Marokko: Spiseguide

Marrakech byder på mange spisesteder af helt forskellig karakter og ikke mindst standard. Det marokkanske køkken er meget traditionelt, og især tagines, der tager navn efter det lerfad, maden tilberedes i, og couscous er fast inventar på menuen. Kødet er altid mørt og maden er tung og mættende. Det kan være lidt udfordrende at leve glutenfrit i landet, men det er alligevel lykkedes meget godt. Helt generelt kokkererer marokkanerne simple måltider, der står og simrer i mange timer. Salat og tilbehør er der ikke så meget af, men det vænner man sig til. Turen har dog budt på mange gode madoplevelser og nedenfor har jeg listet flere af vores favoritter.


^ La famille

La Famille
Bag en lillebitte døråbning midt på en travl handelsgade i Medinaen finder man denne lille perle. Klart mit favorit frokoststed i Marrakech – og vi besøgte det flere gange. De har den fineste gårdhave med citrontræer og palmer. Der er kamp om pladserne i skyggen, så gør dig selv den tjeneste at reservere bord. Interiøret er lyst og det hele emmer af sommer og hygge. De har et lille menukort, som skifter hver dag. Her får man friske salater og god pasta. Min favorit var en cremet salat med ristet blomkål, saftige appelsiner og søde dadler. Helt perfekt i varmen – især med deres friske vand med agurk og mynte til.

Naranj
Et populært sted både til frokost og aften – også her kan det være en fordel at reservere bord. Deres tagterrasse har en perfekt temperatur hen på aftenen. Sid i den bløde sofa og nyd lidt ro fra de travle gader. De laver store, velsmagende portioner. Især den friske vandmelonsalat med hjemmelavet ost og deres aubergineret med oksekød var favoritter hos os

Pepe Nero
Mange farer vild et par gange inden de kommer ned ad den rigtige gyde og får øje på den massive trædør, der fører ind til denne smukke riad og restaurant. Priserne er i den høje ende, men maden smager også derefter! Tjenerne er dygtige og taler godt engelsk. Omgivelserne er rolige og de to gårdhaver, som restauranten består af, er begge belagt med smukke fliser og kakler. De kører med to menukort; et italiensk og et marokkansk – begge får ros på diverse medier. Vi valgte det italienske, og var meget begejstrede. Laksetataren er frisk og cremet – lige som den skal være, og forretten med tigerrejer og en stærk salsa, kan også klart anbefales. Deres risotto er desuden veltilberedt – fyldig og med masser af smag. Også den appelsinglaserede and er god.
De åbner først klokken halv otte og en reservation er nødvendig. Tag din fine kjole på her.

Nomad
Klart én af insta-favoritterne på grund af deres smukke, lyse tagterrasse med god udsigt til hele byen og krydderipladsen lige nedenfor.
Maden er marokkansk med et moderne twist, og det smager godt. Retterne kunne godt bruge lidt mere tilbehør og lidt mere smæk på krydderierne. Deres glutenfrie appelsinkage er til gengæld virkelig god. Reservation er nødvendig.

^ Atay Café

Atay Café
Vores favorit tagterrasse! Og det siger ikke så lidt, for der er en STORT udvalg i Marrakech. Heroppe mærker man en køligere brise i ansigtet. Man kan sidde i skyggen med marokkanske puder i ryggen og med udsigt til hele Medinaen. Maden var udmærket – undgår du ikke gluten er deres couscous god – ellers kan jeg anbefale deres quinoasalat. Den er i den lette ende, men det er også meget dejligt i varmen og en velkommen forandring til de tunge tagines.

Latitude 31
Her fik vi uden tvivl turens bedste måltid. Grillet seabass på en safranrisotto med sprøde grøntsager til. Stedet er i den finere – og dyrere – ende, men man bliver kælet om og maden er som sagt i højsædet. Gårdhaven er moderne og passer godt til det, de serverer. Her er god stemning, god musik og flotte omgivelser. Til forret er deres anretning med diverse marokkanske salater anbefalelsesværdig. Det er en god måde at få smagt lidt forskelligt og så er det hyggeligt at sidde og nippe til. Og så bliver du næsten nødt til at slutte af med deres duo af creme brulées. Den ene er krydret med kardemomme og den anden med safran – do I need to say more?

^ Le Jardin

Le Jardin
Endnu en smuk gårdhave. Dækket med grønne fliser og i flere etager. Fyldt med smukke træer og planter. Her er allermest hyggeligt om aftenen hvor stedet udelukkende er oplyst af stearinlys. Her mærker man for alvor roen og man kan læne sig tilbage i stolen og kigge op i de smukke grønne blade. Maden er ikke noget særligt, men det er bestemt velsmagende. De har en del traditionelle retter og heraf var deres fiske tagine vores favorit.

Black&Chich
Et forholdsvist nyt sted, som forsøger at anlægge en moderne, hip stil og indretning. De når også næsten i mål. De ansatte er ikke så bevidste om hvad de serverer og hvad der er i de forskellige retter, men de prøver. Maden er rigtig god og er fra det senegalesiske køkken – fyldt med krydderier. Deres anretning med forskellige små salater og dips er smagfuld og god – og virkelig billig. Deres dukkah-crusted kylling er også bemærkelsesværdig. Derudover må du prøve deres aubergineruller med gedeost og dadler.

Restaurant Jama
Lige overfor Naranj finder man Jamas lille gårdhave. Stedet er mere lokalt og serverer næsten kun tagines. Det er velsmagende, lidt mere lokalt og til gode priser. De ansatte er venlige og imødekommende. Deres kefta tagine er god, men spørg efter lidt grøntsager til – ellers bliver retten lidt tung, hvis du spørger mig.

^ Café des Epices

Café des Epices
Uden tvivl det kedeligste måltid vi har fået, men cafeen ligger godt i forhold til souken og lige ud til den spændende krydderiplads. Så tag plads på tagterrassen og nyd en iste eller juice med god udsigt. Deres frugtsalat er også udmærket hvis du trænger til lidt mod den lille sult.

Exotic Bali Food
Når du har brug for en forandring fra de kødtunge marokkanske retter, kan den her restaurant komme dig til undsætning. De laver klassiske indonesiske retter som Nasi Goreng (stegte ris) og Gado Gado. Det smager ikke helt som at være der selv, men er stadig et besøg værd, hvis du trænger til lidt forandring. Deres friske forårsruller med rejer er friske og lækre.

  • REJSER

Synes godt om

Kommentarer

Venterpaavinblog
Venterpaavinblog,
Smukke fotos, og uh; vandmelonsalat og lækkert kød lyder prægtigt. - A
www.venterpaavin.dk
joluxe
joluxe,
Mange tak!
Ja, vandmelonsalat er jo en sikker vinder 😉
nouw.com/joluxe
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229