Skandinaviska Institutet - SI

När jag hade bestämt mig att jag ville åka som Au Pair (runt februari förra året) så började jag leta efter en bra organisation att åka med. Jag valde mellan Skandinaviska Institutet och Cultural Care och efter mycket sökande på nätet och efter att ha pratat med en bekant som åkte till USA som au pair genom CC så valde jag tillslut SI. Jag valde helt rätt, har inte en enda dålig sak att berätta om SI!

Jag skickade in min intresseanmälan online från SI's hemsida och fick snabbt svar tillbaka, ett mail med massor av viktig information om hur allt skulle gå till. Jag fick en egen inloggningssida hos Au Pair in America som SI samarbetar med, där jag skulle sätta ihop en ansökan som skulle bestå utav mina barnerfarenhets timmar (minst 200tim), bilder, personligt brev och övriga personliga uppgifter som allergier, rökning, när jag tog körkort m.m. Det blir som ett jätte stort CV som massor med värdfamiljer kan kolla igenom när man är i matchningsprocessen. Men det tog ca 4 månader för mig innan jag kom dit då jag först valde att gå på ett informationsmöte som hölls av SI i min hemstad, sedan hade jag inte tillräcklig med barnerfarenhet och fick jobba ihop det. Kommer ihåg att jag var osäker på hur timmarna skulle räknas och ringde till SI och tjejen jag pratade med vad jätte trevlig! Under hela tiden som jag sakta men säkert fyllde på min ansökan fick jag uppdateringar och peppande mail ifrån SI hur jag kunde förbättra min ansökan ytterligare. När ansökan var färdig fick jag gå på en intervju där jag fick svara på frågor och göra ett engelska test. Sedan var det bara att vänta på mitt polisregister och publicera det i min ansökan innan den skickades in för granskning av APIA som kollade igenom och godkände den! Jag åkte ut i matchningsprocessen och ännu en gång hade jag SI vid min sida som stöttade mig och gav massvis med bra information.

Jag kommer ihåg att det stod att det kunde ta en månad innan första intresserade familjen hör av sig. Men jag hade en intresserad familj redan andra dagen och sen rullade det på med nya familjer ca varannan dag första veckan. Tror det tog ca 2-3 veckor för mig innan jag matchade. Ett stort + när du åker med SI är att flera familjer samtidigt kan höra av sig till dig vilket gör att du kan jämföra dem med varandra och väga för och nackdelar och det är oftast lättare att veta om du gillar en av dem mer än dom andra familjerna som du pratar med. Min värdfamilj kunde själva leta upp au pairer att höra av sig till. Dom hittade min ansökan och jag fick ett mail från dem och kunde gå in och kolla på deras bilder och läsa deras brev. Har hört att när man åker via CC så kan bara en familj i taget höra av sig och att det även är CC som matchar ihop än. Har hört flera som fått vänta väldigt länge innan dom hör något alls på grund av det. Detta var en stor anledning till att jag valde SI.

Under min första vecka i USA fick jag ett mail av SI och det kändes väldigt tryggt att veta att dom fortfarande fanns där om jag skulle behöva hjälp under året! Det har inte behövts, men vetskapen att dom fortfarande finns där för mig om jag behöver känns tryggt då jag är mer nöjd med SI än vad jag är med APIA. Min counselor här i USA är väl ingen person som ligger högt upp på min lista med favoritpersoner direkt...tyvärr!

Gillar

Kommentarer