Grönkålschips är en stor favorit här hemma. Grönkål i de flesta former går hem hos den här familjen, men grönkålschipsen är nog en klass för sig. När jag hade lite julmys här om helgen, så bjöd jag även dessa på min vän och han blev lika såld som jag. Dessa är beroende framkallande, så det är lika bra att göra en stor laddning på en gång.

Du behöver:
Grönkål, färsk
Olja
Salt

Gör så här: Starta ugnen på 200 grader. Ansa grönkålen ifrån den tjockare stammen, jag brukar riva av bladen för hand. Lägg grönkålen i en skål och ringla över olja och salta efter smak. Rör om och stjälp upp på en plåt täckt med bakplåtspapper. Här har jag märkt att det är bättre att lägga upp färre blad och se till att dem får ordentligt med plats, annars är det lätt att några fortfarande är blöta när man plockar ut dem.

Det gäller att hålla koll, det är inte många minuter grönkålen behöver vara inne innan den är färdig. Ta ut ur ugnen och njut med gott samvete!

Gillar

Kommentarer

Momo
,
Mumsigt på hög nivå helt enkelt 👌🏻😍nouw.com/momo
jonnasofieh
,
Väldigt mumsigt! 👏nouw.com/jonnasofieh
juliamalmgren
,
Men så gott! Kanske man skulle testat! 😍nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229