GoXplore

Ett "litet" inlägg till alla som kikar in här via GoXplore eller er som är sugna på volontärarbete i allmänhet.

Innan jag bokade min resa velade jag mellan volontärresor.se och GoXplore men tillslut valde jag att åka med GoXplore. Från dagen jag bokade har jag fått så otroligt mycket hjälp, jag hade även kontakt med en tjej som jobbar på GoXplore ett tag innan jag bestämde mig och hon har hjälp mig jättemycket och svarat på alla mina frågor. Så funderar ni på volontärarbete eller att jobba utomlands så rekommenderar jag GoXplore.

Jag bokade min resa via telefon eftersom att jag bestämde mig i skolan när en kille från GoXplore var och föreläste, så det blev lite spontant, men annars fyller man i uppgifter på deras hemsida. Vad man får göra när man bokar resan är att ansöka om visum och fylla i ett långt ansökningsdokument, man får väldigt mycket information om hur man ska gå tillväga med allt. Enda nackdelen med GoXplore var att det va så himla mycket papper att fylla i och skicka in. Man skulle ha CVn på engelska, ansökningsdokumentet var ca 12 sidor långt, man var tvungen att beställa hem sitt utdrag ur polisregistret osv. Men så är det säkert med andra organisationer också.

De hjälper till att hitta förslag på flygresor och när man har bestämt sig så bokar de åt en, så det är inget man behöver göra själv. Flygbiljetten ingår inte i priset som står på deras hemsida! De sista man behöver göra är att skaffa sig en reseförsäkring och då har GoXplore en som är skräddarsydd för deras resor och täcker allt som kan tänkas hända där nere.

Jag fick reda på vart jag skulle jobba och bo ca 7 veckor innan jag åkte och fick bra information om min värdfamilj, jobb, mina tänkbara uppgifter på barnhemmet och andra viktiga saker som närmaste sjukhus, bank och mycket annat. Sen fick jag hem mitt visum drygt 5 veckor innan jag åkte. Efter det var det bara att vänta på att åka iväg!

Gillar

Kommentarer