Det är så härligt att bjuda på något hembakat, det blir extra gott på något vis! Louise är dessutom alltid så tacksam att bjuda på, då hennes många allergier ofta sätter käppar i hjulen. Den här gången blev det en smulpaj med blåbär, mums!

Du behöver:
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn (ren havre)
2 dl valfritt glutenfritt mjöl

ca 400 g bär
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker

Gör så här: Nyp ihop smör med mjöl (jag använde sempers mjölmix fin), strösocker, vaniljsocker och havregryn, till en smulig deg. Blanda bären med potatismjöl och socker, lägg dem i en smord pajform. Fördela smuldegen över pajen och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter på 200 grader. Serveras med vaniljsås, grädde eller glass!

​Ett supertips​ är att hälla lite sirap ovanpå smuldegen innan den åker in i ugnen, det gör den extra krispig!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229