När många tänker på landet, så tänker många att det är lortigt, smutsigt och gammeldags? Vet ni vad? Det tänker jag också! Men jag vet även att det inte alltid är så.

Ofta när jag är ute på landet är jag där i några dagar och övernattar hos släktingar. Vi hittar alltid på en massa saker, ex badar, spelar pingis, går i skogen, utforskar lagårdarna, leker med djuren, hoppar i hö och massa andra saker. Det finns alltid saker att göra. Sånt man inte alltid annars gör när man är hemma, och lever som vilken annan stads-människa som helst. Det är som två olika liv, eller ja, det känns så iallafall.

Det är rätt mysigt på landet, där man inte känner sig pressad av att se så bra ut som möjligt, utan man kan gå i slitna kläder som jag aldrig annars skulle ha på mig när jag är hemma. Rätt konstigt ändå, att bara för att jag åker utan för stan och fortsätter till ett hus på landet, så ändrar jag mig så mycket. Eller är det tvärtom? Det är väl ändå så att jag sminkar mig, fixar håret och väljer ut smyga kläder när jag ska vara med kompisar, ut på stan eller till skolan/jobbet? Det är väl då jag väljer att ändra mitt utseende till det "bättre"? Inte när jag är på landet och låter bli att sminka mig, låter håret fixa sig själv och bara ta det första bästa plagget jag hittar och låter bli att tänka på om mönstrena och färgerna går ihop, som jag faktiskt inte ändrar på hur jag ser ut?

Väldigt konstigt hur man faktiskt ska ser på olika situationer och hur man sedan säger det med ord.

Likes

Comments

När man får det stressigt, så går såklart något fel. Det är alltid så, inget man kan ändra på. Sen försöker man lära sig att snabbt lösa problemen som uppstår.

Vid det här lagret mitt i all stress som fortfarande finns kvar, så tror du att allt har löst sig. För nu, ja. Men bara några minuter eller sekunder senare så har du ett nytt problem som dyker upp. Alltså ett nytt sätt att lösa det nya problemet som nu existerar.

Detta kräver ännu ett sätt att lösa det, smidigt men snabbt. När du på något otroligt sätt lyckas lösa det, så blir det lugnt för ett tag, där du kan pusta ut och tror att alla problemen och stressen har försvunnit.

Det är då dina lösningar på problem du hade tidigare ställer till det för dig. Dina lösningar blir nu ett problem för att hinna i tid till den plats du ska befinna dig på hör näst. Tills du för vara snabbtänkt och fixa fram en till lösning, innan de verkligen kan pusta ut för att äntligen är alla problem och stressen borta!

Detta har varit jag hela veckan! Varje gång jag skulle ge mig iväg, så hände just detta. Glömde saker, blev sen, och alla min lösningar på mina problem gav mig konsekvenser som jag senare fick försöka lösa.

Dagen efter så började allt om igen och ingen lärdom av detta tog jag av det. För nästa gång så gjorde jag om samma dumma misstag.

Likes

Comments

​Första inlägget....Och jag vet inte hur jag ska börja det. Detta verkar lovande för framtida inlägg... eller inte. 

Men vet ni vad? Det är de bästa med denna bloggen jag ska försöka skapa, att inte tänka ut något perfekt eller specifikt som jag har planterat i minsta detalj för att känna mig nöjd när jag lägger ut det. för det har jag testat en gång och det slutade med att jag kände en stor press över att jag skulle skriva inlägg varje dag och jämföra mig med alla andra.

Jag kommer att lägga ut texter där jag skriver om allt man kan tänka sig, men framförallt allt som pågår i en tonårshjärna. 

Ett tag kanske det kommer vara mycket inlägg som kommer ut och ibland inga alls. För jag kommer inte sätta press på mig själv att jag måste lägga ut inlägg hela tiden. Sådan press har vi alldeles för mycket som det är! 

Som ni kanske förstår är detta inte som alla dessa modebloggar eller vardagsbloggar där framförallt tjejerna lägger ut vad de gör om dagarna, för det är inte jag. Denna bloggen kommer vara jag. Så välkommen till min blogg för att lära känna mig. 😊

Likes

Comments