​Idag tog vi oss över sundet tillsammans med min syster, till Den Blå Planet. Ett akvarium med fiskar från alla världens vatten och även en del djur som spenderar större delen av livet vid eller i vatten. 

Det kändes inte alls lika stort på insidan, som när vi först rullade upp mot byggnaden. Men det kan ju också ha berott på att exempelvis lekparken som fanns utomhus inte riktigt var för vår lilla kille. Visst där fanns en mini variant också, men eftersom vi hade missat att ta ombyte med i väskan, så var det inte riktigt aktuellt att låta honom plaska runt i den lilla vatten banan. 

Vi tog oss igenom alla tre avdelningarna hyfsat fort, trots att det stundvis var väldigt trångt framför akvarium och gångar. William var till en början väldigt intresserad och ville helst av allt spana på fiskarna i mosters famn. Men under den cirka en och halvtimmen vi gick där blev han allt mer rastlös och varvade allas famnar och vagnen under protester. Hade det varit mindre folk så hade han fått lov att röra sig lite mer fritt, men nu kändes det bäst att han fick vara hos någon av oss eller i vagnen, trots att han själv hade en helt annan uppfattning. 

Vad tyckte han var absolut bäst då? Jo, i avdelningen som kallades havet var det mycket mörkt i rummen och i en hörna hittade han en personaldörr där kodlåset lyste i en fängslande orange färg. Värt varenda krona, tyckte William. När vi sedan kom fram till att vi hade fått nog av allt vad fiskar heter och begav oss mot utgången, förälskade sig sonen i en luddig mjukis säl. Viktor tog ner den för att William skulle få titta och den hann knappt komma inom räckhåll innan han gav den en stor puss mitt på nosen. Den skulle alltså med hem, oavsett vad.

Gillar

Kommentarer

juliamalmgren
,
låter som ni haft en underbar dag! kramarnouw.com/juliamalmgren
jonnasofieh
,
Det var riktigt mysigt! Värt ett besök 😊👌🏻nouw.com/jonnasofieh
Emmaengstrom
,
Vilken härlig dag! 😃nouw.com/emmaengstrom
IP: 82.99.3.229