Det kunde ha slutat illa...

Liten kille uppklädd för dop!

I lördagseftermiddag kom vi hem efter ett mycket trevligt dop. Fin ceremoni i kyrkan och massor med god mat. Tårtorna var underbart fina och Axel skämdes bort med många fina dopgåvor. När vi kom hem verkade William ganska påverkad av förkylningen han dragit på sig. Ingenting passade, skulle bara bli buren och rosslade mycket när han andades.

Han sov en timme innan något som kändes som världens längsta natt började. Om det berodde på nästäppa, bråkig mage,  svullet tandkött eller kanske alltihop på en gång, vet jag inte. Men efter den första timmen av sömn "vaknade" William upp med panikskrik minst en gång vart 20:de minut och kom bara till ro efter några varvs gungade i lägenheten. Han somnade till på Viktor en stund och jag låg kvar vaken och väntade på nästa panikskrik. 

Klockan är runt 01.00 när jag hör hur det bankar i metall utanför. Tillräckligt högt för att höras genom stängda dörrar och fönster. Det speglar sig rött över hela balkongen och jag smyger upp för att se vad de håller på med. När jag kommer ut på balkongen står det lågor över trädkronorna på andra sidan gatan och utan att egentligen tänka går jag snabbt in igen efter telefonen och säger till Viktor att det brinner. Vi larmar brandkåren och efter ett par minuter anländer tre bilar på platsen. Elden släktes ganska snabbt och i söndagens tidning kunde man läsa att det var en husvagn som brunnit. 

Jag är uppe med William hela natten och dagen där på får Viktor höra av grannarna att det hade varit stökigt på innergården tidigare under kvällen, varit inbrottsförsök i ett av garagen och alla bilar som stått ute undernatten hade fått vindrutetorkarna avslitna. En bil hade fått krossade fönster, punkterade däck och var dränkt i bensin och tändvätska. Husvagnen som brann var alltså inte det egentliga målet, men de blev nog skrämda innan dem hann tända på. Bilen som blev utsatt stod ihop med andra bilar, sophus och nära garagen som sitter i anslutning till grannhuset. Det hade alltså kunnat sluta ännu värre än vad det gjorde och jag är tacksam att det "bara" var husvagnen som strök med.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229