Header

En kompis till mig har ätit lchf nu ett tag, jag bodde hos henne ett par dagar tidigare i veckan och fick äta lite lchf bröd och sånt vilket inte var allt för farligt. Jag måste säga att lchf inte verkar allt för dumt, dock är jag väldigt glad i bröd, pasta och knäckebröd så det skulle nog bli tufft! Dessutom måste jag få D att gå med på det annars fungerar det nog inte.

Någon som ätit lchf ett längre tag och kan säga vad ni tycker? Hur skulle lchf fungera om man inte äter speciellt mycket nötkött eller gris, utan bara fisk och fågel. Måste recept verkar ju vara med kött i lchf och jag äter ju inte kött (tycker inte de är gott, eller jo bacon är gott!). För jag väger nu på tok för mycket, det går inte speciellt bra med att träna och mitt sötsug är totalt utom kontroll. Lchf ska ju hjälpa med sötsugen så det kanske inte är någon dum idé. Vad säger ni? Ge mig information, och tips på maträtter. Min kompis gjorde några ostfrallor som gick ganska fort att göra, med mandelmjöl, fiber husk och pofiber. Det känns som det blir dyrt? Mandelmjöl är väl i alla fall svindyrt? Tror det skulle funka att äta mycket fet mat för mig, yoghurt skulle dock vara det svåraste då jag älskar yoghurt med lägre fetthalt (När jag räknade kalorier för några år sedan var det lägst fetthalt på allt så har lite svårt att äta fet yoghurt, creme fraish och dricka fet mjölk för det känns som att dricka smör) Men jag kanske kan vänja mig av med detta?


Den som vill får gärna hjälpa mig i alla fall! Ha en fortsatt bra lördag så ska jag sitta här i mina egna tankar och tagga inför min VFU som börjar nu på måndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej bloggen! Det var inte igår, haha. Vet inte riktigt vad som hände där, varför jag slutade blogga. Har tänkt på bloggen ibland men jag hatar när det blir liksom att jag "måste" skriva och de inte är för att jag vill. Det har inte hänt så mycket egentligen sen jag bloggade sist (mitt liv är så tråkigt). Jag har pluggat, D har jobbat, vi har fyllt år bägge två. Vi firade vår första gemensamma jul med hans och min familj tillsammans vilket var jättekul! Vi har en katt till nu, Elsa. Vi satt hemma en kväll när jag blir taggad i något på facebook. Då var det en kvinna vars grannes kattungar skulle skjutas och en av dem sprang över till kvinnan som då efterlyste ett nytt hem åt denna lilla tjejen. Det tog en timme från att vi fick veta att hon fanns tills att vi satt i bilen på väg att hämta henne! Det var lite knepigt mellan katterna i början men nu är dem bästa vänner!

​Vi fick faktiskt kastrera dem bägge för inte så länge sedan då Elsa började kissa inomhus flera gånger om dagen ​vilket givetvis inte fungerar i längden. Så då tog vi bägge två, givetvis fick stackars Sussie en infektion som vi fick kämpa med och det var en jobbig period men nu har de läkt bra och tratten togs av igår faktiskt! 


Jag ska försöka uppdatera lite mer, främst för min egen del för att jag gillar att skriva. Vi får se hur det blir! 

Likes

Comments

Lathet och inget driv, men jag kämpar. Det går bättre och bättre med min uppsats. Jag har valt att skriva om skolans urveckling. Uppgiften är att göra en lektionsplannering som grundar sig i minst två SO:ämnen, jag var lite överambitiös och valde tre, religion, samhällskunskap och historia. Tror det blir intressnat och jag har något på nästan alla punkter. Deadline är tisdag, tror jag skrev 24:e sist men det är 26:e kl.13. Tror det blir bra går ganska bra periodvis men det är bättre nu när D börjat jobba. Han har varit 8 dagars ledig men igår började han en 6 dagars period vilket innebär att han jobbar helg, 12 timmars natthelg vilket är väldigt bra för min del då han åker kl.17 på dagen och sover till typ 15:30 så jag får MYCKET studiero. Bra att han jobbar så mycket när jag också har fullt upp...

Till något helt annat. D fyller år snart för snart, 2 Oktober för att vara exakt. Har två små presenter till honom men ska köpa något mer, har en idé på ett par grejer så han får 5 grejer totalt som jag tror han kommer att uppskatta, vill inte skriva vad än om han skulle få för sig att läsa bloggen. Han har ju inte direkt önskat sig något, han påpekade att han skulle vilja ha en guidebok till ett av hans nintendospel men då köper jag hellre ett spel. Sen ska man ju få önska sig vad som helst så jag känner mig väldigt elak som i princip sa att ja inte ville köpa en så tråkig grej.. Men det är ju sånt han gillar, sedan gillar jag inte att handla på tradera. Känns som jag om någon skulle bli lurad och en sån gudiebok är ganska jäkla dyr och det är mycket pengar att bli av med.... De andra prylarna hamnar ju i samma summa så det är ju inte pengarna som spelar roll.. Men är osäker och jag måste få beställa snart, ska jag köpa gudieboken han vill ha eller två andra saker som jag vet att han vill ha som han är dum nog att inte önska sig och en sak som är lite kul ^^ Problem, problem. Ska nog återgå till uppsatsskrivandet nu!

Likes

Comments

Jag har pluggat i två år på uni, har aldrig orkat med att köpa Word (office) främst för att jag är får snål och har använt en gratisversion Libre office som jag tyckt fungerat bra (även om sidnumrering alltid varit väldigt krångligt med det programmet). Vissa lärare har begärt att texten måste skickas in i word och ibland har de då fungerat att konvertera. Jag har kämpat lite för hårt emot att de inte kan be oss skicka in det via enbart word eftersom det inte är ett krav för att studera, och nu.. ÄNTLIGEN får man Word-skrivprogram när man är student vid Kau. Det är tydligen flera andra universitet som redan har det såhär och Karlstad har legat efter men nu har jag äntligen fått mig Word och det är skönt som tusan. Inget mer mas eller krångel!

Ytterligare en sak som var väldigt jobbigt med Libre office var att när jag skriver mina examinationer skriver jag alltid i google drive först och sedan klistrar in i textdokumentet har nästan över en halv sida försvunnit även efter jag justerat till rätt formalia (st12, times new romas, 1,5 radavstånd) men nu med Word när jag klistrar in får jag + 1/3 sida. Helt fantastiskt så om man jämför blir det nästan en sida mindre att skriva mer. Nu när det går så segt med min senaste examination var det ganska upplyftande för det blev så mycket mindre att skriva!

Likes

Comments

Nu är hon inne lilla skrutten fy va jobbigt de va när hon skulle gömma sig därunder :( När hon väl kom in började hon mjaoa och fjäska vilket var mysigt trots att ja är sur på henne... Men nu ligger hon bredvid mig i soffan och ska aldrig få gå ut igen känns de som.. De får hon nog såsmåningom men ska vänja henne mer kring området i selen först.. Sen tog vi ett beslut idag, vi ska inte sterilisera henne och hoppas på att få kattungar inom 6 månader. Det är ett litet vågat beslut då man vill hitta en bra hem åt alla (om de nu blir många, en ska vi behålla) men hon är ju världens fegis så hon vågar nog säkert intr para sig hahah, de ger sig hur de blir! Det är nog ett bra tag kvar tills vi kommer dit, först ska hon ju få tillstånd att gå ut igen 😉
Här är hon i soffan bredvid mig nu när jag kollar på avatar istället för att plugga

Likes

Comments

Vi har börjat ta ut Sussie mer och mer för hennes egen skull, hon är fortfarande världens fegaste katt men konstigt nog väldigt nyfiken. Hon har vart ute några gånger nu tillsammans med oss i selen och fått vara utan selen lite gran men mest på tomten. Så idag tog vi ut henne lös på altanen och jag fick den briljanta idén att plocka bort grinden så hon får gå ut på gräsmattan. Vilket gick bra till en början, fram till fegisen kutade in under altanen. Jag hann nästan stoppa henne, fick tag i svansen men det var bäst att släppa så nu är hon där under och har varit i en timme ungefär. Det är ganska svårt att se under och hon kan bara krypa ut på två ställe. Är livrädd att hon ska fasta eller så, hon kommer väl fram tillsist. Vi var ute en bra stund men fick tillsist inse att hon kommer fram när hon kommer fram och jag tror att hon inte kommer fram fören vi slutar vaka. Så nu sitter jag inne och D spelar dart. Vi har bara bott här i en vecka så idioten (Sussie) kan ju definitivt inte området eller så, skulle hon krypa ut hoppas jag hon kommer till köks eller vardagsrummsfönstret så vi kan släppa in henne. Men hon är ju fröken prydlig så hon kommer förhoppningsvis fram tillsist men har en stor klump i magen och det känns jättejobbigt. Gör hon såhär får hon f*n aldrig gå ut igen den lilla jävlen.

Ni får väl en uppdatering när lilltjejen krupit fram

Likes

Comments

Den soffa vi har nu har verkligen fått lida illa de 13 månader vi haft den. Ena armstödet är knäckt så det är som en enda stor djup grop (vilket är sjukt irriterade) den är fylld i grogg, vid ca 3 månaders ålder spilldes en stor grogg på soffan som gjort dynan konstig. Vid leverans var en del trasig, vi bad om en ny del men fick bara halva delen liksom (soffan är i två delar vi ville ha en hel ny del men vi fick bara ett nytt "lock") så där har den alltid sett illa ut men katten har dessutom klöst sönder den en del. Dessutom är den ganska liten i huset, tror den är 260-270)..

Har letat soffa ett tag och helst vill vi ju beställa från MIO då vi vet att det är ganska bra leveranstid och sådant samt att det är ett ganska bra ställe med goa soffor. De flesta har dock varit lite för dyra för vår smak då vi känner oss väldigt fattiga nu och det är ju bra att man har en viss summa kvar på kontot för nödsituationer och sådant man vill ju inte göra slut på allt. Men nu till saken,

Produktbild - Toronto, 3-sits soffa med divan höger

Den här soffan tycker jag ser bra ut. 316 lång, divan/schäslong och inte allt för breda armstöd. Storleken är nästintill perfekt och att armstöden är så smala är verkligen toppen! Det ser ut att vara ganska höga ben = lätt att dammsuga under (förhoppningsvis ändå inte så att lilla fegisen kan krypa under). Det enda som är osäkert nu är om det går att få i svart. Vi har pratat en del om färger och vi vill båda ha en så mörk soffa som de går att få . Nu har vi en grå matta (IKEA-Hampen ) och då vill vi ha en mörk soffa så ska vi senare investera i en vit TV:bänk. Det är mycket som ska göras och det kommer inte allt hända på en gång. Men förhoppningsvis kan vi få denna soffa i en mörk färg, givetvis får vi åka och provsitta den också men hoppas på denna nu!

Likes

Comments

Ångest är ordet. Det har gått så segt, det är inte många timmar jag kunnat sätta mig och arbeta fokuserat. Så fort jag tycker jag kommer ikapp så slappnar ja av och glider längre tillbaks. Men har verkligen inte försökt i närheten av mitt bästa har varit så jäkla skollat nu. Visseligen är det lite okej på ett sätt men den 24:e ska min examination vara färdig. Bestämde mig för ett par dagar sedan vad jag skulle skriva om men började inte skriva fören i fredags. Då skrev ja knappt en halv sida men jag får försöka se de som om de vore bättre än inget! Men jag har så dålig fokus och ingen motivation. Men nu satt jag här och skrev lite grand och så fick jag den här känslan - men detta är ju roligt att undersöka. Ja, ämnet är roligt men just nu känner jag att jag kämpar så med språket när jag skriver min uppsats, Men ska försöka att pumpa ur orden bara och få ihop något så kan jag förfina det senare.

Då vet ni det men jag kämpar på, förhoppningsvis kan denna veckan bli lite av en rivstart nu när deadlinen börjar närma sig på riktigt.

Likes

Comments

Jädrar vilken helg de har varit, jag började äntligen skriva på min uppsata i fredags (it's something) och de va lite familjefika uppföljt med tacomys tillsammans med D

Srn va de ju även inflyttningsfest igår! Vilken fest! Tror den hade allt, beerpong, ett par som hookade, ledsna männiksor och djupa historier, hög musik (främst disney som alla sjunger med till 😂), matlagning mitt i natten, 3 övernattningsgäster och en som tog sig hem i skottkärra!

Tyvärr suddar jag ansikten för jag har intr frågat om ja får lägga ut bilderna så det är bäst att ligga på säkra sidan!
11 timmar höll vi på igår, 5 på möra fick jag äntligen sova (tyckte de kunde vart bra vid 2) men det var en lyckad fest. Nu ska de städas!

Likes

Comments