Att leva i nuet

Postad i: Johanna tipsar

Att leva i nuet. Jag tror många har svårt att leva i nuet. Vissa svårare än andra, men alla har någon gång inte levt i nuet. De är alltså väldigt vanligt. Men jag tror att de kan vara skadligt. Det skadar din lycka i livet. Jag tänker mycket på lycka, vad är det?, hur blir man lycklig? Vad gör mig lycklig? etc. Inte för att jag inte är det, utan för att jag vill fortsätta vara lycklig och kanske bli ännu mer lycklig. Något jag dock anser är att lycka kommer inifrån. Ingen kan ge dig lycka, du kan inte köpa lycka etc. Dock kan sånt göra en lycklig för stunden, men de är inget som varar.

En av faktorerna till hur man blir lycklig anser jag är att leva i nuet. Något som jag själv har svårt med, och jobbar med varje dag. De är skit svårt, ibland lättare och ibland svårare. Jag själv drömmer mig ofta bort till Grekland eller något annat som ska hända inom snar framtid. Detta gör jag ju för att jag vet/tror att där är livet lite roligare (kanske för att man är ledig och lever life, haha). Dock när man är där så tänker man på en annan framtid. Men det finns så mycket att uppskatta när jag faktiskt är här i Sverige. Så mitt hjälpmedel i att leva i nuet är tacksamhet och uppskattning av stunden. Varje gång de är sol, jag har en härlig stund med min familj eller pojkvän, jag hittar på något kul... så försöker jag att vara tacksam för den stunden. Enklare sagt än gjort, men om man börjar så blir det enklare för varje gång.

Klart man ska se fram emot saker. De är också viktigt. Men ibland så lever man så mycket i någon annan tid att den tiden du är i nu försvinner och du kan inte ta tillbaka det. T.ex så är det många som ser fram till studenten. Man slutar skolan och man är "fri". Men vägen fram till studenten är oftast riktigt rolig, alla roliga stunder med kompisarna, är något som man oftast inte tänker på då, men när man tagit studenten inser man att man hade det riktigt roligt i skolan och man saknar det (ofc känner inte alla såhär).

Jag har varit riktigt dålig på att leva i nuet. Men börjar bli bättre och bättre. Försöker se fram emot saker inom snarare framtid och njuta av vad dagen ger mig.

Saker jag är tacksam över idag:

Att solen sken

Att det blev mörkt så sent som halv 5

Att jag åt en underbart god lunch

Att jag vaknade upp imorse och min pojkvän kom till mig och gav mig en puss

Kommentera gärna om ni ska pröva! Gilla om ni uppskattar dessa inlägg också!


Gillar

Kommentarer