Jag ska skona er från en läsning full av bråk och skrik som skedde mellan mig och tvååringen igår. Fy, det var nästan så jag gav upp helt, trots att morgonen började så bra och optimistiskt efter en hel (!) nattsömn.

Vi tog oss efter många om och men till tåget och vidare till mina föräldrar. På tåget var det precis som att någon slagit på en knapp hos William. Där var han återigen den söta, hjälpsamma och fina tvååringen jag vet att han egentligen är och oj så lycklig han var när han såg morfar komma gående på andra sidan stationen med syskonsulkin.

Eftermiddagen var så lättsam. Mormor och mostern tog dessutom med William för ett kort ärende på Väla, så vi fick verkligen en behövlig paus från varandra och bryta lite. Då hann jag samtidigt lägga all min uppmärksamhet på Gabriel som inte fått tillräckligt med tid av en mamma som inte varit förbannad.

Natten har varit lite stökig och trots att måndagen brukar vara den absolut mest svårstartade dagen av vår vecka, så känner jag mig ändå hoppfull på en nystart. Efter lämning på förskolan tänker jag dra mig på en långpromenad med barnvagnen och lyssna på podd.

Gillar

Kommentarer

Det blev inte fler inlägg igår, men vi var helt slut när vi kom hem strax efter 14.20. Viktor hann inte heller vara hemma i många minuter innan han skulle iväg igen, så det var jag och barnen som tog en väldigt lugn eftermiddag och kväll sen.

Hur var det?

Vi var framme strax innan öppning, men trots det fick man komma in i foajén redan innan. Där fick vi våra biljetter scannade och en klisterlapp till barnen där man kunde skriva namn och nummer om de nu skulle komma bort. Man fick även en stämpel, så man kunde gå ut och komma tillbaka om man behövde det. Där fanns möjlighet att hänga av sig jackor och väskor mot avgift, men eftersom att vi hade vagnen med oss så lastade vi i den.

När sedan dörrarna öppnades, var det första man möttes av en vagnparkering och bärselar man kunde få låna. Därefter var där montrar med alla möjliga utställare med allt du någonsin kan komma att behöva till barn. Barnvagnar, bilbarnstolar, kläder, blöjor, olika bärdon och ja, ni förstår vad jag menar. Där fanns även barnmorskor, BVC personal, simskolor, förskolor och en och annan park eller barnaktivitet. Överallt fanns där personal som var snabba på att komma och svara på frågor eller hjälpa till.

I en del fanns ett aktivitetsområde för barn med hoppborg, möjlighet att bygga drakar och måla bland annat. I närheten av detta låg även scenen där det hölls flera uppträden och föreläsningar och även ett litet café där man kunde ladda batterierna.

Vad tyckte vi då?

Jag var som sagt väldigt taggad när vi kom iväg. Så som alltid när vi kommer till sådana här ställen går vi först ett varv för att få en uppfattning och kolla av om där är något som fångar vårt intresse. Det var väldigt lätt att ta sig fram, då dem särskilt byggt upp mässan för att du bekvämt ska kunna ta dig runt med barnvagn.

Vi slogs lite av att det kändes ganska mycket mindre än vad vi först trott. Men man får ha i åtanke att det var premiär för mässan i Malmö och att man måste testa intresset först.

Efter första varvet sprang vi på barnmorskan jag hade när vi väntade William och sen kändes det som att vi hängde med henne i stort sett hela vår tid där, haha! Men hon är lätt en av de bästa människorna jag vet, så vad gör det. Var snarare en stor bonus.

Vi fick fikat lite, tittat på mängder av grejer och shoppat lite. Vi hade målet att vara kvar till vi hade sett Mamma Mu och Kråkans minishow och det gick alldeles galant! Sammanfattat var vi mycket nöjda, både med mässan i sig och det vi fick handlat hem. Barnen uppförde sig väldigt bra, även om William hade knäck i öronen under vissa perioder.

Gillar

Kommentarer

I skrivande stund sitter vi i bilen påväg mot Underbara barn mässan i Malmö. Trots att regnet vräker ner och håret jag lade sådan tid på att fixa antagligen kommer vara long gone när vi kommer fram, så är jag taggad!

Jag är sugen på att titta på de montrar där de ställer ut bärsjalar och olika selar, se om där är något roligt för William att göra och hinna förbi montern där båda mina barnmorskor ska befinna sig. Vi har satt som mål att försöka vara kvar så att vi hinner se den tidiga miniföreställningen med Mamma Mu och Kråkan, men allt beror givetvis på hur barnen tycker att det är.

Förhoppningvis så hinner jag heja på Nathalie/@Sweetpeanutbunny som också ska vara där och springa idag och jag vill såklart få några bilder tagna så jag kan lägga ut ett inlägg här till er också!

Gillar

Kommentarer