Gårdagen blev inte alls som tänkt. Under natten hade William varit så stökig och jag tyckte han kändes varm. Misstänkte feber redan då, men orkade inte bråka alldeles för mycket när vi redan var på fjärde vakna timmen där han dessutom väckte sin lillebror. Han fick en dos alvedon och det dröjde inte länge förrän hela barnet var genomsvettig.

38,8 visade termometern när vi till sist steg upp. Sedan hängde vi resten av dagen hemma hos mina föräldrar för att jag skulle slippa vara ensam med båda barnen när Viktor åkte iväg på innebandy.

Febern hänger kvar även idag och 2åringen har flera gånger tittat bort mot förskolan och varit lite brydd över att kompisarna springer över gården, medan han själv är kvar i pyjamasen. Dessutom fick jag precis höra att en släkting är sjukare än man först har trott, något som gjorde att mitt humör verkligen sjönk i botten.

Annat som ska hinnas med idag:

• Jag ska göra färdigt dopprogrammet och maila det till prästen

• Ska maila tillbaka till den som är musikansvarig under dopceremonin

• Planera veckans middagar och veckohandla

• Ta månadsbilder på Gabriel som blir hela 3 månader idag

• Byta sängkläder och tvätta bort all sjukdom

• Se över om jag behöver ordna något mer till dopet

• Äta massor med våfflor

Gillar

Kommentarer

Efter en liten paus så är jag förhoppningsvis tillbaka här igen. Det blev ganska körigt där en stund, men nu känns det som att vi nästan är i fatt med alla måsten.

Det här har vi gjort medan bloggen har stått tom:

• Bilen har äntligen varit på service och nu kan vi köra tryggt en stund till

• Gabriel har fått första dosen vaccin på BVC. Ett nödvändigt ont, men usch vad det svider i mammahjärtat när tårarna spurtar på ens bebis.

• ÄNTLIGEN fick jag tag på både präst och musikansvarig inför dopet. Efter många telefonsamtal som inte kommit fram och mail som försvunnit så visar det sig att alla kontaktuppgifter jag har fått varit felaktiga.

• På tal om dopet så har jag fått bakat en del till. Nu är det inte mycket kvar att ordna innan det är dags.

• Det har fullkomligt sprutat ord ur William sen i fredags. Allt från namn på förskolepedagoger och kompisar till färger och karaktärer i film och böcker.

• Vi har inhandlat vårt första riktiga våffeljärn, vi har bara haft ett som har gjort våffelsticks som aldrig riktigt har gräddat ordentligt. Men nu har vi ett riktigt (som dessutom ska vara bäst i test) och är redo för våffeldagen imorgon.

Gillar

Kommentarer

Snart håller vi kväll

Hur härligt är det inte att solen fortfarande skiner, trots att klockan närmar sig 18.00? Om det inte är ett löfte om att våren kommer närmare, så vet jag inte vad. Även fast det enligt väderappen ska regna imorgon, så har jag ändå hunnit ladda kroppen full med solenergi.

Vi är precis hemkomna från Maxi och har nu fyllt på kylskåp och skafferi. Maten är påbörjad och vi har faktiskt dragit igång med städandet så smått. Kanske är det solskenet som gör det?

Jag hade egentligen inte så mycket att dela med mig av. Jag ville mest dela bilderna på barnen jag tog för en liten stund sedan. Jag pratade med en vän för ett par dagar sedan om att jag har tänkt väldigt elaka tankar om mig själv och framför allt om min kropp. Elaka tankar som jag egentligen vet att där knappast ligger sanning i, men som ändå ligger envist och gnager längst bak i huvudet.

Jag delar nästan aldrig bilder på mig själv. Det är absolut bekvämast att ta bilder och lägga upp på barnen, för dem kan jag alltid se det finaste i. Så jag har en utmaning åt mig själv: att stå mer framför kameran och kritisera mindre. Det väger tyngre att där ska finnas bilder på mig ihop med mina barn och mig i allmänhet än att min egen självkritik ska få ta plats.

Gillar

Kommentarer