Recept- Sötpotatis med Spenat

Postad i: Recept

För cirka 1 portion:

300 g Sötpotatis

70 g Spenat eller mangold

1,5 matsked olivolja

0,5 dl valnötter

1 vitlöksklyfta

Mynta

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader. Tvätta och dela potatisarna på längden. Pensla snittytan med lite av olivoljan. Lägg på plåten. Baka mjuka mitt i ugnen, 30-40 min. Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg. Fräs mangold/spenat med vitlök i oljan till bladen sjunkit ihop. Salta lätt. Lägg sötpotatisen på ett serveringsfat, tryck gärna till den lite. Strö över lite salt och resten av oljan. Fördela de gröna bladen ovanpå. Riv valnötterna över salladen och toppa med myntabladen.

Detta var verkligen supergott och över förväntan. Kan rekommendera denna rätt starkt.


  • Postad i: Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer