Eller ja, vi var ju hemma redan igår eftermiddag, men då ville jag lägga all min tid på att pussa på mina pojkar här hemma. William skulle helst vara nära hela tiden och givetvis ställde jag upp på det! Då kameran jag först tänkt ta med, inte fungerade så får ni nöja er med de få mobilbilderna jag tog under helgens gång.

Hotellet

Vi åkte redan 06.50 i fredags ifrån Hässleholm med tåg och var framme i Stockholm 10.39. Hotellet vi bodde på ligger precis intill centralstationen och heter Radisson Blu Royal Viking. Det är faktiskt tredje gången jag bor på det hotellet och jag tyckte det var lika bra även den här gången. Det är väldigt smidigt att kunna gå direkt från tåget till hotellet på bara ett par minuter, särskilt om man som småbarnsförälder har mycket packning eller är en gravid med mycket foglossning.

Under fredagen hade vi bara ett mål, Mall of Scandinavia och där besöka Disneystore. Efter en runda där inne (ett litet shoppinginlägg kommer senare!) började vi bli hungriga och tog oss tillbaka till hotellet. Ingen av oss var särskilt intresserade av att jaga fatt i någon trevlig resturang, så det blev helt enkelt lite take-away sushi på hotellrummet.

Klockan var inte särskilt mycket när maten var uppäten, så vi beslutade oss för att gå och titta lite i stan. Gatorna var knökfulla med turister och vi var inte särskilt shoppingsugna när vi redan hade fått tag på vad vi ville ha på Mall of Scandinavia. Men efter att ha varit en tur i Gamla Stan köpte vi med oss lite ansiktsmasker, någon tvål och badbomb och lite middag, för att sedan vända hem igen och lyxa till det framför reprisen av Wahlgrens Värld.

Med hjärtat som insats

På lördagen var det äntligen dags för föreställningen - Med hjärtat som insats. Vi hade matinébiljetter med meny på parkett och precis som förra gången vi skulle se Peter Jöback på Cirkus, jublade vi när vi såg hur nära vi satt. Alla stolsrader på parkett var ersatta med runda bord i olika storlekar och vi satt allra längst framme till höger om scenen. Bilden nedan är tagen när jag sitter ner på min plats, alltså så nära att vi lätt hade kunnat röra vi ensemblen.

När huvudrätt och dessert var serverad och uppäten började publiken utan menybiljett ramla in, samtidigt som ensemblen började köra några små nummer under insläppet. Det var lite klurigt till en början, då vi hade missat att det var en 360-upplevelse och skådespelarna dök upp lite varstans i publikhavet under showens gång.

Föreställningen var helt fantastisk. Väldigt sorglig, men helt fantastisk. den 1,5 timmen susade förbi i nafs och jag hade gärna sett den en gång till. Efteråt var det så trångt i korridorerna och kön till toaletten var milslång, så trots att vi båda nästan var på bristningsgränsen, kändes det mest logiskt att gå hela vägen tillbaka till hotellet, något vi klarade med nöd och näppe, haha!

Därefter bestämde vi träff med mammas kusin, som visade sig vara i Stockholm samtidigt och hennes dotter. Vi möttes upp vid hotellet och tog oss sedan iväg till ett kafé där vi satt till stängning.

Under söndagen hann vi inte så mycket mer än att äta frukost innan det var dags att ta tåget tillbaka. Vi var båda himla nöjda att vi lyckats hinna med allt vi hade planerat.

Dessutom måste jag säga att jag är väldigt nöjd med att båda mina barn nu har fått höra Peter Jöback sjunga live, medan de fortfarande legat i magen - kultiverade redan innan födseln, haha!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229