Idag var de första gången sen blindtarmsoperationen som jag orkade göra något, jag åkt till affären och köpte lite gott till gubben efter som det är alla hjärtans dag i dag, köpte även lite dricka till mig behöver nått annat en te,vatten och saft. Brukar gillade men just nu när jag måste dricka minst 2-2,5 liter vätska om Dan så kände jag just nu för nått annat så köpte de. Passade även på att gå in på apoteket och köpa mer diet pudding som jag kan äta, de är bra med lite omväxling i bland inte bara få i sig alt som vätska. Efter det så så blev de en lugn eftermiddag och kväll..

Nu ska jag gå och lägga mig så ha de göttt/// kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag så mår lite bättre efter blindtarmsoperationen har inte lika ont men äter ju alvedon och känner mig yr och så ibland orkar inte göra så mycket är trött män känner mig på bättrings väg

Idag på morgonen vägde jag mig och jag blev såååå glad jag har gått ner 7,7 kg och det är den vikten jag ska ha e v innan op, men jag ska fortsätta att kämpa på....

Likes

Comments

Den 29 jag 2018 började jag men min diet
första veckan vägde jag mig var 2-3 och fortsatte de gick jag ner 4,4 kg vilket kändes underbart då tänkte jag oj u e det bara 5,1 kg kvar som jag måste gå ner till op det kändes lite lättare för det är inte lätt att bara få i sig föd flytande man saknar tuggandet och känslan i munnen när man tuggar.. vägde igen efter 2 dagar märkte då att jag inte hade går ner nått tyckte de var lite konstigt men tänkte inte mer på de.

Tordagen den 8 feb 2018 fick jag ett bakslag
gick jag till jobbet som vanligt inga problem,men efter ett tag började jag få ont i magen tog alvedon och Ipren hjälpe inte tillslut hade jag så ont att jag inte klarade av att vara kvar på jobbet så fick gå hem. Väl hemma tog jag alvedon och Ipren igen det hjälpte knappt mådde illa spydde tror jag e förstoppad ringer mor ber henne köpa de jag behöver men då säger de på Apoteket att jag ringa Sjukvårdsupplysningen vilket jag gör och de säger att jag ska åka till akuten, var där ca 18.40 så fick jag sätta mig i väntrummet och vänta min mor kommer och håller mig sällskap, efter en stund känner jag mig svimfärdig min mor säger till och jag får en säng ett stund efter de så får jag ett rum och min smärta av tar inte. De blir bara värre får träffa läkare de trosor jag e förstoppad så får saker för de får de 2 g för de hjälper inte nu har jag så ont att jag. Vet inte vart jag ska ta vägen min smärttröskel är hög så när jag säger att jag har ont så har jag skit ont. Tillsist kommer de in 2 läkare och säger att de inte vet vad det är och de säger förlåt för att jag fått vänta de viste inte att jag hade så ont men jag har bara. Sagt till sjuksköterskorna ett antal gånger och de har även min mor gjort. De kommer in efter ett tag i gen och säger att jag ska bli röntgad och få nått för min smärta, och de går och kommer tillbaka 5 min senare och säger vi lägger in dej förde sommar röntgen jouren sover nu och de tar tid att vecka dom och starta maskinen ok tänker jag bara jag får något för smärtan nu äntligen 03.30 säter de dropp och de säger du får smärtlindringen på avdelningen och det tar ca 30 min till innan jag är där så jag har alltså varit på akuten i nästan 10 timmar utan smärtlindring.
Väl på avdelningen fick jag de och fick de så fort jag behövde de. Sov från och till på natten.

Fredag den 9 feb
Vaknade vid 8 när de kom och berättade att det blir kontraströntgen av magen vid 9. Vid 11 tiden kom op läkare in och sa att de var blindtarmsinflammation och min första tanke var kommer detta påverka min gastric sleeve så jag frågade de sa nej skulle göra op innan 16. Men vid 15 tiden kom en annan op läkare in antar att berodde på att de var skift byte, han säger att det kan. På värka men nu skiter jag i de vill inte ha ont längre vill bara ha. Bort de. Kan. Ju inte göra sleven om jag har en sjuk blintarmän då 16.45 rullas jag ner till åter på avdelningen strax efter 20 på kvällen. Ovh får frågan om jag vill ha nått att äta jag säger fil för jag vill inte bryta min diet helt tar fortfarande flytande , det var så gott att få behålla maten. Hade inte kunnat behålla något eller fått äta sen Tordagen den 9 feb kl 9.00 hade haft dropp under tiden.

Likes

Comments

Jag hade funderar ett tag på att söka medicinsk hjälp för att gå ner i vikt, innan jag tog mig i kragen och ringde första samtalet till vårdcentralen.

Det var i slutet av aug 2017 som jag tog första kontakten
När jag väl hade bestämt mig så ringde jag vc och sa vad jag ville ha hjälp med de blev lite förvånade för de är väll inget de får frågan om varje dag men de bad att de skulle få ringa upp för att kolla hur de skulle gå till väga, de hörde av sig fick boka en tid med en sjuksköterska.
Fick tid en vecka senare hos sjuksköterskan väl där så pratade vi om varför jag ville göra detta och tog min längd och vikt, detta var ett samtal jag skulle ha innan jag fick tid hos läkaren, bokade tid hos läkaren pratade med henne om alt igen. De besöket slutade i allafall med att hon skickade en remiss till Sahlgrenska i Gbg.
Ca 1 månad efter de fick jag ett brev hem som de stod att jag hade tillräckligt högt BMI för att få en op och att jag kommer få en kallelse till en träff på Sahlgrenska i Gbg.

möte var i slutet av nov 2017

de var ett informations möte om vilken hjälp man ville ha och vilken op de gör och hur de går till den op de pratade mest om var gastric bypass och jag fick en uppfattning om att de inte gör gastric sleeve för vi fick inte så mycket info om den. Sen fick man fylla i en lapp om hur man ville ha hjälp med op eller utan op, jag valde med op.

I mitten av dec 2017
Fick jag reda på att jag ska göra min op på Borås sjukhus vilket som ligger närmast mig så jag var nöjd.

I slutet på dec 2017
Så fick jag en kallelse till Borås sjukhus om information innan op

Mitten på jan 2018
Var jag på möte i Borås fick info från dietist om pulver dieten och hur man skulle äta efter. Och om gastric sleeve och gastric bypass igen, men nu fick jag mer info om sleev jag hade bestämt mig för bypass innan men väl där när jag fick mer info om sleeve så bestämde jag mig för de för att jag tycker de värkar mest nartuligt för kroppen när maten går rätt väg genom tarmarna läkaren rekommenderade de samma. Vägde mätte mig. Fick reda på vilken dag jag skulle operera mig på det blev den 6 mars 2018. Fick reda på att de ville att jag skulle gå på diet i 4-5 veckor innan, efter det fick jag träffa dietisten och fick reda på att de blir pulver i 5 veckor och att jag ska gå ner 9,5 kg till op dagen.


Så här har ni mitt första blogg inlägg om min resa

Likes

Comments

Jag har sen jag var ca 10 år varit överviktig började tröst äta hade direkt inga vänner som hölls sig kvar i skolan tror en del av de kan vara att jag inte var som alla andra jag är dyslektiker.
Jag har försökt på många olika sätt att gå ner i vikt men inget som funkat för mig.
En operation för mig är inget jag ser lätt på det är min sista utväg , anledningen jag detta är för min egen skull och min egen hälsa och för jag vill inte bli större än vad jag är idag.

Likes

Comments