Hur jag pluggar grekiska

Hej allesammans!

Har ingen aning om ni tycker detta är intressant men jag vet att jag gillar att höra hur andra pluggar. Om ni inte vill läsa så gör inte det.

När jag pluggar grekiska så använder jag mig av duolingo appen. Först och grämt för att de är typ den enda appen som lär ut grekiska, men den är också sjukt bra. Jag gör också två lektioner då jag känner att en är lite för lite för ett pluggtillfälle. Så medan jag gör övningarna i appen så skriver jag ner nya ord eller nya regler på ett skrivhäfte. Gjorde inte detta från början, men känner att de är bra att kunna gå tillbaka och repetera. Försöker också repetera de appen säger så jag övar på uttal.

Efter lektionerna så tittar jag ibland på en grekisk serie. Den jag tittar på heter "ευτυχισμένοι μαζί ". Den är bra för att de lite enklare då de handlar om en familj och konversationerna handlar mer om familjesaker, så de blir enklare för mig att förstå. Sen när de säger ord som jag vill förstå så använder jag Google translate för att hitta översättning. Dessa ord som jag översätter skriver jag också ner.

Försöker också prata så mycket grekiska som jag kan med min pojkvän och andra. Man får försöka att prata och om man inte kan så får man använda det svenska ordet, så får de rätta mig.

Hoppas detta hjälpte nån! Kommentera om ni har frågor!

Gillar

Kommentarer