Någonting som är väldigt stort här, men som inte finns hemma är Senior Pictures. Jag är ju senior i High School=sista året innan högskola/college. Någonting alla seniors gör är att man anlitar en proffesionell fotograf för att ta senior pictures, vilket är, som jag förstår det, bara typ fina bilder. Det verkar inte finnas någon riktigt speciell mening bakom dem, förutom att de ska in i årsboken.

Eftersom jag är här för att uppleva den amerikanska kulturen till 100% så har jag självklart också tagit mina senior pictures!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Såå idag hade vi alltså snödag. Man tror att det skulle vara skönt att få en ledig dag från skolan, men med tre yngre värdsyskon så vill man nästan hellre vara i skolan.

Jag och Moritz vaknade vid vid 9 tiden av att Mayah lockade upp hundarna i våra sängar. Efter en snabb frukost bestående av flingor så packade vi in alla barnen och utbytesstudneter i bilen och åkte till gymmet. Klockan var nu typ 10, för det går inte snabbt att få tre småbarn redo, alla måste ha ätit frukost, klätt på sig, gått på toa, borstat tänderna etc. Sedan måste man få in alla i bilen också.

Jag, Mayah och Moritz gymmade i typ en timme. Sedan åkte vi till Best Buy för att köpa en iPhone 6 till Josh (värdpappa), efter det åkte vi till köpcentret.

Vi var i köpcentret för att jag, efter påtryckningar hemifrån, insett att jag bör införskaffa mig en vinterjacka (har kört på tjocktröja hittills).

Efter det åkte vi till min favoritaffär Costco, vilket är en affär som säljer allt i stora mängder och jättebilligt.

Sedan åkte vi hem, vi kom hem vid typ 18.30. Var alltså borta i typ 6.5h och hann med typ 3 affärer. Detta är en typisk dag med familjen, skriver om en av mina dagar med kompisar sen.

Här är hur Michigan brukar se ut och hur det ser ut just nu=Vi har rätt mycket snö just nu​

Likes

Comments

För några veckor sedan så fick jag en värdbror, Moritz från Tyskland!

Moritz trivdes inte i sin skola, så min värdmamma (mayah) skulle placera honom i skolan som jag går i just nu (min värdmamma är hans coordinator, eller lokala kontaktperson). Därför så spenderade han några dagar hemma hos oss innan allt pappersarbete för att byta familj var klart. När han sedan skulle åka blev alla våra värdsyskon så ledsna att han hellre ville stanna hos oss. Så vi lånade en säng från en granne, ställde in den i mitt rum och sedan var det klart. Jag fick en värdbror på några dagar.

Jag och Moritz kommer jättbra överense, och barnen älskar honom. Jag tycker att det är jättekul att ha en lillebror som man kan dominera i snöbollskrig, snöbrottning osv. Moritz är typ 20cm kortare än mig, så det blev naturlig att jag är "storebror" medans han är "lillebror", trots att vi är lika gamla hahah.

Moritz ska bo här med oss tills det är dags att åka hem någon gång i Juni, så jag ser fram emot sju månader med en lillebror!

Mayah tog denhär bilden typ jättesent på kvällen, så både jag och Moritz är jätetrötta!

Likes

Comments

Idag har vi snowday!!

Snowday innebär att det kommer så mycket snö under natten så att skolbussarna inte kan komma fram på morgonen. Därför får man vara ledig hela dagen. Det har redan kommit jättemycet snö, och det är inte ens December än!!

Det gick verkligen från ingen snö till jättemycket snö, jag hann inte ens sätta på mig vinterskorna.

Likes

Comments

Skolmaten här har fått mig att uppskatta skolmaten hemma sjukt mycket hahha. För det första så behöver de betala för maten, 2-3$ kostar det. Sedan ser det mindre gott ut... Därför tar jag alltid med mig egen mat, jag tar oftast med mig resterna från föregående middag


Likes

Comments

Förra helgen så var vi på ridlektioner med min äldsta värdsyster, och i slutet av lektionen fick jag rida hästen! Den kändes jättestor men sen när jag kollade på bilderna kände jag mig lite patetisk hahaha


Likes

Comments

Förra helgen var det som sagt homecoming. Vi förlorad homecoming fotbollsmatchen med en poäng, vilket var riktigt surt (det var dock en riiktigt bra match). På lördan var det homecoming-dansen. Det var jättetrevligt innan dansen, vi var ett helt gäng som käkade hemma hos en en tjejs mormor (hon lagade mat till alla 30 pers typ). Sedan tog vi bilder i typ 1h hahah, sen åkte vi till dansen. Själva dansen var sådär, det kändes lite som en skoldans i femman. Vi dansade i skolans jumpasal, så det blev väääldigt varmt. Efter dansen drog vi hem till en annan tjej och bara hängde typ.


Likes

Comments

Denhär veckan är det homecoming week. Homecoming är en hel vecka som cirkulerar runt ett fotbollsgame. Man firar typ att man kommer tillbaks till skolan. Så varje dag i skolan är det olika "teman" igår var det hat day, vilket innebär att man skulle ha en huvudbonad på sig. Folk var väldigt kreativa och jag som glömde ta med mig en keps eller liknande gick istället runt och fotade mig med de bästa hattarna. 

Det största med homecoming är fotbollsmatchen på fredag och dansen på lördag. Jag ska blogga lite mera om hur dansen är. Det är väldigt svårt att blogga, min hjärna blir alldeles förvirrad av att tänka på engelska men skriva på svenska.

 Likes

Comments

Igår hade vi vår andra fotbollsmatch. Matchen spelades tre timmar iväg, så det blev en liten roadtrip med laget. Vi dominerade våra motståndare så när det var två minuter kvar att spela lät tränarna mig spela! Jag fick bara spela en "play" och jag var jättedålig, men va coolt det var!! Känslan när man gick ut på planen med 1500 ögon på sig är obeskrivlig. När jag gick av planen kom alla i laget fram och kramade mig, high fivade mig och bara var allmänt glada över att jag fick spela. I omklädningsrummet skrek de mitt namn och hejade på mig, allt för att jag fick vara med och spela. Jag förstår mer och mer av hur spelet fungerar för varje träning som går, men det är riktigt mycket att ta in och lära sig!

Jag har även gått en hel vecka i skolan nu, vilket faktiskt känns väldigt bra. Jag är jätteglad över att jag valde att gå med i fotbollslaget, för det har lett till att jag fått så många vänner i skolan. Jag kommer in i skolan mer och mer för varje dag jag jag spenderar i den.  

Vi vann med 48-17

Likes

Comments

Det har varit en enorm omställning att flytta från tillvaron hemma i Sverige där det bara var jag, mamma och pappa till mitt "hem" här i USA där jag har tre värdsyskon. Hemma var det tyst hela dagarna, jag kunde sova till klockan ett på förmiddagen utan att någon väckte mig. Här går barnen upp vid 8.30 och börjar leka, precis ovanför mitt sovrum. Jag kan fortfarande sova, det är bara lite svårare hahah.

Man får inte lika mycket ensamtid här som hemma, alls. Det är alltid någon som drar i mitt byxben och vill leka, eller gå till poolen eller vill kolla på en film med mig. Visst skulle jag kunna låsa in mig på mitt rum och bara vara jag, men det känns inte snällt mot barnen, allt de vill är ju att leka! Nu får jag det att låta som att småsyskon är någonting negativt, någonting det verkligen inte! är! Självklart har det sina "ups and downs", men jag tycker faktiskt om det! Det känns verkligen som att jag är barnens storebror, och det känns verkligen inte som att jag bara varit hos familjen i tre veckor.
Alla människor här är jättesnälla, det är ofta man har en liten konversation med folk precis träffat (t.ex i mataffären, på gymmet, i kyrkan etc). När jag berättade om stockholm och om hur det är socialt oacceptabelt att prata med folk på t.ex pendeltåget blev folk chockade och frågade "but how do you meet new friends?". Då svarade jag att vänner, de hittar man generellt där spenderar mycket tid, t.ex jobbet eller skolan.
Jag kommer jättebra överense med båda värdföräldrarna, någonting som känns extremt skönt. Det känns verkligen som att jag kan prata med dem om allt. De är inte alls strikta, jag har t.ex ingen speciell curfew (curfew=tid man måste vara hemma på kvällen) så länge de vet vilka jag är med och vad vi gör så är det lugnt.
Det händer ALLTID någonting här, vilket är väldigt annorlunda från hemma. Jag tror att jag har haft totalt 10 timmar fritid under mina tre veckor här, hahaha. Den senaste veckan har jag knappt varit hemma, jag har varit ute nästan varje dag med olika kompisar och gjort saker. Det känns som att det var ett väldigt bra beslut att komma hit en månad tidigare. Jag har redan fått massa vänner, jag har jättebra kontakt med värdföräldrarna och jag har inte ens börjat i skolan än!
Skolan börjar på tisdag och herregud vad jag är taggad! Jag lär ju tröttna efter typ en vecka men ändå, det ska bli såå kul att äntligen börja i skolan och få träffa ännu fler människor.
På torsdag har vi vår första match, jag tvivlar dock på att jag får spela. Kommande helg är "labour day weekend", vilket är en nationell helgdag här i USA. Vi ska fira hela helgen i Josh´s föräldrars stuga i de norra delarna av Michigan någonstans.

Vi får se om jag hinner blogga någonting mer innan jag åker upp till stugan, annars skriver jag ett inlägg när jag kommer hem. Jag planerar att skriva ett inlägg om hur det går med fotbollen också, så vi får se när jag får tid till det.

Värdmamma Mayah satte upp mitt hår i en tofs, flätade det och använde håret som mustasch.


Likes

Comments