Dödsdömdas sista ord!

Hej på er fina!
I detta inlägget tänkte jag testa något nytt. Som sagt så är jag intresserad av kirminologi så jag tänkte göra lite sånna här inlägg som jag tycker är väldigt intressanta om ni tycker det är kul Att läsa såklart. Ni får även komma med förslag om ni har något ni vill se!

Jag ska även tillägga att jag kommer inte lägga upp sakerna de gjort grafiskt och detaljerat för att jag vill inte bryta mot nouws regler och anses som stötande. Jag vill också tillägga att alla saker jag skriver om är från internet så det kan ju vara saker som inte är sant! Så var lite källkritiska. :)

James French dömdes till döden genom elektriska stolen. Han dömdes först till livstid för att han mördat en liftare men dömdes senare till dödsstraff eftersom han i fängelset mördat sin cellkamrat.

Han ville visa alla som bevittnade avrättningen som mest var journalister hur lite han brydde sig och därför var hans sista ord " vad tycker ni om denna rubriken: French Fries"

I och för sig är det ju ganska fyndigt sagt och jag menar vad ska man göra. Han vet ju ändå om att han ska dö och då kan man ju lika gärna skoja till det lite.

George Appel blev avrättad genom elektriska stolen efter att ha varit inblandad i en incident där det slutade med att en polis dog. Det sista han sa var " ni är påväg att bevittna ett grillat äpple"

Det är ju lite samma där. Han gjorde det lite komiskt av situationen även om det måste vara fruktansvärt att bli satt i elektriska stolen. Men jag menar vad ska man göra? Det hjälper inte att böna och be.

Madame du Barry blev dömd till döden genom giljotin eftersom hon ekonomiskt hjälpte personer som försökte fly från den Franska revolutionen. Hennes sista ord var: ni kommer skada mig, snälla skada mig inte. Bara en stund till, jag ber er"

Den här tycker jag bara är tragisk. Jag tycker det är sjukt att hon blev straffad med döden för att hon hjälpte personer som inte ville vara med i franska revolutionen och man ser ju på hennes ord att hon var ganska rädd.

Hon blev helt enkelt avrättad för att hon hjälpte folk att överleva. Jag menar tänk och vara den som tvingas avrätta en sån som är livrädd. . Man måste ju få ganska dåligt samvete.

Robert Drew dömdes till döden genom en injektion efter att ha knivhuggit 17-årig man till döds. Han sista ord var " kom ihåg att avrättning också är mord"

Det här gillar jag ändå. För han har ju rätt att de mördar någon som har mördat någon för att de tycker det är fel att mörda. Det blir lite dubbelmoral. Han kanske är fel kille att säga det men han har en poäng i det han säger.

Sarah good var en av de kändaste kvinnorna som dömdes till döden för häxeri. Hon blev dömd till döden genom hängning i Salem eftersom de i staden beskyllde henne för att ha kastat förbannelser över en kvinna i staden. Hennes sista ord var:

" jag är inte mer häxa än ni är trollkarlar och om ni tar mitt liv så kommer Gud ge er blod att dricka"

Jag gillar detta också. Hon menar ju att det är lika troligt att hon är häxa som att de är trollkarlar vilket inte var speciellt troligt. De som ansågs vara häxor var ofta de som var duktiga på örtlära och medicin och ibland blev man bara beskylld av att vara häxa för ingenting.


Detta var alla fem för idag. Jag har fler om ni vill att jag ska fortsätta med sånna här inlägg om ni gillar det!

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

juliaperssonn
juliaperssonn,
Intressan läsning 😉
nouw.com/juliaperssonn
Johannna
Johannna,
❤️❤️
nouw.com/johannna
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så spännande! Intressant med lite annourlunda läsning 😊
nouw.com/annaskarblom
Johannna
Johannna,
Ja men ellerhur ❤️
nouw.com/johannna
IP: 82.99.3.229