Header

​Vecka 29. Och det innebär bara en sak om du bor i Göteborg: det är Gothia. Fotbollscupen som innebär så mycket för de som deltar och för oss som bor i stan. Kärlek och glädje till sporten. Och en aning irritationsmoment varje dag på en spårvagn någonstans. Men det kan man överleva, det är en vecka. Eller det är i alla fall vad jag intalar mig själv. Kommer nog vara ytterst tveksam imorgon när jag ska till jobbet.

Och apropå jobb. Igår var jag och mina underbara kollegor plus 48 000 andra på Ullevi för att bevittna invigningsceremonin av Gothia. Och det var så mycket glädje i luften. Men en sak som jag inte riktigt någonsin kommer förstå mig på är de vuxna människor som verkligen inte tycks inse att det är barn det handlar om. Barn som kommer till Göteborg för att få ägna en hel vecka åt det de älskar mest. Som vuxen är det totalt oacceptabelt att bua åt barn på grund utav deras ursprung och vilket land de representerar när de tågar in på Ullevi. Det är barn! Oroligheterna som existerar i världen just nu är inte skapade av barn. Applådera barnen. De är framtiden. Och visa dem att det finns en framtid att kämpa för! Och att resterande världen inte har tappat hoppet. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Det är som sagt var fredag. Och fredagskväll. Helst av allt hade jag skrattat tillsammans med en bra vän eller tre på något mysigt hak i stan men det är Gothia-helg och jag måste vara på topp imorgon för att överleva jobbet. Eller mer än på topp! 
Vilket också är anledningen till att jag är 4ever alone hemma med en stor kopp te och Gilmore Girls på Netflix. Spännande liv och så vidare. Däremot vet jag om att jag är snäll mot mig själv just nu och gör mig en tjänst för att det ska fungera imorgon men jag känner mig så tråkig. Jag vill också spatsera i city i natt. Men istället satsar jag på 9 timmars sömn. Det blir bra det med. Säger vi... 

Likes

Comments

​Och min jobbvecka kickar igång igen. Klassiker. Tror att enda helgen jag är ledig är faktiskt vecka 30 eller om det var 31... Sak samma. Börjar dagen som de flesta andra: med en avocadomacka och kaffe. Har fått dille på just avocadomackor så äter de lite överdrivet ofta. Men det är ju så gott! Och det känns bra att börja dagen så. 

Vaknade imorse till nyheten om attacken i Nice. Och vill du läsa om mina tankar så kan du göra det här!

Likes

Comments

​Eller frågetecken på det egentligen...
De senaste veckorna har jag jobbat så mycket att det känns som om jag har tappat bort mig själv. Något som inte alls uppskattas. Och vad som definitivt inte uppskattas är att jag inte har haft tid att träffa mina älskade vänner så känner mig faktiskt lite 4ever alone just nu. 

Men idag har jag i alla fall varit ledig och detsamma gäller imorgon och det är skönt att inte ha en tid att passa. Så fruktansvärt skönt. Och ingen väckarklocka som ringer. Mer sådant behövs! 

Likes

Comments

​Just nu är mina veckor kaos. Jag jobbar alldeles för mycket och har alldeles för lite helg. Som idag, en måndag. Och imorgon väntar typ jobb i 11 dagar i streck. Kaos. Men bankkontot kommer att bli lyckligt. Egentligen är jag inte så har kaosschemalagd från början men en kollega är sjukskriven och då är det bara att ta en för laget och offra den lediga midsommarhelgen. Känns så sorgligt när jag skriver det men fördelen är att jag har en helt ledig vecka inom räckhåll. Vecka 27. Det är en dröm!! 

Idag kan man ju tro att jag ska spendera hela dagen i pyjamas och titta på serier. Det är inte helt sant. Just nu är jag i färd med att klä på mig för att dra in på en lunch i stan med min mentor. Jajamän, jag har en sådan. En politikmentor. Lyx faktiskt! Det är skönt att kunna bolla idéer med någon som har erfarenhet. Så är det bara. Tänker också att jag sedan ska gå på jakt efter ett par örhängen. 

Ja, måndag är min lördag och söndag och ändå så kan jag inte bara ta det lugnt. Hemskt men sant. 

Likes

Comments

​Jag är helt övertygad om att när sommaren i Sverige verkligen är bra så finns det inget annat ställe jag hellre är på. Men nu pratar vi alltså strålande sol och 25 plus. Något som det har varit lite dåligt med på sista tiden. De senaste dagarna har det bara varit klibbigt. Ni vet, när det hänger åska i luften. Som visserligen laddade ur igår men nog skulle det kunna mullra idag med. Mysigt! Men inte lika mysigt som grillkvällar. 

Det finns så mycket som jag älskar med Sverige på somrarna. Att solen aldrig går ned är bara en utav dem! Jag blir liksom lycklig ända in i själen på sommaren. När jag skrattar så gör jag det med hela mitt väsen. Och den känslan är helt fantastisk. 

Likes

Comments

​Bloggen har varit lite sovande de senaste dagarna och det beror på två olika saker:
1. Helgen spenderades i Roslagens skärgård tillsammans med MST. Det var helt enkelt en fantastisk utbildningshelg!
2. Jag blev sjuk efteråt. Så segt. Men det börjar vända i alla fall! Halleluja! Och jag kan nu äta saker som inte är glass eller te. Halsen har verkligen inte varit min kompis de senaste dagarna.

Men idag då? Ja, jag ska ta det lugnt och fortsätta dricka ohälsosamma mängder te (om det ens är möjligt) och så måste jag tvätta mina jobbskjortor. Inga rena kvar och jobbet kallar i morgon. Sådan standard att jag knappt inte orkar! Men bara för att jag är sjuk så har jag inte legat på latsidan. Även om jag kanske borde... Igår blev jag publicerad på Spionens nätupplaga och artikeln kan du läsa här!
Det handlar om vikten av digitaliserade salstentor och framför allt att digitaliseringen stärker kvaliteten för ett universitet, främst Göteborgs Universitet eftersom det är här jag är student. Så in och läs och tyck till! 

Likes

Comments

​Okej, detta har aldrig varit applicerbart på mig. Jag gillar inte att gå upp tidigt helt enkelt. Och allt innan åtta är tidigt. Tror egentligen att i min värd är det typ gryning till åtminstone 9... kanske till och med längre. 

Hur som helst är jag vaken. Och skriver tydligen det här inlägget. Lite för att det antagligen kommer vara tyst från mig i helgen. Jag ska upp till Stockholm, närmare bestämt Vaddö (eller Barnens ö som den också kallas), på utbildning. Eller snarare vuxenkollo kanske är mer passande! Faktiskt peppad, även om det innebär att jag kommer få 100000000 myggbett. (Har ändå köpt myggmedel. HATAR INSEKTER SOM BITTS!) Nu ska jag hur som helst hoppa in i duschen och packa klart det sista. Och sedan blir jag upphämtad här hemma. Tydligen är jag inte riktigt kvalificerad att ta mig till centralen själv den här tiden på dygnet. Men jag klagar inte. 

Likes

Comments

​Det här är nog på riktigt mitt drömhus. Här vill jag bo om 10 år. Tydligen är det Gotland och får som gäller men så fint. Blir typ lycklig i själen av att titta på de här bilderna.

Fantastiska jordtoner och linne och ja, saker som gör att i alla fall jag känner mig lugn. Helt enkelt drömhemmet. Detaljerna i huset är helt fantastiska och jag definitivt tänka mig att bo på 250 kvm med väderkvarnar utanför köksfönstret. 

Likes

Comments

Efter ett jobbpass mellan 8-13 har jag sedan bara njutit av sommarvärmen. Helt fantastiskt och jag är och blir så lycklig bara! Finns få saker som gör mig så lugn som sol, en filt och en bra bok. Det är nog vardagslyx för min del och en aning livskvalitet för den delen också. 

Klockan är snart nio och den kunde lika gärna ha varit typ 3 på eftermiddagen. Jag är precis lika pigg. Just ikväll är det en lugn hemmakväll som står på schemat. Det har en tendens att kunna bli så när man jobbar hela helgen och det är alltså vad jag ska göra nu. Så missar tyvärr Håkan... Men sådant är livet ibland! Och jag måste ändå säga att jag inte är helt förkrossad över detta faktum så det känns helt okej ändå. 
Hur som helst, nu blir det film eller någon serie. Och sedan en dusch innan det är dags för en dejt med John Blund. Har aldrig riktigt klarat av att sova med solkräm på kroppen... 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw