Igår när jag steg upp så var jag helt övertygad om att magen hade kasat ner ytterligare. När jag satt vid frukostbordet så kändes det inte bara lättare att andas, trycket under revbenen var borta, utan bebis sparkar kändes längre ner. Jag undrade med Viktor om han kunde se någon skillnad, men nja, han var inte säker.

Dagen drog förbi i en dundrande fart, William lämnades på förskolan med små presenter (små påsar med hembakade kakor) till pedagogerna, vi åkte en snabb tur till närbutiken för att handla det vi fattades för att baka ytterligare fler kakor, sedan gick jag och mötte upp min vän André. Vi hann umgås lite innan det var dags att hämta William igen och när Viktor kom hem åt vi alla lunch tillsammans.

Därefter var det dags att åka till barnmorskan. Viktor busade med William i väntrummet, medan jag blir undersökt och när jag nämner att jag tycker att magen har sjunkit, håller hon med och bekräftar sedan att bebis nu ligger fixerad. Nu inväntar vi alltså bara en bra dag att fira födelsedag på! Det var ett extra mysigt besök, inte bara för att William var med och charmade byxorna av alla, utan barnmorskan som hade hand om mig i början av denna graviditet och nästan hela graviditeten med William, fanns på plats! Jag har verkligen haft tur med helt underbara barnmorskor och skulle rekommendera dem till alla utan att blinka.

Och bilderna är på kakorna som gavs bort till personalen på Williams förskoleavdelning. Jag såg en tjej på instagram som dekorerat sina kakor på detta vis och blev så inspirerad att prova själv.

Man gör vanlig kristyr, som du exempelvis har till pepparkakor, och gör den något mer trögflytande. Du ska med enkelhet kunna doppa kakan i kristyren utan att den sjunker ner på direkten. Droppa ett par droppar livsmedelsfärg/karamellfärg och rör runt med en tandpetare så du får ett mönster. Doppa din kaka och dra långsamt upp den, så att överflödig kristyr får chansen att åka av, vänd kakan och knacka den lätt mot en hård yta. Peta hål på eventuella luftbubblor och låt torka tills helt stelnat.

Rör runt så du får ett nytt mönster mellan var kaka och fyll på med färg efterhand. Resultatet är helt underbart vackra kakor.

Gillar

Kommentarer

sarah
,
åh ser gött ut www.klarahs.blogg.se
jonnasofieh
,
Dem är jättegoda 😊👌🏻nouw.com/jonnasofieh
IP: 82.99.3.229