Den här frusna tårtan är lika lätt att variera i smakerna som den är att göra! Den kan dessutom förberedas flera dagar i förväg och är super till ett större sällskap.

Grundrecept - du behöver:
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
smaksättning

​Gör så här: ​Separera äggvitan från äggulan i två skålar. Vispa äggulorna tillsammans med vaniljsocker och socker till en luftig smet, tillsätt philadelphiaosten och vispa ihop. Vispa grädden i egen skål och blanda sedan ihop den med färskostsmeten. Äggvitorna vispas till ett hårt skum och vänds (försiktigt!) ner med de andra ingredienserna. Här tillsätter du eventuell smaksättning! Den här gången hade jag hackade maltesers och krossade maränger.

Krossa kexen och blanda dem med smält smör. Tryck ut dem i botten på en springform och häll därefter över smeten. Låt stå i frysen i minst 4 timmar. ​Njut!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229