älska livet, sluta aldrig att lära, bra nog blir man aldrig, man måst göra fel för att kunna göra rätt.
lev livet, hakuna mattata. var taksam för det lilla fröet som är sått,för en dag kommer det att blomma ut.😁 ha det super gött alla underbara människor på jorden

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Väntans tider...

det käns ungefär... som det ser ut i alla jul filmer när dom små barnen vaknar upp på julaftons morgonen och får vänta ända till kvällen på att tomten ska komma. Varje dag väntar jag på ett samtal som kan komma att avgöra min framtid, ett enda samtal och ett enda besked, ja eller nej,

Att vänta är inte alltid så kul, men jösses vem har sagt att livet ska va kul hjämt, bara man ser till att göra det bästa av situationen under väntetiden😉


som i dag hjälpte jag en tjej kompis med håret X-antal folieslingor och en klippning på det och i går hadde jag turen att få komma hem till en fantastisk familj med massa underbara barn som var långhåriga så 6 st baran på ett bräde😥 Tack för maten den var kanon 👍

En super glad och nöd tjej kompis lämnade min lya i dag med en sommrigare look. den minder passande röd bruna färgen försvan till viss del den fick vara kvar i bakgrunden och liva upp det lite till.

Likes

Comments

Min lillasyster ville ändra lite på hårfärgen, vilken tur att hon har en snäll storebror som fixar, jag blev väldigt nöjd själv också. Använde mej av balayage teckniken super kul 💇👍.

Detta är min modell Caroline när vi hadde fest och glamore fotodagar på skolan, en före bild och tre stycken efter bilder. Jag fixade både make up och hår. Snart kommer även en fachon foto dag som vi ska ha och då kommer mera bilder.

det är så himmla kul när man får med hela kittet med både hår och smink. Tack Caroline för att du stälde upp och va min modell utan dej hadde det inte funkat.

Tack till min lillasyster som stälde upp så att jag fick prova den super roliga färg tecken balayage.

Min far fick även en ny look men där fins tyver inga bilder efter som han inte gillar att vara med på bild i den utsträckningen, men det blev en finich nacke och kort uppe på och allt ihop klippt.

Så nu lite almänt, hoppas alla som läser detta läser noga. Om man är elev på en salonong, vilket även jag är, så för att komma nån stans inom detta yrke så fråga fråga fråga & VÅGA FRÅGA, din hand ledare är ingen tankeläsare, du som elev är på din praktik för att lära dej, inte för att bara sitta av tiden eller för att ha egen hårvård, glöm det, jag har kommit hem många gånger och haft många frågetecken uträttade, men även många självlkara saker som jag trodde va själklara men vilket det kanske inte va och jag har frågat om hjälp och lärt mej så himla mycket. Därför vill jag tacka salong hårtussen i Storfors, Nykroppa och Filipstad så himla mycket för alla tips och trix. Men nu inom kort så lämnar jag min trygga svär som jag har byggt upp hos er för att söka mej mot djupare vatten och mer utmaningar. Efter som geselbrevet hägrar och en hyrstol inte är ett alternativ för mej just i detta nu.

Ett annat tipps som jag kan je till alla som läser till frisör eller vilket yrke som helst är att våga va dej själv, och inom frisör våga vara personlig i dina skapelser och konstvärk, låt ingen komma och trampa på din idé men tips och trix ska man aldrg seja nej till.

i morgon tisdag bär det av mot Karlstad för att leta efter en gesel praktik som jag kan vara hos i 3000 timmar, och hoppas på fortsata timmar kan man ju göra😊😆👍

jag brinner värkligen för detta och vill verkligen att dett, jag har mitt drömmjobb så nära men ändå så långt borta. Men tusan den som ger sej.

Nu ska jag nanna kudden så jag är pigg och fräsch tills i morgon Wich me luck och godnatt alla fina människor.

Likes

Comments

Hej

Jösses vad tiden går fort. Nu är jag "färdig skolad frisör" ett och ett halvt år har bara spungit förbi,

Nuska lilla jag ut i stora vida världen för att hitta en gessel praktiks anstälning...😓😉

japp nu är jag en stor kille som ska ut och jobba med det jag gillar mäst, nu gäller det bara att hitta en salong som vill ha en tillsvidare anstäld efter som det är ett måste in för gesellen och för att ens få göra gesell provet. Det är verkligen en hel vetenskap detta, men som jag sa i förra inlägget så ger jag mej inte för än jag har gesellbrevet i handen.

Jag har även märkt väldigt tydligt att det är skilnad på frisörer och klippsätt deras sätt att föna och slinga. det finns nog lika många klippsätt som frisörer😆.

Som sagt just nu så letar jag efter en frisörs salong som vill anställa mej så jag kan få mina 3000 timmar vilket är typ ett och ett halvt år så jag kan göra mitt gesell prov och bli frisör på riktigt.

Jag förstår inte varför det ska vara så hemskt att anställa folk inom detta yrke och varför andra frisörer är så himla rädda, får man lite extra hjälp som praktik anstäld bara så kan det ju inte bli nått fel, vist är det en stressig branch men är man flera som kan så kan man ju hjälpas åt och minska stressen tillsammans

Likes

Comments

  • Tjenna

Jag ska bara seja att jag har insett att detta med geselbrevet för fsörer är ingen lek. Jag ska fixa mitt geselbrev om jagså måste bli gråhårig.

Man får aldrig nånting gratis i livet,

Att ge upp fins inte i min värld inte när jag har kommit såhär långt . Men att fortsätta kämpa när så många runt om kring bara gnäller och inte orkar är ganska påfrestande.

Om ni inte orkar eller vill, gå hem i stellet jag har inte slängt ut 70,000kr på lån för att tappa tålamodet när jag har kommit halvvägs.

Om du gnäller för att det är lite jobbigt eller tråkigt eller enformigt, va tyst i stellet!! jag tycker inte heller att det är kul jämt men jag försökr iallafall, så alla ni gnäll spikar kan va tysta och gnälla i era egna huven eller gå hem och välja att få frånvaro istellet för att förstöra och ta all energi för oss om vill detta.

Vist låter jag lite gnällig nu jag också men bägaren rinner innom kort över.

Som sagt så har jag valt detta för att jag ser mej själv inom detta yrket och för att jag tycker att det är det roligaste som finns. Självklat så älskar jag min taekwondo klubb också och  ni är också bland det bästa jag vet,jag har inte glömt bort er 😄.

ursekta uttrycket. men inga små bortskämda slöa ungar ska få förstöra min framtid. Jag ska ha geselbrevet omjag så ska behöva slita av mej håret.

sluat klaga bara gör det i stellet!!

Tack för denna

gången

ses snart

igen puss hej.

Likes

Comments
Dagens hår fix på skolan

Hej

waoow mit första inlägg.

Frisör... ja nu när jag är klar med skolan och ska ut i frisör världen så fins miljarder frågor nån kan kanske hjälpa mig att svara på dom det hadde varit jätte snällt.

i dag har det varit en helt vanlig dag på skolan vi i komvux har jobbat på flitigt, jag och min tjej kompis har dragit folie slingor på en kund i dag, tyver så glömde jag bort att fota det fina resultate, jag har även övat in för första delprovet inför geselbrevet med klipslockar och friserat och även en långhårs frisyr.

I dag Fredag 13/2 så har min lärare invigning på sin nya salong i Filipstad tjoooho...

​Även smink är en del i min utbildning, vilket är jätte kul jag vil värkligen holla på med allt detta. 

Nästa grej blir  ak utbildning mer make up, fransar, löshår, naglar ja allt inom sjänhet styling ocH allt som har med det att göra✂

Likes

Comments