Den här veckan har gått snabbt och jag har till största delen pendlat mellan soffan och sängen. William har fått för sig att hans mamma har övergivit honom om hon inte har funnits på näslängds-avstånd alltid. Chansar lite på att det har att göra med de nya dropparna han får som faktiskt verkar göra skillnad på hans annars knepiga mage, samtidigt som han börjar få allt mer intryck av världen och det ibland blir lite för mycket.

I natt har jag varit ensam (Viktor jobbade) med en väldigt orolig bebis. Vaknade han inte av sig själv, så var det för att jag flyttade på mig eller att det rörde sig i magen och var gång han vaknade ville han äta och gjorde det i minst en timme, med mycket stök och skrik. När Viktor kom hem så underhöll han William tillräckligt länge för att jag skulle hinna äta lite frukost och gå på toaletten ifred.

Efter många om och men så sover nu William i sitt babynest efter att ha legat i min famn hela förmiddagen och jag har armarna för mig själv en stund. Snart vaknar Viktor och den här dagen kör igång på riktigt.

Gillar

Kommentarer

Fina plagg och nalle från Newbie som William fick i present av Viktors bästa kompis och flickvän

Tillbaka till verkligheten nu? Viktor har åkt iväg till första arbetsdagen efter William föddes och kvar hemma är jag och pluttisen. Jag är alltså officiellt föräldraledig på egen hand och det känns bra, särskilt när man har i bakhuvudet att bara ett telefonsamtal bort finns hjälp och avlösning om det skulle behövas.

I förmiddags var det dags för BVC igen. Sköterskan var inte orolig över att William både hostar och rosslar något när han andas, utan trodde som vi att han hade fått någon lindrig förkylning. Tyvärr har han fortfarande mycket knip i magen som följs av hjärtskärande skrikande, ofta otröstlig i någon timme. Vi ska nu prova att ge Sempers magdroppar och jag ska boka tid på amningsmottagningen för att se om han verkligen får ett bra tag när han äter.

Men trots magknip så växer han och frodas. William är nu 51,7 cm lång och väger 3590 gram. 

Gillar

Kommentarer

Godmorgon! Medan killarna fortfarande ligger kvar i sängen och sover, har jag smugit upp och hunnit både duscha och få i mig frukost. Känns himla ovant då jag brukar ha med mig William upp och inte få någon frukost förrän Viktor stiger upp vid 9-tiden.

Idag så kommer vi ha huset fullt och redan vid lunch dyker första besökarna upp. Frida och hennes familj kommer förbi för att titta på William och äta lite. Senare under eftermiddagen kommer Viktors bästa kompis och hans flickvän, och eventuellt dyker även Viktors bror in för att se hockeymatchen här.

Jag håller tummarna för att William har en bättre dag med magen idag, för det blir inte särskilt kul för någon med en superledsen bebis som inte riktigt går att ge tröst. När mamma var här en sväng i torsdags så började vi undra om han inte riktigt får tag när han äter och sväljer ner luft samtidigt. Dessutom tror jag att han kanske har fått en lättare förkylning, då han rosslar när han andas genom näsan emellanåt. Som tur är ska vi till BVC måndag morgon, så vi behöver inte undra särskilt länge. 

Gillar

Kommentarer