Lära sig ett nytt språk

Jag började komma i kontakt med grekiska språket, för ungefär tre år sedan då jag och min pojkvän blev tillsammans. Till en början var det mest Hej, hur mår du? och godmorgon som jag fick lära mig eller snappade upp. Det var inte förrän år 2016 som jag åkte till grekland och hörde språket i vardagen som jag blev helt kär i det. Förstod typ inget på den tiden, men ville så gärna förstå vad de sa till varandra. På den resan snappade jag upp lite mer av språket, men inte mycket alls.

Sedan dess har jag velat lära mig grekiska, men de var mycket i skolan och visste inte vart jag skulle börja så det blev inte av. När jag åkte till grekland i somras snappade jag upp ännu mer grekiska. Kunde beställa mat och drycker, hälsa på folk på ett bra sätt och förstå enkla konversationer.

Efter sommaren kommer jag hem och tipsas om en app som heter Duolingo. Duolingo är en som lär dig olika språk på ett kul sätt. De har 21 olika språk till exempel spanska, franska, tyska, japanska och hebreiska. Älskar denna app och använder den till vardags för att lära mig grekiska. Det märks liksom inte att man lär sig, för de är mer som ett spel eller quiz, vilket gör det extra kul. Jag försökte tänka på om jag faktiskt lärt mig något då det ibland känns som man är kvar på samma plats och förstår fortfarande ingenting. Men jag har lärt mig massor. Fastän jag inte lärt mig allt från alla lektioner jag haft så har jag snappat upp mycket av det. Jag kan nu läsa på grekiska (grekiska har andra bokstäver) och säga enkla meningar och ha enkla konversationer. Tycker också att jag försöker prata fastän det blir fel, det gör liksom inget, utan blir rättad och förhoppningsvis gör jag rätt nästa gång.

Tycker att ni verkligen ska prova lära er ett nytt språk! Det är sjukt kul och lärorikt! Att lära mig grekiska har gett mig så mycket. Jag träffar nya människor på grund av det, men det ger mig också mycket i skolan. Jag förstår många ord som är av grekisk ursprung. Appen är gratis, så sätt igång!

Om ni vill höra mer om min erfarenhet, kommentera gärna!

Gillar

Kommentarer