Spirulina-guacamole

Kävin viime viikolla Voimaruoan parintuntisessa superfoodkoulutuksessa ja mukaani lähti ihan huikea resepti jos toinenkin! Vispipuuron makuinen smoothie ja spirulinalla terästetty guacamole saivat mielenkiintoni heräämään aivan erityisesti, enkä malttanut odottaa niiden testaamista muutamaa päivää pidempään. Viikonlopun herkku oli siis dippikasvikset ja itsetehty guacamole, joista jälkimmäinen meni kyllä lounaallakin. Sekä päivällisellä. Ja myöskin suoraan kulhosta. Resepti on siis napattu suoraan Voimaruoan facebook-sivulta, mutta mielenkiintoisesta ulkonäöstään huolimatta ehdottomasti jakamisen arvoinen!

Spirulina-guacamole (2-3 annosta)

2 kypsää avokadoa
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl chiliä
1 tomaatti
0,5 tl spirulinaa
mustapippuria
himalajan vuorisuola + jodi (Voimaruoka)

Puolita avokadot ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Lisää joukkoon puristettu sitruunan mehu, valkosipulinkynsi ja chili. Kalttaa tomaatti, eli tee sen pintaan ristikkäisviilto ja käytä kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota. Lisää kuoreton tomaatti muiden ainesten joukkoon ja laita sekaan haluamasi määrä vuorisuolaa, mustapippuria ja spirulinaa. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella ja nauti esimerkiksi dippikastikkeena. 

Spirulina-guacamole (2-3 servings)

2 avocados
1 lemon juice
1 clove of garlic
1 tsp chili
1 tomato
0,5 tsp spirulina
black pepper
himalayan salt + iodine (Voimaruoka)

Cut avocados and use a spoon to scoop out the flesh. Squeeze lemon and mix together with garlic and chili. Blanch and peel tomato and after adding all the spices, mix everything together in a blender. 

Likes

Comments

Anonyymi
,
Vinkki: avokadoa ei koskaan kannata ajaa soseeksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Kannattaa laittaa avokadon puolikkaat lautaselle ja survoa se haarukalla tasaseks massaks. Näin sen raikas vihree väri säilyy. Ja sitruuna/lime auttaa myös vihreen värin säilymisessä! 😊
Tuija Yli-Kauppila,
Anonyymi
,
Toi guacamolen resepti pitää testata 😊 😊 !
Simply Nancy,
I love guacamole and spirulina but I never thought to combine them! Really cool, I might just have to try this next time I make guac! 😊

www.blogger.com/profile/001569349799854911