Red Pesto Pasta
Pestopasta on yksi ikuisista arkiruokasuosikeistani. Italiassa ja vielä reissun jälkeenkin vihreää pestoa tuli tosin syötyä sen verran, että päätin nyt vaihteeksi kokeilla punaista. Ja vitsit, kuinka hyvää siitä tuli! Vaikka soosi ei itsessään ollut sieltä esteettisimmästä päästä, maut olivat todellakin kohdillaan. Ja onni onnettomuudessa, että unohdin pinjansiemenetkin kauppaan, nimittäin resepti toimi varsin hyvin ilman hintavinta raaka-ainettakin. ;) Toivottavasti siis maistuu!
Pesto pasta is one of my favorite weeknight dinners. In Italy and after that I ate too much of green pesto though, so I needed to try something new. Luckily, the red one turned out to be amazing! Mine didn't look that aesthetic, but as I said, it was so delicious. And it was actually a good thing that I forgot to buy pine nuts as well, because this recipe didn't need them at all and they're the most expensive part of pesto anyway. ;) I hope you'll enjoy!

Red pesto pasta
fusilli pastaa / fusilli pasta
noin 50g pinaattia / about 50g spinach
2 valkosipulinkynttä / 2 gloves of garlic
100g aurinkokuivattua tomaattia öljyineen / 100g sun dried tomatoes in oil
1 dl raastettua pecorinoa / 1 dl grated pecorino
ruukku basilikaa / pot of fresh basil
suolaa, pippuria & chiliä / salt, pepper & chili
Valmistus
1. Keitä pasta ohjeen mukaan.
2. Soseuta tomaatit, tomaattien öljy, valkosipuli, raastettu juusto sekä reilu kourallinen basilikaa tahnaksi ja mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla sekä chilillä.
3. Kun pasta on valmista, sammuta liesi, valuta kattilasta vedet pois ja lisää pinaatti kuuman pastan sekaan. Anna hautua hetki kannen alla, että pinaatti kypsyy.
4. Lisää joukkoon pesto ja tarjoile valmis pasta pecorinon, basilikan sekä chilirouheen kanssa.
1. Cook pasta as they say in the package.
2. Process tomatoes, their oil, garlic, grated cheese and a big handful of basil into a paste and add some salt, pepper and chili if needed.
3. When the pasta is ready, turn off the stove, drain the pasta water and put spinach into the pot together with hot pasta. Put the lid on and let it stay for a few minutes to cook the spinach.
4. Add pesto and serve with pecorino, basil and chili flakes.
//Ann