Let's talk about ''body ideal'' bby?

Fick feeling och tänkte ta upp något som jag har tänkt på varje dag det senaste året, ideal. Kropps ideal, hur media vill att vi ska se ut. Eller hur vi ska se ut 2016 ? Och sedan har vi det där ordet ska. Det gör mig så förbannad. Man ska väl ändå få bestämma själv hur f*n man vill se ut.

Varje dag blir jag matad på ett eller annat sätt om hur jag borde se ut.

I bland känns de som min mejl inkorg har bestämt sig för att jag är tjock? Tjock kan tolkas hur man vill, men var och varannan dag får jag rensa spam som det står 30 sätt att gå ner i vikt på, eller10 sätt att få the beach body på. Även den meningen är så löjlig i mitt huvud. Så vadå? Har jag mitt vinterfett kvar och inte passar i badkläder enligt normen så får jag inte synas på beachen eller? Bara för jag inte tränar sönder min kropp varje dag så ska inte jag få va ute bland folk eller klä mig hur jag vill utan att folk ska titta snett? Det är inte konstigt att så många har dålig självkänsla för så fort någon har former eller är kategoriserad för ''smal'' så är det fel, fult eller även konstigt? Även jag som inte har varit medveten om idealet så länge börjar skämmas över min egen kropp men skäms mer över hur jag tänker om min egen kropp. Jag menar hallå, vi alla är väl olika? Och vafan kroppen bär mig, visst det kommer dagar i allas liv när huvudet säger att kroppen inte orkar bära mer. But still, i'm here. Genom sorger och sjukdomar, genom krossande hjärtan och såklart positivitet. Det finns inget enligt mig som kan säga att något är rätt eller fel i kategorin kroppen då vi inte är twinis.

Hörde en sak för ett tag sen en sak som gjorde mig både förvånad och glad, när en person klagade på att hens lår va för små. Kändes så konstig då man alltid hört ''jag är för tjock'' att alltid är de något som är för stort men i det här fallet var det något som va för litet.

Jag vill inte provocera nån nu för vissa skulle väl betrakta mig som ''helt okej'' även kanske ''smal'' iaf förut så jag kanske inte borde yttra mig? Och när man helt plötsligt är kategoriserad ''smal'' då får man inte ha åsikter det gillar jag inte heller. Man blir alltid klassad som dum i huvudet om man säger att man ser ''tjock'' ut och jag tycker det inte är okej. För i ett kompis gäng finns det alltid en person som kommer vara större en du eller mindre en du och man jämför sig alltid, det är inget man kommer undan. Så det är helt okej att inte tycka om och tycka om sin kropp. Men samtidigt borde man inte ogilla sig själv, för just den du är den personen är bra iaf trots alla skit ideal.

Men vad är normalt idag? Varför existerar ens de ordet? Normalt vad är det. För mig är det ett onödigt ord, för alla är bra. Alla är bäst, liten som stor. Sen finns de såklart undantag det finns ju såklart gränser för hur en människa ska se ut för att de ska vara hälsosamt men jag menar bara att det inte är något som är fel eller dåligt oftast kan man ju inte rå för hur man ser ut! Det kommer aldrig finnas något som är normalt så länge som vi kommer vara och se olika ut, det kommer aldrig finnas något som är mindre okej för det finns ingen som ser precis ut som just dig. Det finns ingen som har den perfekta kroppen, för det finns inget som kan säga att de är fel mig dig. För det du tycker är det enda som betyder något i längden,

Inte konstigt att man sätter griller i huvudet på folk när hela Instagram, facebook och Tweeter feedet är bombat med kropps ideal? Inte konstigt att barn och ungdomar får ätstörningar eller rent av mobbar andra pga hur dom ser ut, för vi har ju fått inmatat i huvudet i alla år hur en normal person ska se ut. Man ska ha stora bröst ( . Y . ) som tjej, men liten midja. Man ska ha en Kardasihan-butt ( Y ) som tjej men smala ben. Man ska ha magrutor men liten mage som tjej. Killar ska vara fit for fighting magrutor och stora armmuskler men samtidigt inte se fet eller för stor ut. Mer eller mindre med kort förklaring vi ska se photoshopade ut vilket då betyder påhittade, vi ska inte se riktiga ut vi ska se ut som normen säger att vi ska se ut. För alla har vi fel och brister men det är alltid dom som gör oss till speciella individer.

Ta aldrig åt dig av vad någon annan säger så länge det inte är något bra. Låt aldrig någon annan bestämma hur du ska se ut eller vara. För du är du och du är bra.

Jag lider med alla barn och ungdomar år 2016 som föds upp i den här skiten. Fuck internet ibland asså.

Kan ju säga att jag hade det lätt när jag va liten, kan iaf inte minnas en enda gång då jag brydde mig om vad andra tyckte å mycket som man gör idag? Och då har jag aldrig haft märkeskläder eller ''nya'' kläder alltid, mestadels ärvda kläder. Aldrig känt vikten av att vara som alla andra. Säger inte att det är fel, och inte heller dåligt man får gilla vad man vill och man ska klä sig precis som man vill. Ingen ska få säga att det du gör och tycker om är fel, men jag tycker inte att kläder, smink och form ska hindra dig från att existera. Ingen har rätten att titta snett på dig eller snacka skit bakom din rygg, ingen har rätten att kalla dig fet eller klanka ner på dig för hur du ser ut. Visst var och en har rätt att tycka och tänka hur den vill, men är det negativt behåll de för dig själv. Ett litet ord kan skada så mycket.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ni vet när de händer så lite i ens liv att blir obsessed av lillsyrrans drama? Inte.. Nej, okej då är jag väl ensam.. Men seriöst, mitt liv är så inte händelserikt just nu. Så jag har blivit helt ubsessed with andras drama, har så lite mitt egna, så vill rädda världen lite. Samtidigt vara med i dramat, vara den alla informerar. De va länge sen jag hörde något smaskigt, i och med det att jag inte träffar så mycket folk om dagarna. Jag menar, min höjdpunkt i vardagen är när mamma kommer och knackar på eller bara kliver in. Och när det är jobb couch eller när jag blir ner kallad till afs lokaler. then u know life is boring

En uppkommande händelse i min syster liv är en dagligen frågad fråga på ask, och ja skrattar varje gång. Dels för att hennes ask och vänner ask delas på min ask vägg, och jag vet inte ens varför? De är ju inte som jag stalkar alla hennes vänner, eller? Nej, faktiskt inte. Jag har ingen koll generellt på ask sidan.. Så, blir förvånad varje gång jag går in där. Den dagliga frågan är skratt retande, den är ju uppenbarligen skriven av personen som de frågas om. Och den personen borde inte ens bli förvånad över svaret längre, för de har väl mer eller mindre på gått nu i 1 år? Hur som helst, de jag vill komma fram till. Vem orkar? Vem har så enormt lite självkänsla så man konstant känner att man måste veta vad andra tycker om en? När de i slut ändan inte alls borde ha nån betydelse? Varje sig de är goda eller dåliga svar?

Jag vet att de inte angår mig, men de är bara så intressant hur 00-98 beter sig på nätet, för ask generellt är ju rena vardagsmaten för mobbare på nätet. De är chockerande vad man kan läsa om folk där, säger inte att dom inte förtjänar vissa saker. Men tycker inte de är okej, ger man tillbaka samma mynt till personen som började då är man ju mer eller mindre lika dum i huvudet. Tänk på de mina vänner. Vill man att folk ska behandla en bra, då kanske man ska starta behandla andra så som man själv vill bli behandlad. Men tanke gode gud för drama, men den kan vi väl låta stanna i Gossip girl?

Ger ingen skulden, de här är bara tankar som jag fått av att läsa min aks vägg. Och generellt. Wake up call höreni!

Ha de bra 😍👌👋

#spridbarakärlek #stoppahatet


Likes

Comments

​Hela dagen har det varit fullt upp, först jobba mässa och sen jobb intervju. Gick upp tidigt också trots det att jag är trött, och ätit duktigt också. Kanske kommer på fötter snart ändå har fått in lite cvn  här och där. Och så pricken över iet har cyklat som en tog och varit aktiv hela dagen så förhoppningsvis kan jag sova ikv! Känner mig väldigt effektiv och som att jag har gjort någon nytta iaf. Plus i kanten! Och nu är jag hemma efter lite körning och handling, nu blir det mat och Johan falk. Haha, skulle kunna sova redan nu är verkligen jätte trött! 

Likes

Comments

Äntligen nerbäddad efter en helt underbar dag, vi kanske inte gjorde så mycket men att bara vara och snacka i timmar om allt och inget samtidigt som de kan vara tyst utan awkwardness är de bästa med dig! 💕 Vi har sökt jobb, lagat mat 2 ggr samt myst framför Harry Potter. Efter många om och men och ett byte så är jag hemma, fick gå från stationen jobbigt men bra för är så trött nu så om jag inte somnar så är de ett under.. Imorgon blir de jobb couchen samt jobb mässa, samt en intervju jag inte riktigt vet om ja ska gå på.. På grund av missförstånd! Jaja vi märker imorgon. Nu säger jag godnatt

Likes

Comments

Musik i öronen och humöret på topp, påväg med tåget hem till bästa Olivia. För tjej mys och some work, om vi båda inte somnar så att säga 😂 va vaken ganska länge igår. Med tanke på att några skitungar 💩 smällde raketer precis utanför, trodde på gud de va skottlossning.. Ingen blev skadad vad jag vet och man hörde sen att de va raketer, men ingen brydde sig. Även att folk stod och kolla? 😯 bara jag som sket på mig säkert. Är inte vann vid sånt. Men hoppas dom killarna fatta att de va fel, jag menar hur fan är man funtad när man smäller raketer i ett bostadsområde? precis nedan för balkongerna och bredvid massa bilar.. Förstår inte
aja snart dags att gå av och noja över om man kommer på rätt buss.. Haha jag och linköping, funkar inte så bra 😂 även om jag har åkt buss och tåg ofta så är jag alltid lika nervös och frågar oftast 1 och flera gånger 😂

Likes

Comments

#makeup #foodporn och ett större ljusare kök efter städningen igår 👌👍
Längtar tills jag får ett jobb så jag kan börja köpa inredning and stuff!! 😄😄😄
Nu sitter vi hos frisören och jag är bra nervös, har aldrig gjorde en spontanare såhär. Hoppas bara jesper blir nöjd här ifrån ser de kaos ut 😂😂😂 aja mat sen!

Likes

Comments

När någon som har betytt ganska mycket för en inte vill vara med längre, vill vara delaktig i ens liv. Då känns de tomt, någon som du delat allt med, som vart med varje steg man tagit. De är tomt och tyst. Vem ska man dela allt sånt med? Jag menar, vem i helvete ska bry sig om att jag går på toan? 😂Va?

Varför lyckas jag alltid.. För de måste vara något med mig som gör att alla bara vill lämna mig.. Det sjuka är att de känns som vi har gjort slut, jag menar när blev vi ens ihop? Vet inte om någon kan relatera till detta, de låter säkert helt sjukt. För jag har inte vart otrogen, jag har heller inte en hemlig beundrare eller en älskare/älskarinna eller vad man nu kallar dom. Utan en bästa vän som, en bror/syster. Som på något vänster blivit en så stor del i mitt liv..

Jag älskar den här personen så de gör ont, känner mig som gröt i huvudet.. Och jag undrar bara hur mår du?

I konwe i'am sick. Bara vissa kommer förstå, resterande försök inte ens. Jag vill inte ha uppmärksamhet vill bara lätta hjärtat. 


Likes

Comments

Känns som ett stort hål i mitt bröst. 💔👊

Likes

Comments

Nu är jag hemma, och käkade nyss frukost med min älskling nu ska vi lägga oss och vila en stund innan båda ska vidare till annat. 13.30 ska jag vara på af och vid 15.30 ska jesper jobba! Så blir själv resten av eftermiddagen sen blir de mys när han kommer hem igen. Så de är min dag. Ganska okej ändå.

Likes

Comments