Denna termin tycker jag har gått bra, jag har inte stött på några speciellt stora problem och har jag det så har det inte varit så svårt att fixa det. Dem första lektionerna började jag skissa på min idé till motsattser (billden med solen och månen).

Jag tycker alltid när jag ska göra något nytt så blir det oftast lite funderingar vad jag ska göra och hur jag ska göra det!. Men olika saker som har inspererat mig har varit t.ex olika saker som har hänt runt om i värden under den senaste tiden eller för flera hundra år sedan. Rasicmen mot folkgrupper spelade en stor rol i arbetet om motsattser och identitet.

Dem största problemen jag stötte på onder terminens gång var när jag skulle måla med grafitti, då råkade det komma för mycket färg när jag skulle spraya.

Det som jag är mest nöjd med är solen och månen men också doodle:n. jag gillar att det finns så mycket personlighet i arbetet. Det coolaste med doodlen är alla detaljerna och skuggorna. 

Det som jag är minnst nöjd med är fotografiet, den blev inte bra. jag tycker att jag skulle lagt ner mera tid på det. Men det var svårt att få mera tid p.g.a att jag inte planerade mitt arbete tillräckligt.


om jag skulle göra något bättre så skulle jag ha en bättre koll på tiden som fanns kvar. jag skulle också skriva på bloggen oftare men det var svårt att hinna med när man hade så många bollar i luften. 

Om jag skulle fortsätta med billden nästa termin så skulle jag nog göra en bättre planering och vara mera nogrann när jag ska utvärdera efter varje lektion.

Det rolligaste som jag var med om när jag gjorde mina billdprojekt var att jobba med dem olika materialen och dem olika teknikerna. Den roligaste tecknikerna var grafitti men också akvarell. Detta blev min absolut sista blogg och jag kommer nog inte skriva i denna efter sommaren. detta är nog en av dem terminerna jag blev mest nöjd med. 


MVH 

Jonatan Nordlander 9E 2016 Vårterminen.   

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Eftersom jag inte han klart med mitt arbete så fick jag göra klart resten hemma! Detta är min insperation som symboliserar Identitet. Det tog lång tid att göra, men jag blev glade med resultatet. det svåraste men att doodla va r att det var svårt att komma på vad man skulle rita. Men efter att ha kollat på insteration på internet fick jag till en idé om hur det skulle vara. en annan sak som var svår var att det intevar så lätt att vara ditaljerad men pennorna. jag fick använda mig av tuchpennor med olika storlekar för att inte det skulle bli kladdigt på pappret. det blev lite svarty-gråa fläckar här och där men det var inget som man såg på det färdiga resultatet. Jag spelade även in en timelaps som man kan se här: https://www.youtube.com/watch?v=KTNKq95TpWo

Likes

Comments

idag gjorde jag klart mitt sista arbete. Detta konstverk ska symbolisera identitet känslor och motsatser. Svarta meniskor har varit förtryckta under en lång tid och jag ville visa detta i min bild.

Likes

Comments

​Hej bloggen!

Idag har jag varit ute och fotograferat känslor!!! :)

Jag har varit ute med mina närmaste kompisar Love och Felix. Jag fick en bra bild på Love som ni ser här:

Likes

Comments

Michelangelo DI lodovico Buonarroti Simoni


Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, kallad Michelangelo, född 6 mars 1475 i Caprese norr om Arezzo i nuvarande Italien, död 18 februari 1564 i Rom, var en italiensk skulptör, arkitekt, målare och poet. Han verkade i Florens och Rom under högrenässansen. Michelangelos konst hör högrenässansen till. Michelangelo överglänste alla sina läromästare. Hans stil var hans egen och han skapade mästerverk i många konstgrenar, inom skulptur, arkitektur och måleri. Michelangelo föredrog dock att kallas skulptör.Sixtinska kapellet


Sixtinska kapellet är påvens privata kapell i Vatikanen. Det används även vid en konklav.


Kapellet består av ett långt, enkelt rum täckt av ett tunnvalv med fönsteröppningar, ritat av arkitekten Baccio Pontelli. Det uppfördes 1473–1481 på uppdrag av Sixtus IV. År 1482 bjöd han in en mängd konstnärer för att smycka dess interiör. Bland andra Sandro Botticelli och Pinturicchio har bidragit med fresker. Mest känd är dock Michelangelo, som målade taket (1508–1512) med scener ur skapelsehistorien samt altarväggen med en imposant fresk, som framställer Yttersta domen (1534–1541). Det blev ett centrum för nyskapad körmusik under sena renässansen och tidiga barocken, med en stil som går under namnet romerska skolan. Dess främsta företrädare var Giovanni Pierluigi da Palestrina och Gregorio Allegri. Sixtinska kapellets kör har anor sedan medeltiden.


Sixtinska kapellet undergick under 1970- och 80-talen en genomgripande restaurering.

Likes

Comments

hejsan hoppsan :)) idag har jag jobbat med motsatser.

Jag målade ett träd i natt och dag. 

Detta är andra inlägget. 

Nästa vecka ska jag måla grafitti.

Likes

Comments

hejsan svejsan :) Idag har jag gjort klart min första bild, den föreställer en sol och en måne, men på denna bilden är solen på natten och månen på dagen för att skapa mera motsatser.

Likes

Comments