Jag fick sug på att baka idag och det resulterade i dessa söta minicupcakes med smak av pepparkaka. De är dessutom helt fria från både gluten och vetestärkelse (och kan göras mjölkfria utan problem)! Vi tog med ett gäng till svärföräldrarna på blixtvisiten i eftermiddags och de blev mycket uppskattade.

OBS! Receptet avser en sats vanliga muffins (24st), jag gjorde en halv sats och använde mig av miniformar.
Du behöver:

250 g smör, rumstempererat
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl glutenfritt mjöl
1 msk bakpulver
2 dl mjölk
cirka 1 tsk pepparkakskrydda

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Klä din muffinsplåt med formar (jag gjorde en halv sats och fick ut 32 st minimuffins). Vispa socker och smör pösigt, tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör ner siktat mjöl och bakpulver växelvis med mjölken. Blanda i pepparkakskryddan, anpassa måttet efter smak. Fyll formarna ungefär 2/3 med smet och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter (kortare tid om du gör minimuffins).

Frostingen måttar jag nästan aldrig upp längre, utan jag höftar väldigt mycket på ingredienserna för att få den konsistensen jag vill ha. Lycka till!

Gillar

Kommentarer

aaphoto
,
Å vad gott det ser ut 🙈nouw.com/aaphoto
jonnasofieh
,
De är så goda! Där är knappt fem kvar efter gårdagens bakning, hihi!nouw.com/jonnasofieh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229