Header

I går var jag på kinamuren och åt mat med Jenny. Var mycket trevligt och roligt, man märket faktiskt inte att vi inte träffas så ofta som vi faktiskt borde göra. Lite tråkigt att vi inte träffas så ofta för vi har det så trevligt och roligt när vi väl ses. Satt och åt och pratade på restaurangen i nästan 3 timmar vilket för mig är ganska ovanligt sitter väl oftast typ max 1 timme, men det kände verkligen inte som 3 timmar för tiden bara flög fram. Hoppas bara att vi håller kontakten nu även efter att jag flyttat till Norrköping. Tyvärr tog jag inga bilder alls i går, hade inte ens min mobil uppe vilket också säger endel hur trevligt vi hade, brukar oftast kolla lite då och då även fast jag har trevligt andra gånger också men jag dras ändå mot mobilen.

Nu ska jag se på fångarna på fortet och ta en lugn kväll! I morgon blir det nog träning, plugg och lite pusselhelgs häng! vi hörs när vi hörs, kram!

Bild från en härlig kväll tidigt i höstas!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa! Var nästan 9 månader sen jag skrev något här och jag vet inte hur det kommer fungera denna gången heller men jag ger det ett försök iallafall. Sitter just nu mitt uppe i skrivandet av en kandidatuppsats, tentaplugg och flytt. Ja ni läste rätt, jag ska flytta om cirka 2 veckor går flyttlastet från Örebro till Norrköping för jag kommer inte läsa mer kurser på universitetet som det ser ut nu iallafall. Utan jag läser för tillfället min absolut sista kurs på Örebro Universitet. Känns så galet och inget jag trodde jag skulle säga för ett år eller kanske till och med ett halvår sedan. Allt har gott så otroligt fort och jag har svårt att greppa snart tar examen från Örebro Universitet. I somras visste jag inte ens vad jag skulle läsa under höstterminen eftersom jag behövde klara lite tentor och jag klarade 4 av de 6 jag skrev och fick då läsa c-kurserna jag ville.

Men flytten är inte bara positiv eftersom jag skapat mig ett liv här i Örebro så känns det tungt att lämna alla vänner och så här. Men jag har egentligen inget val, får inte bo kvar i min lägenhet jag har nu då det är en studentlägenhet, lägenhetsbristen är total i Örebro (lägenheterna som finns kostar typ 7tusen i månaden för en 1a) och jag har inget jobb (förutom Mc Donalds för tillfället så som ni då kanske kan förstå har jag inget val. Så när jag flyttar till Norrköping om cirka 2 veckor så kommer jag bo hos mina föräldrar i ungefär 1 1/2 månad innan jag får min lägenhet. Kommer tills jag får ett annat jobb jobba på donken vilket är lite blandade känslor om.

Vad har mer hänt under dessa månader jag varit borta från bloggandet?

* Jag börjat ta tag i mina problem med att skriva tentor vilket har hjälpt mig otroligt mycket och har därför gott från 10 till 5 tentor sen i somras. Jag mår väl både bättre och sämre men det går framåt och jag känner att det verkligen hjälper mig.

* Tog tidigt i höstat beslutet att säga upp mig som kaféansvarig vid Örebro Kårhus och bara jobba när jag kände för det och ibland hoppa in om det behövs, men framför allt tänka på min hälsa.

* Varit extremt irriterad på min hyresvärd gjorde att jag fick bo på en madrass i flera månader eftersom de tog 17 veckor för dem att renovera mitt badrum på typ 2 KVM.

* Gjort en mängd olika utredningar på varför jag är trött och håller fortfarande på med det men förhoppningsvis får vi en förklaring på det inom en snar framtid. Tänkte skriva ett inlägg om det när jag gjort de sista utredningarna som jag ska göra om 1 1/2 vecka.

Det var väl de största sakerna som hänt under året som gått. Nu ska jag ta och fortsätta med plugget för att i kväll sen äta middag med en saknad vän.Likes

Comments

Hej, länge sedan jag skrev nu men med 8 tentor på en månad är det svårt att hinna och orka. Men nu kände jag att det var dags att skriva igen, jag är ledsen och förbannad. Min fråga till er är: är det okej att 70% av studenterna får underkänt på sin tenta?

Enligt mig är det inte det, jag är både ledsen och arg över att lärarna inte kan lära ut det vi ska kunna eller att de inte kan göra tentor som vi har möjlighet att klara. För något fel måste det ju vara, och jag tror inte det beror på studenterna. Visst kan vissa av de som inte klarar sina tentor vara såna som inte bryr sig men jag tror inte att det är 70%. Här nedan ser ni betygsfördelningen på min senaste tenta.

Som ni ser är det många som fick underkänt och alltså får göra om denna tenta i augusti och troligtvis så är det inte den enda tentan som de får göra om i augusti. I alla fall inte om de läser något under Handelshögskolan.

Varför jag säger så? Jo för jag har snabbt gjort en statistik på vad snittbetygen på de tenor som jag skrivit minst tre gånger och jag blir mörkrädd för resultatet.

Som ni ser är det inte en tenta som har under 30%. Vet inte vad målet för universitetet är men jag anser att detta inte är okej, och som jag nämnde tidigare tror jag inte detta enbart beror på studenterna. Något annat fel är det, frågan är bara vad och hur jag ska göra för att klara mina tentor och ta examen någon gång. Jag har inte jätte stor koll på hur det ser ut på de andra institutionerna på Örebro universitet då jag själv inte läst något mer än retorik utöver ekonomi/statistik och då såg resultatet på vår tenta ut såhär:

Detta är något som jag tycker är okej, 17% U är det bra resultat. Men när ungefär hälften eller mer av studenterna får underkänt är det något fel. Jag vet inte hur detta ska lösas och hur länge jag själv orkar. Men jag kämpar på och förhoppningsvis tar jag min examen, frågan är bara när...

Likes

Comments

Har under dagen pluggat i princip hela tiden med små pauser för bland annat lunch. Nu ska jag ta en lite länge paus för att åka till gymmet och köra ett pass. Blir nog cirkel gymmet idag, tycker det är roligast samt att då får jag använda många olika muskler i kroppen. 

Efter gymmet ska jag handla lite, sen blir det mer plugg och senare i kväll blir det chill framför TV:n.

Nu ska jag röra mig. Så hörs vi senare


Ps. Lyckas inte få in några bilder just nu men ska försöka lösa problemet Ds.

Likes

Comments

Som rubriken lyder är jag tillbaka igen, kanske helt fel tid att börja blogga på eftersom jag har väldigt mycket plugg under en månad framåt med 7 tentor som ska göras. Men Jag känner att jag har behovet av att skriva av mig lite.

Vad har hänt sen jag bloggade sist:

* Jag har börjat träna på gym och har på de två veckor jag haft kortet tränat mer än vad jag gjort på flera månader tidigare jag när jag haft ett gymkort.

* Jag har haft/har diskussioner med min hyresvärd och efter mycket diskussioner så har jag äntligen fått dem att fatta att de verkligen behöver renovera mitt badrum som är fullt med mögel.

* Annars har det väl inte hänt så mycket spännande utan jag har mer eller mindre ägnat all min vakna tid åt plugg, jobb, stall och umgåtts med vänner.


Nu ska jag slänga upp lagboken och ta tag i plugget inför nästa veckas tenta i juridik. Önska mig lycka till så hörs vi senare :)


Likes

Comments

Ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Mådde helt okej i morse, men efter att ha städat lite så började jag bli yr och känner mig fortfarande lite yr. Tog iaf tempon och den visade på feber :/ Har iaf orkat plugga lite idag, men långt i från vad jag borde. Ska försöka plugga lite till om en stund ska bara äta lite. Men ni får ha det så bra så hörs vi senare <3

Likes

Comments

​Idag mår min kropp inget bra, vaknade med ont i halsen och efter en stund kom även smärtor i nacken :/ Så trött på att jag i princip varje dag har ont i nacken, men idag tog jag mig i kragen och bokade tid hos en massör. Så på fredag ska jag få massage, ska bli så skönt. 

Idag blev det plugga med min grupp, vi gjorde väl inte jätte mycket men en del hann vi med. Jag är iaf klar med det jag kan göra innan de andra är klara med sina delar. Så nu ska jag ta det lite lugnt och sen ska jag plugga lite marknadsföring och sen fixa lite i lägenheten.

Likes

Comments

Sitter nu i min lägenhet i Örebro. Kom hitt för ungefär 1 1/2 timma sedan. Har hunnit hämtat ut ett paket och byt om. Nu ska jag snart gå till bussen för att åka in till stan för att äta lunch med Janina och Sandra. I kväll är det som sagt ridning, men nu måste jag ta på mig så vi hörs senare <3

Likes

Comments

Sen bloggning idag. Men vaknade vid 10:20 ungefär och åkte till stallet runt halv 12 för mamma skulle rida lektion vid 13. I stallet gjorde jag de flesta sysslorna medan mamma gjorde i ordning challe. Mockade sen medan mamma red fram. Sen gick jag och tittade på mammas lektion, det gick jätte bra för henne. Sen kollade vi lite på när nästa red lektion innan vi åkte hem, på vägen hem så åkte vi förbi höks för jag behöver vinterridskor för jag har inga. Men det fanns inga som passade eller var bra så vi åkte hem tomhänta. När vi kom hem så skulle jag boka tåg, men fanns inga bra så åker hem i morgon bitti istället.

Så istället för att sitta på ett tåg nu så sitter jag i min säng i Norrköping och ser på film, fjällbackamorden. I morgon blir det att åka hem till Örebro, under dagen blir det plugg och sen på eftermiddagen blir det ridlektion. Är riktigt taggad på att rida igen :)

Nu ska jag fortsätta se på filmen så hörs vi i morgon eller senare <3

Likes

Comments

Äntligen får jag se den :D hittills tycker jag den är riktigt bra precis som de brukar vara :) vi hörs senare <3

Likes

Comments