Vardag

Dagen började med ett besök hos läkaren (känns som om jag är där hela tiden). Mina blodprover visade att vi ska höja litiumdosen. Jag är rädd att jag kommer bli väldigt avtrubbad av en högre dos, att känslorna försvinner. Ni som äter litium får gärna berätta om ni upplever det och om det går bort när kroppen vant sig?

Förresten, jag gjorde en liten tatuering i veckan också som ni ser på bilden. Det är en text med lite månar över. Tyckte den blev fin. Funderar dock på vad jag ska göra härnäst.

Alla hjärtans dag kanske inte är någon speciell dag, eller vad tycker ni? Jag tycker iallafall det kan vara lite roligt att fira. Jag ska hem till mina föräldrar och fika lite där. Sedan kanske mysa lite med kompisarna när dem slutar jobbet.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Gårdagen började med tid på psyk kl 08:30. Det var första gången jag var där sedan inläggningen så vi hade en del att gå igenom. Jag ska iallafall fortsätta med litiumet utan att lägga till någon mer medicin, för att kunna utvärdera vad som gör vad.

Sedan åkte jag hem igen och kollade på tv. Gick på en lektion i en timme i skolan, sen åkte jag hem igen. Ska egentligen vara i skolan minst mellan kl 9-14, men just nu orkar jag inte det. Tänker att det är bättre att gå lite än ingenting alls. Acceptera att det är tillfälligt och att jag kommer kunna jobba/plugga precis som vem som helst när jag mår bra sen.

Efter det åkte jag till Emma och vi åt lunch och bakade (hon bakade, jag såg på rättare sagt).

På kvällen åkte jag tillsammans med familjen till en tapas-restaurang och åt middag. Vi shoppade även lite grann. Sedan åkte vi hemåt och jag stack till en kompis. Vi snackade mest och såg på film. Kom hem till mig ca kl 02 och sov.

Hade ni en bra fredag? Kram

Likes

Comments

Vardag

Hej! Hur mår ni? Jag mår okej! Lyckas ta mig till skolan nästan varje dag och sköter jobbet. Så jag är nöjd!

Äntligen är det helg. Idag har jag jobbat men är ledig nu ikväll. Jag har lagat lite mat och nu ska jag iväg och kolla på min bästis fotbollsmatch.

Imon blir en efterlängtad vilodag! Jag ska städa lite, handla sen bowla med en annan bästisfästis. Just nu känns det som om tiden bara flyter på. Känner ni också det? Allt går på rutin. Jag funderar på att boka in något riktigt roligt bara för att bryta vardagen. Det borde vi alla göra!

Ha en fortsatt bra helg! Kram

Likes

Comments

Vardag

Igår kom jag hem ganska sent. Jag var med några vänner och åt på en restaurang och sen gick jag och Emilie och gymmade. Efter det såg vi på en film och somnade. Nu har jag ätit lite och åkt hem till mina föräldrar.

Är ni precis som jag väldigt rutinbunden? Att ha saker på mitt sätt ger mig ett bättre flyt i vardagen. Varje söndag finns det några saker jag alltid gör...
storstädning
Jag städar hela lägenheten noggrant. På veckodagarna brukar jag mest plocka undan saker, dammsuga och damma lite snabbt.
handla och laga mat
Jag storhandlar och gör mat inför veckan. Förbereder matlådor att ha i frysen.
bad
Jag badar alltid, tvättar håret, rakar mig, plockar ögonbrynen osv. Gör mig iordning för veckan.
planera kommande vecka
I köket har jag en stor whiteboard-tavla där jag skriver upp allt jag ska göra. Jag planerar för träning, plugg, skola m.m.

Nu ska jag plugga lite trots att jag är väldigt omotiverad. Efter det ska vi fika här. Ikväll åker jag hem till mig igen, för då är det dags för bad och städ haha.

Hoppas ni haft en bra helg!

Likes

Comments

Vardag

Hej alla fina!
Nu har jag börjat skolan igen. Blev faktiskt förvånad över att koncentrationsförmågan ändå är okej. Ofta brukar det ju ta ett tag innan man kommer in i det igen. Har även ringt till mitt jobb och ordnat så att jag kan börja lite igen så småningom (eller först på fredag rättare sagt).

Samtidigt som jag aktar mig för att gå för fort fram med allt efter utskrivningen från sjukhuset så ser jag fram mot att komma in i rutiner igen. Med rutiner mår jag bäst.

Nu sitter jag och myser med en liten vovve som jag är hundvakt åt. Djur är mysiga!

Hoppas ni haft en bra dag! Kram

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Vardag

Alla ögonblick jag höll på att ge upp men sen satte kämparglöden in. Alla dagar jag har sovit mig igenom för att klara av. Alla dagar jag har dövat mina känslor. Jag trodde inte i alla ögonblick att det var möjligt men jag höll i, ännu en gång. Det går, man kan bli frisk!

JAG BLEV UTSKRIVEN IDAG! Wihoo! Det betyder så mycket mer för mig än att jag äntligen får komma hem. Det betyder att jag har överlevt ytterligare en krasch. Vilket har gjort mig så stark!

Jag har klarat mig igenom detta! Jag är så stolt! Nu ska jag komma tillrätta med skolan igen. Sedan jobbet. Sen är jag på språng igen.

Men jag ska vara ärlig, det skrämmer mig att må bättre också. Det skrämmer mig att jag inte kan kontrollera mitt mående, jag som har ett sånt starkt kontrollbehov. Jag får hålla tummar och tår för att medicinen funkar.

Inte sväva för högt och inte sjunka för lågt. Det är mitt mål och jag ska hjälpa min hjärna på traven genom en bra livsstil, träning, sömn o.s.v.

Heja mig!

Likes

Comments

Hej på er! Denna permissionen har varit så bra. Det har varit så värdefullt att få spendera all tid med familjen. Jag tror jag behövde det. Att få känna det stödet. Sen jag flyttade har jag tyvärr inte träffat min familj lika ofta, vilket är synd!

Igår tog pappa och jag fram målargrejorna och tillbringade kvällen med att måla med akryl. Det var som terapi. Skönt att ha fullt fokus på något.

Idag följde min bror med mig hem till mig. Där lagade vi lite mat och åt. Sedan kom mamma och vi har sprungit i affärer. Jag köpte lite inredning till lägenheten, bl.a. lite kuddar.

Nu ska familjen snart bege sig till några kompisar och fika. Det ska bli trevligt! Ikväll ska jag tillbaka till sjukhuset. Förhoppningsvis blir jag utskriven imorgon.

Kram

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Att känna sig maktlös är en jobbig känsla. Det är det jag gör just nu. Jag vet att allt jag kan ha just nu är tålamod och rätt inställning. Resten av jobbet är upp till läkarna.

Jag hoppas iallafall att ni mår bra och att ni vet att jag uppskattar att ni läser, skriver till mig. Ni är guld!

Jag vill inte att inläggen ska bli negativa men jag måste ändå ge er en update på läget nu. Jag tror många kan känna igen sig och kanske finns det en liten hjälpande kraft i det också.

Fortfarande så känner jag mig apatisk och tar mig inte för saker. Jag ligger mest i min sjukhussäng och kollar upp i taket. Ibland skriver jag ned lite tankar och försöker lägga upp planer för hur det ska bli bättre.

Tyvärr så fick jag igår tillbaka rösthallucinationerna som jag varit fri från i nästan ett år. Idag har varit en kamp mot rösterna. Det är nog svårt att förklara för någon hur det är att höra röster, man måste nog ha upplevt det själv för att förstå. För mig så kommer de inifrån huvudet, för vissa utanför. De uppmanar och kommenterar. Ett tips till er som upplever det är att sätta på jättehög musik, och bara försöka distrahera sig. Aldrig lyda dem.

Jag blir kvar här några dagar till tror jag. Kram

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Igår hamnade jag på psykakuten igen efter att min pappa kört in mig. Under och efter resan till Marocko så försvann mina blandade känslor och övergick till mer depressiva igen. Ville verkligen inte läggas in igen men jag gick ändå med på det då det var det bästa av det sämsta.

Nu har jag varit här över natten. Och vet ni vad??! Det finns en kille här som är sååå snygg och trevlig, som också är inlagd. Så jag har iallafall något fint att titta på här haha. (Hoppas att han inte läser min blogg).

Idag hade jag läkarsamtal och vi bestämde att jag ska börja ta Litium från och med imorgon. Det känns som en medicin jag tror på. Kanske kan jag kunna må bra på riktigt, inte vara riktigt jävla glad eller riktigt jävla ledsen, utan glad. Det känns dock läskigt att medicinen klipper både topparna och dalarna. Mina toppar är den bästa känslan jag kan känna. Det är ett rus där ingenting verkar omöjligt att åstadkomma. Att det kommer försvinna känns som en förlust.

Nu tar jag en dag i taget. Ibland en minut i taget när det blir för jobbigt. På ett sätt kan man tänka att allt lidande i alla dessa år, sedan jag blev sjuk första gången, inte är värt det. Man kan även tänka att för varje sjukdomsepisod kommer vi närmre lösningen. Jag väljer det sistnämnda.

Jag tror på Litium-behandlingen. Nu ska det bli bra! Kram

Likes

Comments

Vardag

Idag hade jag tvättid 07-11. Inte kul att behöva ställa klockan för att tvätta haha.

Annars har jag varit hemma hela dagen i lägenheten, städat och fixat lite. Jag hade dock som mål att gå ut från lägenheten en liten stund idag, så jag tog en promenix i slaskvädret.

Nu har jag precis gjort en vegetarisk sallad av rödkål, groddar osv, med lite dressing och sås. Riktigt god blev den!

Imorgon börjar skolan igen vilket inte känns bra alls. Jag är inte redo för att träffa massa folk och absolut inte för att läsa i en biologibok. Jag har dock ändå tänkt att försöka gå denna veckan, så får jag utvärdera sen och se hur jag lägger upp det. Min SYV och mina lärare är väldigt snälla och flexibla så tanken är att jag ska höra med dem ifall jag kan göra skolan hemifrån denna månaden.

Hoppas ni har haft en bra måndag. Kram!

Likes

Comments