Hej hörrni, det var länge länge sen jag laddade upp något här nu men mycket har hänt sen sist. Mitt liv har faktiskt ändrats totalt sen sist jag la upp något här. Jag bodde ju då strax utanför New York och jobbade som Au Pair och hade lite smått panik inför framtiden. Idag är jag tillbaka i Sverige och har en lägenhet utanför Gävle och pluggar till engelska lärare på högskolan där. Jag har hunnit vara deprimerad, stressad, ledsen, glad och jag har hunnit blivit kär i min fina Denise. And yep, that's right people, I finally came out of the closet! Men jag är äntligen lycklig igen så det är bra, väldigt bra. Jag pluggar som en tok och håller på att inreda min lägenhet samt bråka med min hyresvärd som inte är sådär superbra alla dagar i veckan, men sånt är livet ibland och förhoppningsvis är alla problemen med lägenheten löst snart.

Jag vet väl egentligen varför jag lägger upp något här, jag saknar att skriva antar jag. Jag har velat blogga ett tag nu men har hållit tillbaka då det känns pinsamt att börja blogga, sluta blogga, börja blogga, sluta blogga så som jag har hållit på de senaste 8 åren. Men the truth is, jag älskar att skriva och det är ju roligare att skriva här än vad det är att skriva skoluppsatser på formell engelska. Nä men nu så ska jag iväg och kolla på Denise som har hockey match, ville bara säga hej en snabbis och skriva av mig lite! Bye bye

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Något jag verkligen älskar är plånböcker, kanske till och med att jag älskar plånböcker mer än väskor. Dom är så små och lätta att ta med sig men ändå så snygga och praktiska. Min favorit färg är helt klart rosa of course men jag äger faktiskt ingen rosa plånbok. Jag har två små rosa korthållare som jag använder väldigt mycket men jag har ingen riktig plånbok som är rosa än. Jag köpte en från Michael kors (den längst till höger på bilden) förra veckan och den är verkligen hur fin som helst men jag lämnade tillbaka den för S'et i Kors var snett så jag var missnöjd med den.

Här ovanför ser ni några rosa plånböcker som jag mer än gärna skulle vilja ha i min samling! Vilken är din favorit?

Likes

Comments

Min fina mamma åkte hem till Sverige igår efter att ha varit här i 12 dagar. Det var hennes första gång i USA så vi gjorde massor av klassiska turist saker som att gå vara i Times Square, gå över Brooklyn Bridge, åka turist buss, åka färjan runt om Manhattan och åka cykel taxi i Central Park. På bilderna här ovan besökte vi The High Line som är en av mina favorit saker i NYC, det är en park som är byggd på en gammal tågräls som går över staden.

Times Square

42nd & 6th, påväg till Times Square från Bryant Park

Jag och mamma i Central Park till vänster och jag och våran cykel taxi chaufför till höger

Fun facts: Jag älskar att göra saker jag egentligen är rädd för. You gotta face your fears girl. Här håller jag i två ormar i Central Park och jävlar vad rädd jag var men kul var det

Jag och mamma <3

Metropolitan museum of arts till höger och några random byggnader till höger

Kaos i trafiken på 5th avenue som vanligt till vänster och Empire State Building till höger

Fina Brooklyn Bridge

Jag och mamma och vår nya kompis frihetsgudinnan som så gärna ville vara med på en selfie

Likes

Comments

Mecixo, alltså wow vilket ställe säger jag bara. Förra lördagen (8 april) åkte jag till Cancun/Riviera Maya i Mexico med min värdfamilj och det var verkligen underbart, jag har aldrig sett en sån vacker plats och en plats har heller aldrig berört mig på mycket som det gjort (jag berättar varför längre ner...). Vi bodde på en jättefin resort alldeles vid stranden som hette Paradisus Esmeralda och dom hade allt från trevlig personal till bra underhållning till god mat. Vädret var också riktigt bra, nästan för bra faktiskt då jag fick sun poisoning och var tvungen att gömma mig i skuggan de två sista dagarna vilket var lite tråkigt. Det var runt 25-30 grader i skuggan vilket tydligen är ganska kallt för att vara Mexico men jag tyckte att det var perfekt.

Vi var i Mexico i en vecka och efter en vecka på resorten kände jag mig ganska bortskämd och bekväm med lyxlivet så när vi satte oss i bilen för att åka till flygplatsen blev det som en chock för mig att se hur fattigt befolkningen i området faktiskt levde, dom hade knappt tak över huvudet och det gav mig såna himla skuldkänslor. Där var jag på världens lyx semester och var bekväm som aldrig förr medan massor av människor bara 500 meter bort knappt hade ett hem, det är inte rättvist och det gör så ont i hjärtat att veta att de som har serverat mig dricka och mat i en vecka och sett till så att min semester har varit fantastisk går hem på kvällarna till ett hem som knappt har ett tak. Det är inte okej, det är inte så här världen ska vara.

Jag är extremt tacksam att min fina värdfamilj tog med mig på den här underbara resan och att jag lever det livet jag gör. Man ska inte ta saker för givet och jag hoppas en dag att jag har möjlighet att hjälpa personer som lever så fattigt att de knappt har tak över huvudet för ingen förtjänar att leva så.

Likes

Comments

Alla som känner mig vet att jag är ohälsosamt besatt av fina väskor. Jag ringer allt för ofta till min syster Romina och min vän Bella och säger "kolla vad jag har köpt" och visar upp en ny väska och deras svar är nästan alltid "men Jonna..." och så skrattar dom which I totally understand.

Men jag älskar accessoarer och speciellt fina väskor så därför drömmer jag om att ha en stor samling och ända sen jag flyttade hit till USA för ganska precis 2 år sen har jag velat ha en Tory Burch väska och när jag igår av en ren slump såg att Tory hade släppt en ny kollektion var jag ju bara tvungen att kolla lite snabbt och jag föll direkt för den här fina väskan ovanför. Den kommer i lite olika färger men mina favoriter är den vita och den rosa. Perfekt till våren och sommaren och jag älskar att det är en crossbody modell så att man har händerna fria även fast man bär en fin väska!

Köpte jag väskan? Nej. Kommer jag att köpa väskan? Nej. Varför? Jag flyttar snart hem till Sverige igen och jag har redan alldeles för mycket saker att ta med min hem + att väskan kostar lika mycket som en soffa och en soffa kommer göra mig lyckligare i längden för jag kan ju inte direkt sitta på en liten väska och kolla film en fredag kväll. Var stolt mamma, jag sa nej till min nya drömväska och det händer ju inte varje dag. Babysteps

Väskan hittar ni HÄR och priset på denna fina skapelse ligger på 475 dollar/ca 4300 kr

Likes

Comments