Opskrift på luciabrød

Tiden flyver virkelig afsted her for tiden. Vi er jo allerede godt inde i december måned. Det betyder, at min gruppe og jeg snart skal aflevere vores projekt. Hold nu op, hvor jeg glæder mig til at aflevere. Det har været en lang proces, som bare skal overstås nu.

Heldigvis havde jeg lidt fritid fredag aften. Så jeg kunne bage luciabrød til min gruppe og jeg. Jeg har aldrig prøvet at bage det før, men det endte faktisk med at smage ret godt. Så jeg tænkte, at jeg ville dele opskriften med jer. For man kan jo godt bage dem, selvom det ikke længere er Luciadag.

Jeg ville faktisk gerne have set et Lucia optog i fredags. Der er bare et eller andet hyggeligt over det. Men der var desværre ikke noget i min by. Så måtte jeg jo gå på kompromis og bage i stedet. Det er jo heller ikke helt skidt. Jeg plejer faktisk ikke at fejre Luciadag. Men jeg havde virkelig brug for at komme lidt i julestemning. Så derfor kastede jeg mig ud i det her projekt. Plejer du at fejre det?

Her får du opskriften på luciabrød. Den er faktisk tyvstjålet fra Amalie bag bloggen @carlecarle. Hun delte den nemlig på sin Instagram story. Men de forsvinder jo desværre efter 24 timer, så derfor tænkte jeg, at jeg ville dele den her med jer.

Du skal bruge:

- 225 g smør

- 75 g gær

- 5 dl vand

- 1/2 spsk. safran*

- 1 æg

- 1 1/2 dl flormelis

- 1 kg hvedemel

- Rosiner (jeg brugte dog mandler)

* Det kan være svært at finde safran i butikkerne. Jeg var i to supermarkeder og fandt ikke noget. Men du kan bruge gurkemeje i stedet. Safran tilføjer både smag og farve til luciabrødet. Mens gurkemeje kun tilføjer farve, så det er ikke helt det samme. Men de smagte super fint med gurkemeje i stedet!

Sådan gør du:

- Forvarm ovnen på 200 grader

- Start med at smelte smøret i en gryde

- Hæld 5 dl vand i gryden med smør

- Find en skål frem og smuldr gæren

- Hæld smør/vand blandingen i skålen

- Tilsæt 1/2 spise-ske safran eller gurkemeje til blandingen

- Tilsæt 1 æg til blandingen

- Tilsæt 1 1/2 dl flormelis til blandingen

- Tilføj ca. 1 kg mel lidt af gangen i skålen

- Ælt dejen indtil den er glat og smidig

- Lad dejen hæve i 30 minutter

- Del dejen op i små håndfulde

- Form de små håndfulde som et S

- Lad dem efterhæve i 20 minutter

- Tilføj rosiner (evt. mandler) i hver ende af S'et (som vist på billedet)

- Pensl dem med æg eller mælk

- Bag dem i ovnen i 15 minutter på 200 grader

- Et voilà! Du kan spise dem sammen med smør, så de ikke bliver alt for tørre.

  • Food

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
    Instagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappel