​She is my person. If I murdered someone, she's the person I'd call to help me drag the corpse across the living room floor. She's my person.
She will always be my person.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är onsdag och jag sitter för tillfället som den modekatastrof jag är iklädd i mjukisar, rutig skjorta, linne och mystofflor i soffan med min macka i handen och försöker vakna till liv. Kan väl inte påstå att det går sådär jättebra då jag inte ens har haft någon ork till att slå på tv:n än. Förstår inte hur folk orkar vakna såhär tidigt varje dag?

Förstår egentligen inte ens varför jag vaknade nu. Känns egentligen jättedumt då jag inte börjar jobba förrän 19.00 och ska orka jobba till 02.30. Får helt enkelt ta och ta en power nap någon gång under dagen.

Annars så rullar livet på rätt bra.

Har hittat på en ny app som heter Dreams som tydligen ska hjälpa en att spara pengar. Laddade ner den för bara någon dag sen så hade tänkt testa den ett tag och sen göra ett litet inlägg om hur det har gått. Kan i alla fall säga att första intrycket av den är positivt då den får mig att vilja spara pengar. Själva grundkonceptet verkar vara att istället för att lägga pengar på saker som inte är så jätteviktiga (som t.ex. en latte från espressohouse) så lägger man den summan pengar in på ett sparkonto istället.

Är väldigt nyfiken på hur det kommer gå och jag ser verkligen fram emot att använda den då den nästan gör en lek av sparandet.

Har någon av er testat den? Släng gärna in en kommentar isåfall om vad ni tycket och hur det gick för er!

Annars så önskar jag er en trevlig onsdag så hörs vi snart igen!
¡Chao!

Likes

Comments

För er som ska lära er spanska, eller något annat språk, kan jag verkligen rekommendera er att ladda ner appen

Första gången jag hörde om appen var av min lillebror och jag trodde att det skulle vara någon halvkakkig app med lite spanska glosor och grundläggande fraser men det visade sig vara raka motsatsen.

Jag vet inte säkert hur det är uppbyggt i de andra språken men i spanskan har dom gjort så att man först kan läsa 6st nybörjarkurser som innehåller 18-22 kapittel var, efter det kan man läsa en repetitionskurs och sedan två påbyggnadskurser. Utöver detta finns det även ett hav av glosor att ta sig igenom som appen även ber dig att repetera med jämna mellanrum.

Själva appen i sig är gratis men man måste betala för att få tillgång till kursmaterialet och jag kan garantera er att det är värt det. Speciellt om man är som jag som jobbar oregelbundna tider och som inte kan garantera att jag kan befinna mig på en spansklektion samma tid varje vecka. Plus att om du är en driven person som vill lära dig snabbt så går det garanterat mycket fortare med den här appen.

Likes

Comments

Klockan är nu 05.17 på söndagsmorgonen och jag kom hem från jobbet för en halvtimme-timme sen efter ännu en händelserik helg bakom baren. Med händelserik menar jag då att det inte har hänt något intressant alls. Samma folk som vanligt som dricker och äter samma saker som de alltid gör. Är i alla fall glad över att jag har såpass roliga kollegor som jag har annars hade jag gått under för länge sen.

Hur som helst så har jag ledigt nu fram tills tisdag/onsdag. Under dessa dagar hade jag tänkt passa på att göra alla dom där sakerna jag egentligen borde ha gjort för länge sen. T.ex. översätta mitt CV och personliga brev till engelska och skicka in det till hotellet jag vill ha jobb på. Har märkt själv hur mycket jag har skjutit upp det och jag antar att det beror på att jag vanligtvis hatar att planera mer än max två veckor i förväg och när jag väl har skickat in CV:t så kommer allt det här bli på riktigt. Skulle jag dessutom få jobbet där eller någon annanstans så måste jag börja planera på riktigt och då snackar vi mycket längre än två veckor i förväg.

Men det kommer nog att bra!
Inser i skrivande stund att det låter som om jag försöker övertala er när det egentligen är jag som behöver övertalas Får seriöst stress bara av att tänka på allt detta planerande.

.Nej men seriöst. Även fast det skrämmer skiten ur mig så är det här något jag vill göra så ja, det kommer gå bra. Nu ska jag bara repetera lite spanska innan jag sätter på en film som jag kan somna till.

¡Chao!

Likes

Comments

Som rubriken säger så kommer de här planerna jag har aldrig att funka om jag inte först spenderar det här halvåret till att jobba häcken av mig och sparar undan varenda liten extra krona jag har. Jag vet ju trots allt inte vilka ekonomiska situationer jag kommer att hamna i och eftersom jag inte hade förmånen att vakna upp på min 18 årsdag med en fet summa pengar på kontot och eftersom jag inte riktigt har varit svensk mästare på att spara pengar under de senaste åren så är det bara att sätta igång med sparandet ordentligt nu.

Visst det kommer innebära att jag kommer behöva leva väldigt snålt under det kommande halvåret och jag kommer behöva tänka igenom varenda krona jag spenderar men om det är vad som krävs för att jag ska komma iväg så är det bara för mig att bita i det sura äpplet, låsa in min inre shoppaholic och göra det.

 Dock har två av mina favoritband sina avslutningsturnéer nu i slutet av året och eftersom jag skulle hata mig själv om jag missade dem så är det något jag faktiskt kommer att unna mig själv. Jag menar visst, jag ska leva sparsamt men i och med att det kommer vara sista gången de spelar så tänker jag unna mig detta.

Annars kommer jag slänga in så mycket jag möjligen kan på sparkontot och leva på vatten och bröd några månader framåt! ​Nej, jag kommer inte leva på vatten och bröd. Så bra självkontroll har jag inte. Mat är för gott för att låta bli.

​Med dessa ord tackar jag för det här inlägget för att springa iväg till jobbet.

¡Chao!

Likes

Comments

​Först och främst måste jag bara säga hur otroligt roligt det är att jag redan inom de första 24h med den här bloggen har fått såpass mycket uppmuntran och lyckoönskningar av er! Vet inte riktigt vad jag ska säga mer än "Tack!".  Det hjälper verkligen mig att lugna ner mitt redan vettskrämda, nervösa lilla huvud. Jag har nämligen länge sagt att jag vill lämna landet men det inte förrän nu som jag faktiskt har börjat planera för det på riktigt. Så ja, jag är rätt nervös men samtidigt sjukt peppad!

Vad har jag gjort idag då för att förbereda mig inför mitt äventyr?

Ska jag vara ärlig har jag inte gjort mycket alls. Jag spenderade förmiddagen med att kolla på några favoritfilmer jag hade som barn fast på spanska med engelsk text för att öva öronen på att snappa upp språket. Inte för att jag förstår mer än kanske ett ord var tjugonde mening men jag märkte att ju mer jag kollade ju mer hittade jag orden jag faktiskt förstår. ​Okej jag erkänner... Det är fortfarande favoritfilmer!

Sen har jag inte gjort så mycket mer av intresse idag än att jobba och nu väntas det Pokémonjakt med Andreas och Hampus. Vilket påminner mig om att dom står utanför och väntar så jag borde kanske börja röra mig ut...

Hoppas ni alla har det bäst så hörs vi senare!

¡Chao!

Likes

Comments

​Hejsan gott folk!

Jag vet inte hur många av er som hunnit läsa min beskrivning än men för er som inte har det så tänkte jag presentera mig lite lätt.

Mitt namn är Johanna von Gerber och jag är 21 gammal. Jag bor i den lilla staden Västerås där jag jobbar som servitris/bartender på en lokal pub/restaurang. Min fritid (den lilla jag har) spenderar jag i danssalen, på gymmet eller genom att jaga små digitala pokémon med mina vänner.

För lite mer än en vecka sen kom jag hem från en underbar solsemester i Spanien, närmare bestämt på hotellet Viva Blue som ligger i Alcudía - Mallorca och sen dess har jag haft ett desperat behov av att åka tillbaka dit för att stanna där. Jag menar, hur kan man inte? Det är ju ändå trots allt en ö mitt ute i havet där solen steker på så mycket att man kan gå runt i endast shorts och linne dygnet runt.

Hur som helst, innan jag åkte hem pratade jag lite snabbt med hotellets manager om att söka jobb på hotellrestaurangen till nästa säsong och det skulle inte alls vara något problem. Förutom ett ​som råkar vara rätt så avgörande.

​Jag måste kunna spanska!

Låt oss säga såhär: Mina kunskaper inom det spanska språket låg på ​noll under den konversationen MEN jag lovade honom att jag skulle lära mig språket till April och det är ett löfte jag tänker hålla.

Så här kan ni följa mig på min livsförändrade resa där jag ska lära mig ett helt nytt språk på bara några månader för att sen flytta bort från mitt trygga, välbekanta Sverige. Känn er gärna fria att slänga in en kommentar eller lite tips jag kan ha nytta av på någon vänster så hörs vi snart igen!

¡Chao!

Likes

Comments