NEW YORK GUIDE

Jag har haft en så otroligt bra vecka, skulle säga att New York fick mitt hjärta redan våran första dag och att ta flyget hem 7 dagar senare var så deppigt. Anyways, i och med att vi var där i en hel vecka har jag otroligt mycket bilder att dela med mig av. Tänkte därför visa er lite highlights samt ge er massor med tips på vad man absolut inte får missa i New York!

To stay..Vi hittade verkligen ett riktigt fint hotell, som jag från första början såg på instagram. Det är ett hett tips till er alla, när det gäller antingen restauranger, destinationer eller hotell så finns det många influencers eller folk på instagram i allmänhet som taggar vart dem har varit vilket gör att man kan hitta riktigt fina, bra och fotovänliga ställen. Vi bodde på Arlo NoMad vilket ligger på East 31 st, ett stenkast från fifth avenue, empire state building och en promenad på ca 2 km till Central Park. Hotellet har nästan fem stjärnor, riktigt fräscha rum, jättetrevlig personal och ett café i lobbyn vilket gör det smidigt att köpa med sig frukost eller en latte innan man går ut. Dessutom så blev vi uppgraderade sista natten till ett rum med världens utsikt, vilket vi nu i efterhand hade kunnat betala för hela veckan. Priserna på Arlo är hyfsat pricy, men skulle säga att man får precis det man betalar för, och om man har tur så har dem lite rabatter då och då, vi lyckades få vårt rum för halva priset och vi betalade ca 800 dollar om jag minns rätt.

To eat.. I New York finns det restauranger runt varje hörn, vilket gör det enkelt att äta gott men också svårt att välja ut restauranger. Någonting som är värt att nämna är att maten i New York är ganska så dyr, priserna på menyn är alltid exklusive tax och dricks. I USA förväntar dem också sig att man lägger ungefär 18%-20% i dricks på notan då det i många fall är en del av de anställdas lön. Nedan är några av de ställena vi valde att äta på, måste också tillägga att om ni är i USA är Shake Shack ett måste att testa, tycker den hamburgarekedjan är den absolut godaste. Deras french fries är magiska.

Brunch..Vi åt brunch i Central Park en dag på The Loeb Boathouse, deras våfflor var helt sinnes, likaså den fina utsikten över sjön i parken och alla skyskrapor.

Little Italy.. I Lower Manhattan finns ett område som heter Little Italy, där allt är inspirerat av Italien vilket betyder att maten där är bland den bästa italienska maten du kan äta i New York. Vi åt där två kvällar på Caffe Napoli och jag tog risotto båda gångerna, aldrig ätit godare italiensk mat. En annan restaurang som har riktigt god italiensk mat är Eataly där vi också åt en kväll.

Ladurée.. Franskt café som även finns i Europa men i New York kan man även äta här, det finns en bar och en innegård som är otroligt fin att sitta i. Tog givetvis macarons. Detta är iallafall ett perfekt ställe att ta en kaffe på, just för den fina miljön. Ligger i Soho.

To do.. I New York finns det riktigt mycket att se och göra, här nedan listar jag några av de absolut bästa sakerna vi valde att göra även om exakt allting har varit över min förväntan.

Midtown.. Vi spenderade mycket tid i Midtown eftersom att vi bodde precis mitt i allting. Här finns bland annat fifth avenue som är en lång shoppinggata med massor med butiker. I närheten finns också Grand Central, Rockafeller Center, Saint Patricks Cathedral som är otroligt fin, och många rooftopbarer. Vi hade en rooftopbar på hotellet vilket var LYX. Vi hade utsikt över hela staden och wow va fint det var. Rekommenderar alla att åka upp till en rooftopbar, på Arlo kan man även besöka den fastän man inte bor där. Om man fortsätter upp på fifth avenue kommer man till början av Central Park där vi också spenderade mycket tid. Vi åt i parken, hyrde en robåt och rodde i en av sjöarna där, och matade ekorrarna som nästan är helt tama.

Soho.. Soho älskade både jag och min pojkvän. Här finns mycket bättre och finare butiker, caféer och gator enligt mig. Runt varje hörn finns ateljéer, många modehus där streetstyle är i centrum. Soho generellt känns som en värld av inspiration, alla är fashion forward, sjukt snyggt klädda och man får verkligen massor av intryck. Så om man är modeintresserad tycker jag att Soho är the place for you. Här finns också många high end butiker som Gucci, Chanel och Fendi. Om du är intresserad av vintage finns det också bra utbud här.

Upper East Side.. På Upper East Side påminner alla hus mig lite om London, här finns fina mindre gator, the Met som är en av de stora museerna i New York (ni som sett Gossip Girl känner säkert igen den här trappan där Blair och Serena brukar sitta) Och det finns massor med flera spots som varit med i serier som Gossip Girl och Sex and the City. Jag som sett Gossip Girl minst fem gånger tyckte Upper East Side var så kul att se av den anledningen. Annars spenderade vi inte så mycket tid här, men tror definitivt att det finns ännu mer att se än vad vi gjorde.

Så om jag ska summera allting, I've lost my heart in New York. På något sätt känns den staden som hemma för mig, kanske hamnar där någon dag. We will see...

  • RESOR

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229