Igår var vi i Kågedalen och tävlade våran sista tävling tillsammans. Kan ni förstå att jag just skrev det där?? det kan knappt jag..

Vi startade två nationella FEI och fick ca 63% i båda klasserna. Nytt poängrekord. Det bästa vi tidigare fått i lagtävlans programmet är ca 57% och i mästerskaps programmet ca 62%. Jag är så himla glad och så nöjd från gårdagens prestation.

Att få nästan godkänd procent i nationellt var över mina förväntningar. Jag hade inte alls planer eller funderingar om att ens starta på nationell nivå och just därför efter 3 år med världens bästa ponny ska vi nu gå åt två olika håll. Vi har kommit långt över mitt mål för längesedan och det här året har varit det roligaste jag någonsin kommer få uppleva med min älskade ponny.

Det här året är verkligen vårt, mitt och Puckos! massa placering, vinster och poäng under hela 2015. Inte nog med att vi blev distriktsmästare så är vi mest troligt även championatsmästare.

En sån bra ponny eller häst som Pucken kommer jag aldrig hitta. Han är verkligen den bästa och vi hade tur som hittade just honom. Vår resa har varit speciell med både motgångar och framgångar men nu är tiden inne och det är dags att sätta punkt, vända blad och gå vidare. Jag vet att han kommer komma till en bra familj som kommer ta hand om honom lika bra som vi har gjort, det ska jag se till iallafall för han förtjänar det bästa. ❤

Från gårdagen. FOTO: jonssons foto

Likes

Comments

Nu har mitt nya tävlingsschabrak kommit från broderiet.

Det här schabraket fick jag då vi var i Piteå på föregående tävling, det var Hästgruvan som var på Piteå ridklubb under tävlingshelgen. och det är en hästaffär från Gällivare. Där hittade jag ett snyggt schabrak som jag ville ha och då sa mamma att om jag vinner så köper hon det. Jag vann och därmed fick jag detta super snyggt ganska så enkelt med fina detaljer från Mias.

Likes

Comments

Idag är det onsdag och i morgon börjar skolan med blandade känslor. Ganska skönt att ”verkliga livet” börjar så man får igång rutinerna.

Förra veckan var en väldigt lugn vecka för Pucken, vi red ute i skogen i princip varje dag. Jag var väldigt trött efter tävlingshelgen så jag tog det också mest lugnt och bara njöt av sista hela veckan på sommarlovet.

Den här veckan startade vi upp med träning i Luleå för Natalie, måndag eftermiddag och tisdag morgon. Eftersom jag inte hade ridit någon dressyr alls förra veckan så fick jag ta igen det och kämpa lite extra på träningen i måndags. P var lite bekväm och tyckte vi kunde fortsätta rida ute i skogen någon dag till men till slut så samarbetade han iallafall lite mer så vi avslutade på ett bra och avslappnat sätt. I tisdags så började vi vart vi avslutade dagen innan och han var sig själv igen, arbetsvillig med egen bjudning och väldigt avspänd. Därför kunde vi jobba vidare med mer rörelser. Jag valde att lägga fokus först att få han avspänd med ett större och mer vilande steg i framförallt traven så vi jobbade mycket ökningar som gjorde att han blev riktigt fin med långa fina framben som vilade betydligt mycket mer än jag trodde han kunde. Jätte roligt att ibland maxa för att se hur långt man kan gå i rörelserna. Sen fortsatte vi jobba med bland annat ökningar i galoppen för att få honom framme för skänklarna för att sen jobba med övningar för att stärka den. Han blev riktigt fin och maffig då vi börja rida rörelser ur program. Vi han med en hel del och det är just att byta och jobba med olika saker som gör att P blir så fokuserad och positiv.

Det krävs inte många pass innan Pucken blir sig själv och det känns skönt eftersom då vet jag att jag kan ge honom en sån här lugn vecka mellan tävlingarna. Det tog alltså ett dressyrpass för att han skulle komma tillbaka och bli sig själv. På söndag är det tävling i Luleå och så fin han var i går så är vi mer än redo. I morgon ska vi också hoppträna i Sangis och det passar bra då han blir så lösgjord.

​Det är väldigt svårt att få en bra galoppbild men här ser man hur biffig han börjar bli. 

Likes

Comments

Som ni vet är vi nu distriktsmästare i ponnydressyr här i Norrbotten och nu har jag nog mycket energi till att blogga om helgen. Det har varit en tuff helg som jag nu har tagit igen dom här två dagarna, alltså bara tagit det lugnt och vilat.

I fredags for jag ut till stallet med moppen för att packa, smörja grejerna och rida. Jag red ut i skogen en kort sväng och Pucken var så himla taggad att jag fick slänga mig av i farten då jag inte fick stopp på han, haha snacka om energi. Jag hoppade av just för att jag ville att han skulle lugna sig och spara på energin inför helgen. På kvällen for vi till Piteå och varför vi for redan på fredagkväll var dels för att vi ville komma iväg och för att jag ville se storhästarna som var på förmiddagen i lördags. När vi kom fram till Piteå så var klockan ganska mycket men jag duschade han lite snabbt och sedan nattade vi.

På lördag morgon for vi till stallet och började med en lite längre promenad för att Pucken skulle få röra på sig ordentligt. Efter det så satte jag mig och såg på storhästarna fram till eftermiddagen. Jag fick mycket inspiration och såklart blev jag bara mer och mer sugen att själv få rida. När det äntligen var dax att göra P iordning så kändes det som att tiden gick lite för fort men jag var ovanligt lugn och inte det minsta nervös, konstigt nog. På framridningen hade jag ett super bra fokus på oss och ingeting annat, jag hade musik i lurarna och planerade noga hur jag skulle rida fram. Efter en mycket bra framridning och bra känsla gick vi in på banan och även då var jag helt avslappnad och fokuserad. Det gav resultat och vi segrade på ca. 66%. Det var den bästa ritten vi gjort hitintills, iallafall känslan var oslagbar. Äntligen fick vi vinna med en bra känsla, oftast brukar det bli en chock då vi vinner men inte den här gången faktist.

I söndags var det våran tur att vakna tidigt och rida vid lunch, storhästarna fick vänta till eftermiddagen. Jag var inte lika fokuserad och avslappnad som i lördags men däremot var jag lite för bekväm efter vinsten. Pucken var tröttare och det tog längre tid att få igång han på framridningen men det kändes ändå hyfsat bra men inte som i lördags. En mindre bra känsla och en mindre bra ritt samt en mindre nöjd Johanna. Fast jag var ju ändå nöjd men jag var lite bekväm eftersom det gick så bra dagen innan och det är ju faktist svårt att rida två bra ritter efter varann. Vi red ihop ca. 64% som slutade på en andra placering. Poängen från båda klasserna summerades och det var vi som tog hem DM GULDET! Det känns så bra att vi fick vinna och det är som ett kvitto på hur mycket vi har kämpat och utvecklats framförallt det här året.

Det här året är verkligen vårt, massor av placeringar och poäng som har gjort att vi ligger rankad 1a i Norrbotten av alla dressyrekipage!

Likes

Comments

VINST i dagens DM-klass, LA:1 på ca.66%.

Likes

Comments

Nu snackar vi materiell lycka! Fruktansvärt snygga, superglansig lack, smal passform, skyhög dressyrbåge. Ja vad ska man säga? Dessa måste bli mina, helt kär! 

Likes

Comments

Jag brukar lägga mina borstar i en hink med varmvatten och sopa. Det brukar lösa upp allt och de blir kanonfina. Sen låter jag dom bara lufttorka på en handduk ute. Det är mycket enkelt och det här gör jag en gång per år, oftast på sommaren så man kan göra det utomhus.

Den här gången gör jag det i samband med att jag ska duscha han i morgon. Har även tvättat några av hans täcken idag så det ska kännas fräscht att använda dom efter jag badad honom.

Det här har jag i min ryktväska, såklart har jag inte tvättat salvorna, linimentet och stenen.

Likes

Comments