Matkavinkki Mikkeliin: Tertin Kartano

Nyt kun pääsin vauhtiin näiden kotimaankohteiden kanssa, niin vinkataas vielä toisesta käymisen arvoisesta paikasta. Nimittäin Mikkeli on the place to be tänä kesänä! Se sattui sopivasti matkan varrelle, kun äiti tarjoutui tuomaan minut autolla kotiin (<3) ja hän ehdotti pysähdystä Tertin kartanolla. Muistin hänen maininneen tästä aiemminkin ja olin vielä juuri nähnyt Anna-Katrin kuvan näistä pitsi-ikkunoista, joten naputtelin osoitetta naviin jo ennen kuin äiti sai kysymyksensä loppuun.

Perillä eteen avautui (tämän syötävän söpön ravintolarakennuksen lisäksi) puutarha, herkkukauppa ja kahvila. Punaisessa aittarivistössä olisi ymmärtääkseni voinut myös majoittua, mutta me jatkettiin matkaa parin tunnin ihastelun jälkeen. Ehdittiin kuitenkin käydä pitkällä lounaalla ja herkkuostoksilla - salaattipöydässä oli nimittäin niin hyviä juttuja, että oli pakko napata pari hillo/kastikepurnukkaa kotiinkin. Täältä sai tosiaan kaikkea kivaa, tuoretta ja lähellä tuotettua, jotka oli peräisin joko kartanon omasta puutarhasta tai lähialueen tuottajilta!

Valtava suositus siis Mikkelille ja tälle Suomen Villa Ephrussille!! ;)

I'm going to continue with the domestic travel today, because I have one more tip left from last week! We stumbled across this beautiful estate, Tertti, on our way back home and I wanted to recommend not only this area, but also their lunch and treat store. They serve organic produce from their own garden (from the other local producers, too) and you can buy their jams, sauces, beverages and stuff to your home as well. Can't recommend this villa enough - it kinda reminded me of Villa Ephrussi in the southern France!

Likes

Comments