Tja Tja bloggen!
Här kommer ännu ett blogg inlägg efter fyra veckors mellanrum... Jag kommer dela upp detta inlägg i 3 delar för det blir lättats att få lite struktur i inlägget. De två första veckorna kommer inte vara lika som de senare men det är för det har blivit vanliga skolveckor nu och jag tror inte att det är så intressant att läsa vilka verb vi går igenom på franska lektionerna :)

Vecka 1 (12-18 september): Det här var en av det första vanliga skoveckorna, så egentligen så finns det inte så mycket att säga här förutom lite nödvändig skolinfo.
Tillskillnad från i Sverige så har jag bara 6 stycken ämnen som jag läser samma tid (nästan) varje dag. De ämnena är Engelska, Algebra, Amerikansk historia, Bild, Franska, Kemi, tyvärr så fick jag inte välja dem själv men det funkar ändå bra att läsa dem (för allt här är mycket lättare). Jag går samma tider i skolan varje dag (vilket gör det lite enformigt), så jag går från 7.50-15.00 varje dag och sen är schemat annorlunda på tisdagar och torsdagar (bild 1). Men efter det slutar inte skolan för mig, för efter skolan så har jag amerikansk fotbollsträning. Så från 15.00-18.30 (måndag-onsdag) har jag träning med laget i full utrustning i 25+ graders hetta, på torsdag är det match genomgång (15,00-17.30) för på fredagar är det match. Så på fredagar möts vi efter skolan och äter matchmiddag för att sedan ta bussen till platsen där vi ska spela. För att avsluta veckan så möts vi på lördagar och gymmar och kollar matchfilm (för att lära oss vad vi gjort fel osv.) för att jag inte har fått spela än så är det rätt tråkigt men det måste man göra för att lära sig . Som ni läst så är mina veckor fullspäckade med saker och ni får inte glömma att jag har läxor och innan tränings gym (mån och ons). Så detta är en vanlig vecka för mig och hittills så är det toppen.

Vecka 2-3 (12-25 september): Dessa två veckorna har varit rätt normala så här kommer jag bara droppa lite saker som hänt som jag tycker och förklara vad ni ser på bilderna nedan.
Den 18 september (söndag) så hade staden jag bor en liten matmarknad som vi gick på för att min värdsyster skulle dansa spansk dans och för att familjen kände några som hade ett mat tält där.
En av de största händelserna som hänt är att jag blev vald till homecoming court. För er som inte vet vad homecoming är så är det en vecka och fest för att välkomna eleverna tillbaka till skolan efter sommarlovet, och homecoming court är att man får under homecoming matchen gå med en tjej/kille över fotbolls planen och bli presenterad för skolan och alla som kollar på matchen. Under denna ceremoni så krönas också en homecoming queen. När jag blev framröstad så visste jag inte vad detta var men det blev mer tydligt att detta var stort när alla kom fram och frågade om jag var exalterad för att vara med i homecoming court.
Bilderna ni ser under är lite blandade bilder från skolan och en normal bio salong i USA. De två första bilderna är bilder på vårt omklädningsrum där vi spelar hög rap musik och från och med nu också Tjuvjakt innan träningarna.


Vecka 4 (26 september- 2 oktober): Den här veckan var homecomig-/spirit week. Det betyder att man ska klä ut sig varje dag för att tagga varandra innan homecoming. De taman vi hade under veckan var: Superhero, twin-day, alphabet day (kl ut sig till någon som börjar på samma bokstav i ditt namn) (ex. Jonas- Jordgubbe), color wars och sen blue and gold day (skolans färger). Tyvärr så kunde jag inte delta lika mycket som jag önskat, detta berodde på att jag inte tog med mig så mycket utklädnigskläder... Men den dagen jag kunde vara med på var color wars, då får alla årskurser olika färger som de ska klä sig ( vi hade blått) sen ska man också pynta en del av skolan i den färgen som man valt att ha. Under veckan hade vi också tävlingar för att kröna den bästa klassen och gissa vilka som vann den ;) (det var vi). Detta var egentligen bara ära men vi är ändå rätt så bra. Skolveckan avslutades med att homecoming game .Matchen inleddes med med mitt homcoming walk (bild nedan) och sen match, matchen var extremt jämn men vi vann den och den men 1 poäng på övertid... Det var vår första vinst för säsongen men det kändes bra att det var matchen vi vann.
På lördag var det dags för själva homecoming. På lördagkväll så blev jag upphämtad av en kompis för vi skulle till en annan kompis för "förfest". Jag visste inte riktigt vad skulle förvänta mig men när kom dit så var det inte vad jag förväntade mig riktigt... Vi var där i cirka 2,5h för att bli fotograferade av allas föräldrar och äta middag tillsammans. Maten var extremt bra men fotograferandet var lite halv stelt, men efter det så var det dags att åka till dansen :). När vi kom dit så var det lite stelt men det är det alltid i början av en fest, men vad som följde detta var något jag inte förväntade mig av dessa människor... Som ni se på min fina bild nedan för så är detta lokalen allt tog plats. I högra hörnet är det en scen på sidorna är det dörrar och sen kanske ni undrar vad ringen i mitten är... Jo detta är en plats för dans men inte vilken dans som helst utan här utför man ett danssätt där damen står framför herren och sakar sin bakdel mot mannens framdel, högst o kristet. Detta pågick i ca 1,5 timme (halva festen) och det var så stelt! Som ni ser på bilden så står resten av alla som inte fick vara med och bara kollar på?! Detta var tyvärr en anledning varför 70% tyckte att fetsen var tråkig och resten (som var i cirkeln) tyckte det var as nice...

Men det var typ det. Förlåt för att det blev så långt och jag ska försöka uppdatera lite oftare så man slipper skriva/läsa långa inlägg.

Tack för mig!

Jonas
Likes

Comments

Hey Y'all

Nu är min första vecka avklarad här i 'Murica och wow vilken vecka. Okej låt mig börja på måndag.
I måndags så firade vi labor day (ledig dag för att säga tack till alla som jobbar hårt) med en del av familjen, och när jag säger det så menar jag två av mina föräldrars döttrar (2) + deras barn (5) + två kompisar med barn (3) och sen vi som är fyra med 5 hundar, så huset var rätt fullt och ljudvolymen....Den var inte behaglig för en jetlaggad Jonas. Men det här var senare på dagen för på morgonen så var vi på ett inhägnat militär område (som en stad för soldater) och handlade.
För att inte göra den här bloggen så långtråkig så kommer jag sammanfatta Tisdag-Torsdag. De här dagarna var min första skolvecka här i USA, och den infattade mycket förvirring mycket nya intryck och en konstant känsla av att vara en utomjording. När jag säger det så menar jag att alla värkar leva i sin egna bubbla här och när det kommer en liten svensk pojke så blir alla extremt fascinerade och ställer allt från vanliga frågor till frågor som gör att man undrar vilket planet den personen kommer ifrån (ex. "Vilken mobil operatör har ni i Sverige?"). MEN! I torsdags inträffade det någon rätt sjukt. Jag fick vara med på min första Amerikanska fotbolls träning! Dock så fick jag stå bredvid och kolla på hur allt gick till MEN ÄNDÅ. Jag är fortfarande förvånad hur lätt coachen lät mig vara med, det ändå jag behövde göra var att gå till honom och säga "hej får jag vara med" och sen så stod jag där och var #20 i Clarkville Academy Cougars

Men nu Fredag... Då var det dags för rival match i amerikansk fotboll, det var "Battle of the River" (två rival skolor som har Cumberland floden mellan sig). Jag fick dock inte vara med och spela av självklara skäl men fortfarande att få vara med på "Pre-game meal" och åka i den tysta bussen till borta plan, det är en känsla. Tyvärr så förlorade vi matchen "men jag är inte bitter" för nästa vecka kanske jag står där i rustning och är förberedd att krossa mina motståndare.

Lördag den sista dagen jag ska berätta om. Den inleddes men samling 10.00 på skolan för gym och film (kollar på matchfilmen för att se vad som gick fel). Intressant och lärorikt om man spelade... Men jaja ses var det hämtning och direkt till en resturang där vi år lunch men familjen + några andra damer som jag inte riktigt vet vilka det var :) Men det vara bara en snabb lunch för sen skulle jag och min värd pappa åka till en doktor för att skaffa mitt ett intyg att jag får spela i laget (det tog 5min och jag behövde pröjsa 480kr... I dessa tillfällen är jag glad att Sverige har gratis sjukvård). Men sen var egentligen palnen att vi skulle till en liten festival mitt i stan men det sjukaste regnet stoppade oss från det så vi åkte istället till en sport affär och köpte lite saker till min fotbolls karriär (skor, strumpor osv.). Men regnet varade inte länge för på kvällen så åkte vi tillbaka till "River fest" och lyssnade på country, dödsrock och kollade när det lokala i staden gick runt och umgicks (7/10).

Men det var typ det. En riktigt hektisk men rolig första vecka, hoppas det håller i sig för då kommer det här bli ett år som jag sent kommer glömma.

Jonas

  • 483 Readers

Likes

Comments

Efter en sjuk resa på ca 15 timmar så kom jag äntligen fram till Nashvilles flygplats där min värdfamilj mötte mig. Familjen består av mamman , pappan och deras dotter (samt 5 hundar). Huset jag bor i är riks mysigt och jag kommer inta ha några problem med att bo här. Huset ligger en stund utanför Clarksville centrum men inte långt bort att man kan kalla det en förort. Jag har mitt eget rum vilket är väldigt skönt men det finns inte mer plats än vad som behövs men det är skönt för sitt personal space. När jag kom hit lördag kväll så var jag konstigt nog inte lika trött som man borde vara efter att varit upp i 22h + lite sömn, men det tog inte lång tid innan jag däckade. Mitt dygn hade inte vänt när jag vaknade klockan 6 lokal tid (13 svensk tid) vilket gav mig tid att träffas av choken att jag skulle vara borta ett år från min trygga vardag hemma i Sverige. Men den försvann efter jag lyckades somna om till 9.30. När jag vakande då hade familjen också gått upp och mamman Jody visade mig runt i köket och skällde ut mig för jag råkade skriva att jag var ett Seattle Seahawks fan, när jag borde veta bättre om heja på Minnesota Vikings..
Efter frukost och en träff med en annan av föräldrarnas dotter (samt barn) så var det dags för äventyr. Dottern Lydia ville gärna se den nya filmen "don't breathe" och föräldrarna och jag var på så vi åkte dit och såg den (den får 6/10). På plats träffa vi också en av Lydias kompisar som hängde med på bion. Efter bion så åkte föräldrarna hem och jag och de andra ungdomarna gick runt i den lokala gallerian, samt en 10m hög pumpa för att kolla på Halloween kläder. Efter det blev jag introducerad till Wendy's och sen åkte vi hem :)

Än så länge är jag rikligt nöjd med allt. Är taggad att börja skolan på tisdag (pga Labor day) och hoppas att den blir lika bra som resten av upplevelsen.

Jonas

  • 614 Readers

Likes

Comments