Fire tips til bæredygtighed i hverdagen #2

Godt nytår, kære læsere. Jeg håber, at I alle er kommet godt og sikkert ind i det nye år. I dag vil jeg gerne dele et indlæg med jer, som jeg har arbejdet længe på. Det skal nemlig handle om bæredygtighed i hverdagen. Altså hvordan man kan gøre små ting i ens hverdag, som er bedre for miljøet. Jeg har delt et lignende indlæg før, som du kan læse eller genlæse HER.

Det er vigtigt for mig at gøre små ting i hverdagen, som kan gøre en forskel. Det kan nogle gange være svært, fordi det kræver, at man er klar til at ændre nogle vaner. Men det hjælper i hvert fald mig at tænke på, at de små ting kan gøre en stor forskel. Især hvis vi alle træder til og ændre få ting. Derfor vil jeg dele mine tips i dag, så I forhåbentlig kan blive inspireret.

Og jeg vil bare lige påpege, at jeg langt fra er perfekt. Der er mange ting, som jeg kan gøre bedre. Men bare det at komme i gang er en start. Og det er sindsygt vigtigt at huske. Man kan ikke gøre alt, men man kan gøre noget og det er godt nok.

Skift plastik tandbørsten ud med bambus

Tilbage i juli måned købte jeg bambus tandbørster til Jeppe og jeg. Og vi har været rigtig glade for dem. Den fungerer lige så fint som en almindelig tandbørste. Og så synes jeg faktisk, at den er pænere end de almindelige i plastik.

Jeg har faktisk købt vores i Normal. De kostede 20 kroner stykket, hvilket jeg synes er en helt fair pris. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror stadig de forhandles i butikkerne. Ellers kan man sagtens finde dem på forskellige hjemmesider. For eksempel hos Helsebixen HER.

Hvorfor er en bambus tandbørste mere bæredygtig?

Det er den fordi, at de normale tandbørster er lavet af plastik. Hvert år bruger hver dansker cirka fire tandbørster. Al det plastik vi bruger sammen bliver så til intet mindre end 600 tons plastik. Er det ikke vildt, at noget så simpelt som en tandbørste kan være med til at fylde så meget? Hvis du gerne vil høre mere om dette, så læs med HER.

SKIFT PLASTIK SUGERØR UD MED METAL SUGERØR

Du kan også skifte dine plastik sugerør ud med metal sugerør. Normalt brugte jeg ikke sugerør særligt tit, men efter Jeppe er blevet bartender, så laver han en del lækre drinks til mig. Hvilket jo er dejligt. Nogle gange er de lettere at drikke med et sugerør. Men jeg fik altid dårlig samvittighed, når vi smed plastik sugerørerne ud bagefter. Så derfor har jeg investeret i metal sugerør.

Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde, da de skal vaskes efter brug. Men man får 'vaskeudstyr' med, når man køber dem. Så det er faktisk ikke så svært alligevel. Hvis man holder fest, så er det selvfølgelig lidt irriterende, at man ikke bare kan smide det ud. Men værre er det jo heller ikke.

Jeg har købt vores hos Sinnerup. De har sugerør i forskellige farver og størrelser. Du kan se nærmere på deres hjemmeside HER. Vi købte to pakker for 99 kroner, hvilket jeg synes er en helt fair pris. Jeg ved ikke helt, om de stadig har det tilbud. Men uanset hvad så er det også en god gaveidé til fødselsdage, pakkeleg eller værtindegave.

Hvorfor er metal sugerør bedre end plastik sugerør?

I Danmark bruges der 300 millioner sugerør om året. Og det er selvfølgelig plastik sugerør, som bliver brugt én gang og derefter smidt ud. Som alt andet plastik tager det mange år at nedbryde sugerør. Metal sugerør er stærke, de knækker ikke og de egner sig både til varme og kolde drikke. Så de er helt klart bedre at bruge - også er de også bare pænere. Du kan læse mere HER.

Skift engangs-vatrondeller ud med genanvendelige

Gennem det sidste halve år har jeg brugt genanvendelige makeup rondeller. Dem jeg har fungerer helt fint. De kan godt være lidt sværere at fjerne mascara med, synes jeg. Og de er ikke altid helt bløde. Mine er fra DetoxMe, men dem vil jeg ikke rigtig anbefale. Jeg har dog hørt meget godt fra andre, så jeg vil overvejer at investere i nogle bedre med tiden. For eksempel dem HER fra igen.dk.

Jeg har jo ikke været helt heldige med mine. Men jeg har dog stadig puttet det punkt på listen. Fordi jeg kender mange andre, som er rigtig glade for denne løsning. Og det er meget bedre for miljøet. Vi smider alt for mange ting ud hele tiden. Så hvis du gerne vil lave en ændring i din makeup rutine, så er mit råd at undersøge markedet og forhør dig ad blandt venner. Der er et hav af muligheder, så søg dig omkring og find nogle du kan lide.

Hvorfor er det bedre at bruge genanvendelige rondeller?

Når kvinder fjerner deres makeup, så bruger de ofte mere end en vatrondelle. Nogle bruger 1-2 pr. gang og nogle bruger endnu flere. Og de ryger direkte i skraldespanden bagefter. Det bliver hurtigt omkring 730 vatrondeller om året. Så hvis du skifter dine vatrondeller ud med genanvendelige, så kan du altså spare meget der. Både på miljøkontoen men også i pengepungen.

undgå plastikposer og sølvpapir i madpakken

Jeg har købt to stofposer fra Haps Nordic, som jeg elsker. For det første er de mega cute. Og for det andet så er de meget bedre for miljøet. De kan nemlig bruges igen og igen. Dengang jeg gik i folkeskole og på gymnasiet havde jeg ofte plastikposer med i skole til min mad. De blev selvfølgelig smidt ud bagefter. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, som har den vane. Selvom det er virkelig dumt og spild af plastik.

Den stofpose som ses på billede kan du finde HER. Den er lavet af 100 % økologisk bomuld, og så er den coated med giftfri coating. Det betyder, at du kan smøre dig en sandwich med dressing uden stoffet bliver helt vådt og ulækkert. Derudover kan den vaskes i vaskemaskinen, hvis du er så heldig at have sådan en. Jeg har også købt en frugtpose (find dem HER). Jeg kan desværre ikke finde min lige nu, men jeg er sindssygt glad for den. Den er perfekt til at opbevare frugt i - og hvis man ikke lige har en skraldespand i nærheden, så kan man jo nemt gemme sin skrald i den indtil man kommer hjem.

Jeg vil helt klart blive ved med at bruge dem her. Når jeg engang får børn, så skal de også have sådan nogle med i skolen. Det er jo så smart! Som et lille plus synes jeg, at priserne er helt fair.

Hvorfor er det bedre at bruge stofposer?

Når du bruger stofposer, så undgår du emballage spild. Vi mennesker bruger jo rigtig meget plastik hele tiden. Vi bruger det i form af fryseposer, sølvpapir, plastikposer og meget mere. Det ryger alt sammen i skraldespanden. Nogle gange bliver det faktisk bare smidt på jorden, hvilket er endnu værre. Men ved at bruge genanvendelige stofposer, som let kan renses, så sparer du altså på en masse plastik.

Det blev godt nok et langt indlæg. Men jeg håber, at I kunne bruge mine tips. Husk at jeg også har delt fem tips lige HER.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
    Instagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappelInstagram johanneappel