Dessa bilder tog jag den 20 november när den första snön kom. Men vad är egentligen snön. Jo, det är nederbörd som faller i form av iskristaller. Om iskristallerna är stora kallas de snöflingor. Bildandet av snö börjar i moln med att vattenånga kondenserar i frusen form på en kondensationskärna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag på naturkunskapen såg vi en film om bieffekten. Den handlade om hur bina och humlor fungerar i samhället, och varför vi behöver dem. Dem är viktigare än vad man tror för vår jord, och göt ganska mycket som man inte visste. Dem pollinerar i blommor för att blommorna ska bli finare, och även på växter som gör bär, då blir bären finare och bättre. Bin gör också honung, vilket är väldigt viktigt. Dem lämnar honungen på en bi station. Bina fraktas tusentals mil i världen, bina kan bli stressade över ljud och så vidare, vilket kan påverka pollineringen. Dem pratade mycket i slutet om att kanske staden är en bättre miljö för bina, än naturen, som egentligen låter som det som är bäst för både bina och humlorna. Sammanfattat så kan vi människor inte leva utan bina och humlorna och deras pollinering, och det pratade dem mycket om i filmen, och att dem hoppas att bina och humlorna inte försvinner.

Likes

Comments

​Hej bloggen! Mina vänner var på fenomenalen i vecksn, och gjorde en rube goldberg maskin tillsammans med resten av klassen. en rybs goldberg maskin är en stor och invecklad maskin, som gör väldigt enkla saker, en händelsekedja. jag var med min grupp och redigerade filmen och är väldigt nöjd. 

Likes

Comments