2 besøgsværdige museer

I dag er vist en klassisk dansk sommerdag. Det har småregnet og solen har ikke været til at få øje på før senere på dagen. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. For regnvejrsdage er oplagte til museumsture. Så i dag vil jeg dele mine anbefalinger til to forskellige museer i København. Jeppe og jeg har nemlig været rundt på forskellige museer de seneste par dage og set en masse af Københavns Kultur. Så hyggeligt!

Thorvaldsens museum

Thorvaldsens Museum er et flot museum midt i København. Men det bemærker du slet ikke, når du er på museet. I stedet føles det som om, at du er et sted i Italien. Hele museet er fyldt med smukke skulpturer, som den danske billedhugger Bertel Thorvaldsens har lavet. Jeg er vild med alle de smukke detaljer i hans håndværk!

I midten af museet finder du en gårdhave. Her kan du sidde og nyde lidt koldt fra den lille kiosk. Jeppe og jeg følte, at vi sad et sted i Italien. Vi sad under de hvide parasoller, nød solens varme og kunne ikke høre en lyd fra byen omkring os. Det var et skønt at drømme sig lidt væk til syden.

Henover sommeren har de haft et lille ler-kit, som man kan få hjem med. Det er vist egentlig tiltænkt børn, men vi tog et midt hjem hver (vi så en ældre dame gøre det samme, så vi følte det var okay). Med det kan man prøve kræfter med at lave sine egne skulpturer. Så det gjorde Jeppe og jeg forleden aften. Det var helt vildt hyggeligt, men en del svære end vi lige troede. Det var sjovt at være kreative sammen og prøve noget nyt. Jeg kan varmt anbefale det.

Priser: 90 kr. pr. person (50 % rabat indtil d. 9 august)

Nærmeste metrostop: Gammel Strand

Bonus info: Gratis hver onsdag

Københavns museum

Dagens anden anbefaling går til Københavns Museum. Det her museum er spritnyt. Det åbnede nemlig i februar måned kort før corona kom til Danmark. Jeg synes bestemt det er et besøg værd, hvis du gerne vil lære mere om Københavns historie.

Som nævnt er museet helt nyt. Det er derfor meget moderne. Det holder godt nok til i en smuk, gammel bygning midt i København. Men de fremviser tingene på moderne vis. Stort set alle dine sanser kommer i brug og de viser historien frem på en levende måde. Jeg var ret vild med det. Jeg lærte en masse om Københavns historie, hvordan byen blev bygget og hvilken historie de forskellige bydele bærer på. Der stod for eksempel dette om Nørreport:

Porten er både forsvar, grænsekontrol og udtryk for byens og kongens status. Den er en trang passage til en anden verden. En symbolsk grænse mellem den, man er, og den, man kan blive, og et fysisk skel mellem land og by. I byen kan man møde mennesker fra andre himmelstrøg og samfundslag. København rummer mange muligheder for at forny sig, men også risikoen for at fortabe sig og gå til grunde.

Priser: 90 kr. pr. person (50 % rabat indtil d. 9 august)

Nærmeste metrostop: Gammel Strand og København H

Bonus info: Gratis hver onsdag

Jeg håber, at I kunne bruge min lille museumsguide. Lad mig endelig vide, hvis det er noget jeg skal lave igen en anden gang. Der er jo mange flere museer i København og omegn! Både nogle jeg allerede har besøgt og nogle, som jeg endnu ikke har været forbi.

Psst.: Hvis du køber billet til et af museerne, så får du en gratis billet til det andet museum oveni. Så hvis du køber til Københavns Museum, så kan du komme gratis ind på Thorvaldsens Museum også. Det tilbud gælder i op til 48 timer efter indløsning af billetten.

God fornøjelse!

  • Life

Synes godt om

Kommentarer