Vad finns på mitt jobb?

Hellu!
Det
är ganska många som undrat över vad man egentligen kan hitta på mitt jobb. Jag jobbar ju på ett ställe som heter Tropikariet och som ni kanske förstår så har det med djur att göra. Men innan ni frågar så kan jag ju säga att nej, det är inte djur såsom elefanter eller lejon utan det är mindre djur. Jag är särskilt stolt över att jobba där eftersom det är ett ställe som verkligen tar djuren först. Man är alltid noga med att de får miljöer och mat som de hade fått om de var fria. Vi hjälper även till att skicka ormgift till ett ställe i danmark som forskar och vi har tagit emot djur som försökt smugglas.

Jag är ju ingen djurvårdare så som ni förstår tar inte jag hand om djuren men jag är ju fortfarande betydligt närmre dem än vad människor som inte jobbar på ett sånt ställe är. Men i detta inlägget tänkte jag i alla fall berätta och visa om några djur man kan hitta hos oss.

Det första man kan hitta i vår sydafrika- avdelning är trubbnoskrokodiler. Vi har ett par med en hona och en hane som främst ligger och chillar på land eller i vattnet. Det är faktiskt världens minsta krokodilsort och man har möjlighet att komma riktigt nära dem.

Såklart har vi också en hel del ormar, både giftiga och inte giftiga. Den orm jag tycker är häftigast som vi har är en spottkobra. Men tidigare hade vi också en grön annakonda (en av världens största ormar) men tyvärr har vi inte henne längre. Men vi har många andra ormar såsom pytonormar, gabonhuggorm, diamantskallerorm osv.

Detta kanske inte verkar vara väldigt konstiga djur. Men detta är djur vi har på vår avdelning "manmade". Detta då vi människor genom åren avlat på marsvin för att få dessa olika sorter såsom nakna marsvin för att vi tycker dem är söta.

Vi har även ett stort akvarium med olika saltvattenfiskar, däri finns också hajar. Inte enormt stora hajar men det är bland annat svartfenad revhaj. Det är verkligen riktigt coola djur och fun fact har vi en haj som heter Hulda.

Vi har även ett par olika sorters apor. Vi har bland annat lejontamariner som är så enormt söta och då och då får ungar. Vi har även en av världens minsta apor, dvärgsilkesapan. Hur söta är de inte?

Sedan har vi det djuret som vi är ganska igenkända för. Nämligen ringsvanslemurerna. Det är helt klart mitt favoritdjur hos oss. De är så sjukt sociala och extremt söta djur.

Det sista djuret jag tänkte visa för er idag, för jag har ju faktiskt inte visat alla över huvud taget. Men dessa känner ni nog igen från lejonkungen som Timon. Detta är surrikater och dessa kan man titta på när man sitter i vårt café och fikar.


Vilket av alla dessa djur hade du helst velat se?

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer