Igår var det dags igen. Igår provade jag ett ny recept jag hittat på Pinterest och så gott det blev! Det var inte heller särskilt svårt och efter att broccolin är kokt, så är det inte särskilt tidskrävande heller.

Åter igen så är det ett recept på engelska jag testat, men den här gången var jag inte så brydd om exakta mått, utan testade mig fram.

Du behöver:

1 lb broccoli (kokt)

2 jumbo eggs

1/2 cup parmesan

4 tbsp flour

1 garlic clove

Salt and pepper to taste

Gör så här: Jag använde fryst broccoli, men även om du väljer att använda färsk, måste den kokas tills mjuk. När den mjuknat, stjälp upp på skärbräda och hacka ner till små bitar. Häll upp i en stor skål.

Riv parmesan osten, hacka vitlöken och tillsätt tillsammans med ägg, mjöl, salt och peppar till broccolin och blanda väl.

Hetta upp ett stekjärn med lite matfett, klicka ut smeten i järnet och platta till så det blir ”biffar”. Stek på båda sidor tills dem fått fin färg. Klart att avnjutas!

Jag serverade dem till pasta, för det var det vi hade hemma. Men dem kan nog passa till det mesta!

De var även utmärkta som bebismat, då dem lätt faller i sönder i munnen, men stekytan ändå håller ihopa tillräckligt för att det ska kunna fungera som plockmat. Dem fick i alla fall tummen upp av Gabriel som mumsade i sig 1 1/2 biff!

Gillar

Kommentarer

Sweetpeanutbunny
,
Jag får nog testa detta asså! 👌nouw.com/sweetpeanutbunny
jonnasofieh
,
Dem var så goda och sååå lätta att göra!!nouw.com/jonnasofieh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229