Vi packade in oss i bilen efter att ha spenderat julaftons eftermiddag hos mina föräldrar. Jag har nu gått över det beräknade födelsedatumet med tre dagar och säger till Viktor i bilen att vi säkert får vänta in i nästa år innan den här bebisen ger sig till känna. Tji fick jag, haha!

Vi kommer hem och packar ur alla julklappar vi fått under dagen, William får en macka och jag nattar honom sedan i vår säng. Själv har jag svårt att komma till ro, går upp flera gånger och pratar med Viktor som har satt sig vid datorn. Hade sammandragningar, men dem kom så oregelbundet och kändes inte alls som jag mindes ifrån den förra förlossningen, så jag tänkte inte något särskilt på det.

00.55 så blir dem direkt regelbundna och jag börjar klocka dem. Precis som sist så kan jag klocka värkarna som är en minut långa och kommer varannan minut. Dock gör dem mer ont än vad jag mindes att dem gjorde med William och värken sitter på ett annat ställe.

Efter att ha klockat värkar i ungefär en timme, så ringer jag min mamma (som av någon anledning var vaken?) och säger att det nog blir bebis snart. När vi lagt på börjar jag och Viktor packa det sista som ska med i väskan och inom kort så står mamma och pappa i dörren.

Viktor får går och lägga sig en sväng igen då William blir orolig och jag letar efter något papper i bebispärmen där jag tror att numret till förlossningen. Ger till slut upp och googlar fram numret och ringer.

02.05 En glad barnmorska hälsar i andra änden och efter ett kort samtal så säger hon att vi är välkomna in när vi känner oss redo.

William är nu vaken, ledsen och vill bara tröstas av mamma. Jag kånkar runt på honom i lägenheten och andas igenom värkar, medan mina föräldrar manar på att vi kanske bör åka in snart. William blir genast på bättre humör när mormor föreslår att han kan få göra en kaffe på pappans nya kaffemaskin till sin morfar och nästan på slänger sig över i mormors famn.

Vi bestämmer oss för att åka medan han ändå är på gott humör. På förlossningen får vi direkt ett rum och jag måste nästan springa in på toaletten för att inte kissa på mig. Ganska omgående sätter dem dosorna på magen för att mäta värkar och bebis hjärtljud och lämnar oss i en halvtimme.

När dem kommer tillbaka och konstaterar att värkarna är starka och regelbundna, så gör dem en undersökning där det visar sig att jag är 10 cm öppen, nu väntar vi bara på att vattnet ska gå och det är bara att följa med när krystvärkarna kommer.

Två timmar och några få krystvärkar senare, så börjar jag bli rätt trött. Värkarna bränner ner längst framsidan på låren och trots att jag fått prova att kissa en gång till och stå upp en stund, så har det inte gått framåt. Barnmorskan bestämmer sig för att göra hål på hinnorna och krystvärkarna blir regelbundna.

Det känns som att jag krystar i en evighet och jag är så koncentrerad på min egen andning att jag inte ens hör vad barnmorskan säger. Men här någonstans så går bebis hjärtljud ner och dem kallar in extra personal, för säkerhets skull.

Det visar sig att bebis ligger med näsan uppåt (utåt?) och därför tycker att det är lite trångt. När det trängsta stället är passerat går hjärtljuden upp igen och jag har nu två barnmorskor och en undersköterska som hejar på.

3 timmar och 8 minuter efter att vi blev inskrivna så föddes en helt perfekt liten Gabriel, 51 cm lång och 3410 g lätt.

Vi valde att åka hem redan efter 6 timmar, mest för att jag tycker det var mycket skönare att vara hemma än att ligga på BB. Men innan dess blev det både frukostbricka och fika i förlossningssalen.

Gillar

Kommentarer

annasondergaard
,
Omg. kånkar på ett barn med värkar. Åker hem efter 6 timmar? Vem är du?! Superwoman?! Sjukt imponerad. Jag kan knappt bära Lucas som snart är 2 och är i vecka 38. 😲😲nouw.com/annasondergaard
jonnasofieh
,
Det var lite jobbigt att kånka på ledset barn och andas genom värkar samtidigt, det ska erkännas 😅 jag var så obekväm och sov så dåligt på BB sist att jag hellre ville åka hem om allt gick bra, vilket det gjorde 😊nouw.com/jonnasofieh
Linda
Linda ,
Så skönt att allt har gått bra!!! Så himla underbara barn 😍
jonnasofieh
,
❤️❤️❤️nouw.com/jonnasofieh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229