväntningar!

Första dagen höll han sig knappt en meter ifrån oss föräldrar, men gick ändå och tittade in i de olika rummen och studerade de andra barnen på håll. Efter en stund var han så bekväm att han själv lekte lite, men ville inte delta i varken fruktstund eller sångstund. 

Den andra dagen gick Viktor dit själv, då jag hade en tid hos sjukgymnasten. William hade sprungit runt mycket på egen hand och bara kommit tillbaka till Viktor för att ladda upp lite. Han hade till och med stått och bytt bollar med ett annat barn och deltog i alla rutinerna under dagen. 

Igår gick jag och William själva till förskolan och efter ett par minuter så hade han glömt helt att jag var där. Ett par gånger kom han för att sitta en liten stund i knät eller ville ha en kram innan han gick iväg igen för att undersöka. När barnen sedan gick ut, var det dags för mamman att prova att lämna en stund. Jag fick två kramar och en puss, sedan vände han sig helt enkelt om med siktet inställt på gungställningen. Han kunde inte vara mindre brydd över att jag inte var där och det gick så bra att personalen bad mig vara iväg ytterligare en stund. När jag sen kom tillbaka, tittade han på mig lite kort och fortsatte sedan med sitt. Ett bra betyg alltså!

Men sova med dem andra, det ska han absolut inte göra. Något som vi föräldrar redan var inställda på. Han är ju väldigt svårsövd annars, så vi hade inga förväntningar på att han kommer sova där alls och om han gör det, så kommer det ta tid. Idag är den sista inskolningsdagen på papper, men dem utökas om det behövs. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229