Eftersom att jag vaknade redan FYRA imorse, satte jag mig med frukosten och fyllde i den här listan.

1. Vilken vecka är du i nu?
22 (21+4)

2. När är du beräknad?
Först 14 mars, men blev flyttad till 8 mars vid ultraljudet

3. När fick du reda på att du var gravid?
6 juli fick vi plus, men hade känt på oss länge utan att våga testa

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?
Han visste om att jag tog testet, så när jag kom in och sa att vi plussade fick jag en trött high-five, haha!

5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?
Jag var 23 och Viktor 24. Vi hade varit tillsammans i lite mer än 4 år

6. Mådde du mycket illa i början?
Illamåendet kom inte förrän lite senare, men skulle säga att mellan vecka 7 - 17 har jag haft ett lätt illamående till och från

7. Är du känslig?
Inte mer än innan, har alltid haft nära till tårar

8. När hörde du bebisens första sparkar?
I mitten av vecka 16 kände jag första fladdret och sedan vecka 19 har det buffat rundor ordentligt i magen

9. Är du orolig?
Vi var ganska oroliga ett tag, då vi inte hade fått någon barnmorska och inte visste när vi skulle få det heller. Men mer om det en annan gång.

10. Har du fått bristningar?
Nej, inte vad jag har märkt av.

Gillar

Kommentarer

Att äta frukost är något som jag länge har kämpat med länge. Särskilt bröd är något som jag har väldigt svårt för, redan vid första tuggan växer det i munnen och jag ger upp, direkt!

Men när jag var iväg med mamma i Stockholm så hade jag inga problem alls att äta vad som erbjöds på hotellserveringen. Tvärtom åt jag med väldigt god aptit och vill gärna få igång det här hemma också! Bara någon dag efter att vi hade landat hemma igen åkte vi ut på Ikea och köpte små skålar (liknande vad de hade på hotellet) och försöker ta mig tid till att duka upp fint innan jag ska äta.

Sakta men säkert, har jag börjat få i mig lite på morgonen. Flera dagar på rad! För någon som inte har ätit på morgonen sedan innan sjunde klass, känns den lilla flingskålen som en stor seger!

Gillar

Kommentarer

En bild ifrån januari i år

Det märks så tydligt att jag har mer eller mindre lagt allt, som inte har varit nödvändigt för att leva, på hyllan under de två senaste månaderna. Vid endast tre tillfällen har jag lyft kameran från sin plats på skrivbordet och bilderna har inte nått till datorn. Försöker påminna mig själv att det är okej att inte orka - och särskilt nu. Men envisheten har svårt att ge med sig.

Har under den kvällen, som för övrigt tycks släpa sig fram, fått lite inskrivet i min kalender och skrivit lista inför morgondagens veckohandling. En tripp till Malmö står planerad och till helgen ska vi hem till Frida och Alex för att fira en 25 års dag. Nästa vecka och november är mer än välkomna, jag är mer än redo!

Gillar

Kommentarer